Omtaler af Wadskjær Forlag

100 udgivelser på under 5 år

Wadskjær Forlag har eksisteret siden 2019. I februar 2023 rundede forlaget titel nr. 50. Denne milepæl blev omtalt i både Bogmarkedet og Startup Magazine.

Bogmarkedet udgav en fin artikel d. 5. februar 2023 om forlaget og dets unge forlægger. De skrev bl.a. “Andreas Valentin Wadskjær Petersen stiftede i efteråret 2019 sit eget forlag som blot 27-årig og i dag, d. 5. februar, runder forlaget sin udgivelse nummer 50 med børnebogen Hvad spiser havfruer? I anledningen af milepælen har Bogmarkedet inviteret Andreas til en Q&A om det at være ung forlægger og hvordan tingene nogle gange tager fart.” Læs hele artiklen here.

Startup Magazine skrev ligeledes en flot artikel om forlagets unge forlægger og udgivelse nr. 50. “Andreas ser vigtigheden i bøger, i læsning og bestemt også vigtigheden i at hjælpe andre, både etablerede forfattere og nye forfattere, med at få udgivet deres bøger. Eftersom bogudgivelse nr. 50 er opnået, og forlaget har planlagt omkring 40 nye udgivelser i 2023, så har Andreas store forventninger til fremtiden.” Læs hele artiklen here. Desuden omtales bøgerne ‘Hvad spiser enhjørninger?‘, ‘Hvad spiser havfruer?‘, ‘Neolithic Arrowheads‘, ‘Atlantiske bopladsfund‘, ‘Rester af fortvivlelse‘, ‘At samle på BESTIK‘ og ‘Oliver i jægerstenalderen‘.

17. april 2024 rundede forlaget allerede titel nr. 100. Denne milepæl blev omtalt i både Frederiksborg amtsavis, bizz up og var på forsiden af Egedal Lokalnyt

Sjællandske nyheder udgav en fin artikel 10. april 2024. “Det betyder utrolig meget for mig at have nået 100 titler på så kort tid. Jeg har skabt mit eget, som folk tydeligvis tror på. Det er jo heller ikke “bare” at have udgivet 100 titler – det er også at have givet de titler den bedst mulige modtagelse på markedet, siger han og henviser til forlagets nomineringer ved “Mofibo Awards 2024”.” Læs hele artiklen her. Desuden omtales bøgerne Livets hemmelige glæderNeolitiske TværpileAtlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne and Økomusen tager cyklen.

Bizz up skrev ligeledes en flot artikel om forlagets udgivelse nr. 100. “Start-up-forlaget Wadskjær Forlag har netop fejret udgivelsen af deres 100. titel, “Livets hemmelige glæder – omkring dig og mig”, hvilket markerer en betydningsfuld milepæl i forlagets historie. Den 32-årige iværksætter, Andreas Valentin Wadskjær, har på under 5 år skabt et imponerende katalog siden etableringen af forlaget i efteråret 2019.” Læs hele artiklen here. De anmelder desuden Livets hemmelige glæder and Skældyrsjægerne. Derudover omtales Lina gets a mangoBogen om dig og migNeolitiske TværpileAtlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne

Forlagets begyndelse

Frederiksborg Amts Avis and Egedal Lokalnyt har desuden tidligere skrevet en fin artikel om forlaget og forlæggeren. Deri blev bøgerne ‘Neolithic Arrowheads‘, ‘Atlantiske bopladsfund‘, ‘Oliver i jægerstenalderen‘, ‘Lina gets a mango‘, ‘Babyyoga & Massage‘ og ‘Kære Far – til dig der har et barn med autisme‘. “Som arkæolog graver man efter fortiden, men for Andreas Wadskjær har arkæologi også været med til at definere hans fremtid. I december 2019 udgav han sine første to bøger som forlægger på sit eget forlag Wadskjær Forlag.” Læs hele artiklen here.

Lektørudtalelser

Omkring 75% af forlagets bøger har fået lektørudtalelser fra Dansk Bibliotekscenter og er blevet indkøbt til bibliotekerne (tal fra april 2024). Dem har vi samlet here.

Landsdækkende og udenlandske omtaler

Foruden de føromtalte artikler er forlagets bøger, forfattere og team omtalt i en lang række af landsdækkende, faglige og udenlandske medier. Dem har vi samlet here.

Regionale omtaler af Wadskjær Forlag

Kanal Øst og programmet Kvinder i provinsen:

D. 2. december 2022 blev Maria interviewet omkring hendes julekalenderbog ‘Den tabte julemagi’. “Maria Becher Jørgensen er en sej kvinde, kreativ, imødekommende. Og har en positiv indstilling til livet som skaber øget livskvalitet hos hende selv, og dem, hun omgås. Til dagligt arbejder Maria som Site ID Specialist hos IQVIA. Et job hvor hun forsøger at gøre en forskel for andre mennesker. Maria har skrevet en børne- og ungdomsbog med titlen “Den Tabte Julemagi”, som handler om en dejlig julehistorie og juletraditioner. Vi besøgte Maria i hendes hjem og fik dette spændende program med hende.” Se afsnittet here.

I April 2022 fortalte Christina Bengtsen sin historie om Mosters Løgnehistorier og forfatterens ret vilde liv, på trods af hendes ellers relativt unge alder. Se afsnittet here.

DR:

20. maj 2021 gæstede Andreas Tofte Bøndegaard DR P4 Sjælland med sin bog ‘Er det ikke en voksenting?‘.

Sjællandske medier:
Frederiksborg Amt:

Frederiksborg amtsavis bragte d. 21. februar 2023 en fin artikel om bøgerne ‘Hvad spiser enhjørninger?‘ og ‘Hvad spiser havfruer?‘.  “Mia fortæller historie om havfruer og hvad de spiser.” 

Egedal Lokalnyt skrev ligeledes en fin artikel om bøgerne d. 20. februar 2023. “Historie om havfruer og hvad de spiser.” Læs hele artiklen here.

d. 13. november 2022 skrev Frederiksborg Amtsavis artiklen “Kalenderbog om julemagi” i forbindelse med ‘Den tabte julemagi‘. Læs den here.

Dagbladet:

Dagbladet skrev en stor artikel 18. september 2021 om ‘Gå på rov i dit familietræ‘. “I bogen fortæller hun om sine egne erfaringer med slægtsforskning og giver inspiration til andre, der har lyst til at forske…” Læs hele artiklen here.

8. august 2021 skrev Dagbladet en artikel om SkurkAgurk klarer ærterne. “Jonatan Wibe is a journalist, so the Danish language and the understanding of it, is a topic he has wanted to put into the book. This is expressed both in the names of the characters and the many puns and phrases where fruit and vegetables have a central place. Although the meaning may be something completely different.”

8th of May 2021 Dagbladet en artikel om Andreas’ bog ‘Er det ikke en voksenting?‘. “Andreas Tofte Bøndergaard has a book on the way, and very few people publish their first book as an 18-year-old. But Andreas is not like most people either.” Læs hele artiklen here.

7. august 2021 bragte Dagbladet endnu en artikel i forbindelse med udgivelsen af ‘Er det ikke en voksenting?‘. “Andreas blev forfatter på sin fødselsdag.”Læs hele artiklen here.

Dagbladet skrev en fin artikel om Mandi Erlandsens ‘Kære Far – til dig der har et barn med autisme’. “En ny, let læst bog målrettet fædre til børn med autisme tager blandt andet fat på vores forventninger til børnene og kommer med konkrete værktøjer til at gøre livet nemmere i familier, der er berørt af autisme…” Read the entire review here.

Øvrige redaktioner:

Sjællandske mediers Greve redaktion bragte 9. maj 2022 en stor artikel om Kalle og hans bog ‘80% af alting er lort‘ under titlen “Måske nogen lytter til min revolution, fordi jeg er en hofnar“. Læs artiklen here.

7. juni 2021 kunne man læse en stor artikel i Gladsaxe Bladet om bogen ‘Hvor flygter man hen, når man vil væk fra sig selv?’. “Hun skriver i forordet at hun håber at bogen vil virke trøstende for dem, der oplever psykisk sygdom for første gang, oplysende for pårørende og tankevækkende for dem, der i deres arbejde kommer i kontakt med psykisk syge som hende…” 

KøbenhavnLIV:

VanløseLiv skrev artiklen “Det kom som et chok, da Que Pasa pludselig lukkede: Nu er Jon tilbage – i et nyt format…” Læs hele artiklen here.

VanløseLiv bragte desuden en artikel op til lukningen af restauranten. “I LA spiste jeg meget mexicansk mad. Min mor havde et hus i Mexico, så det har været en naturlig del af mit liv i USA at spise mexicansk, så det var et stort savn, da jeg kom til Vanløse. Så hvorfor ikke åbne et sted, hvor jeg jo så også kunne spise gratis” Læs hele artiklen here.

VanløseLiv bragte en fin artikel om forlagets opstart. I artiklen omtales desuden bøgerne ‘Oliver i jægerstenalderen‘, ‘Liv i himlen‘, kogebogen ‘Que Pasa‘ og ‘Shamanens lærling‘. “Vi bruger desuden et dansk trykkeri, som trykker på svanemærket papir og som investerer i solcelleanlæg. Og vi har fart på, og har også flere lokale forfattere på vej.” Læs hele artiklen here.

Vesterbroliv kom med en fin artikel om samarbejdet mellem mor og 10-årige søn i forbindelse med ‘Rejsen efter en helt‘. “Vesterbros nye forfatterpar, Anne Zenon og hendes 10-årige søn Elliot Zenon Wikholm har sammen skrevet en børnebog, hvor de gennem arbejdet med bogen har fået en større forståelse for hinanden og hinandens interesser. Bogen er nemlig en fusion af mors passion for bøger og søns interesse for spil.” Læs hele artiklen here.

I forbindelse med udgivelsesreceptionen af SkurkAgurk klarer ærterne d. 13. august 2021, kom en journalist forbi fra Vesterbro Liv. Det blev til en fin artikel: “Jonatan Wibe har derfor lånt lidt fra fantasiens verden for at få de gode madvaner ind i børnene tilsat lidt sjov og ballade...” Læs hele artiklen here.

Arkæolog Andreas Wadskjærs bog og speciale “Neolithic Arrowheads” omtaltes i en artikel fra Sydhavnen Liv i forbindelse med en stenalderudgravning. “Pilespidserne er ikke blevet undersøgt nærmere endnu. Men Andreas Wadskjær tør på grund af sin viden godt anslå en tidsramme for, hvor gammel den lille, hvide tværpilespids er. – Et sted mellem år 4.500 f.Kr. og 3.500 f.Kr. Der findes forskellige typer pilespidse gennem tiden, og groft sagt går tværpilene fra at være skæve til at være rette med brede ægge. Senere får pilene en smallere æg, dernæst bliver de lavet som en spids, og endnu senere når man frem til samme teknik som den dolk, man kender fra hundredkronesedlen.” Læs artiklen here.

Tårnbys lokalaviser:

Lokalavisen 2770 Tårnby skrev en lille anmeldelse af Hvad spiser enhjørninger?Børnebog fyldt med både godnathistorier og opskrifter for fabeldyr.” Læs den here på side 11.

Tårnby Bladet skrev også en fin anmeldelse. “Børnebogen, som er Mia Rasmussens velskrevne debut, er en rigtig sød og hyggelig oplæsnings-/godnathistorie… Bogen er yndigt illustreret af Gonzalo Vento og små størrelser vil elske at bladre i den igen og igen. Bagerst i bogen er der 10 nemme og børnevenlige opskrifter.” Læs den here på side 21.

Tårnby Bladet mener at ‘Landet Fortillia‘ “bestemt også en bog for voksne – gerne til fælleslæsning med børn/børnebørn, måske hvis du var/er fan af Harry Potter og lignende.” Læs hele anmeldelsen here på side 22.

Øvrige Sjællandske omtaler:

Helsingør Kommunes biblioteker skriver “Den søde vej til nærvær og glæde’ byder på stribevis af dessertopskrifter, men i lige så høj grad opskrifter på livsglæde.” Læs hele omtalen here.

På ‘Dora delt i to‘s udgivelse, d. 13. august 2021, udkom en artikel i Skive Folkeblad under titlen. “Præstesøns absurde bog har rødder på Skiveegnen“.

Jysk Fynske Medier:

I uge 49 2022 blev ‘Sydstaternes historie‘ udvalgt til “Ugens bog” i Jysk Fynske Medier og Bogmagasinet.

Fyens Stiftstidende skrev en artikel i juni 2022 om Pia Hass’ bog, Værktøjsbæltet i pædagogik. “Pia Hass vil give konkrete værktøjer til pædagoger og lærere: Hendes nye bog blev udsolgt, før den udkom.” Læs hele artiklen here.

D. 27. marts 2022 bragte Randers Amtsavis historien om hvordan Myretueskoven blev til. “Corona-pandemien pressede direktør Christian Cortez Campos ud af jobbet – og ind i en karriere som børnebogsforfatter.” Læs artiklen here.

Øvrige jyske omtaler:

På ‘Dora delt i to‘s udgivelse, d. 13. august 2021, udkom en artikel i Skive Folkeblad under titlen. “Præstesøns absurde bog har rødder på Skiveegnen“.

TV2 Bornholm:

23. november 2021 var Erling i programmet Mellem os på Tv2 Bornholm i forbindelse med udgivelsen af ‘Fortællinger fra Gudhjem‘. Se hele afsnittet here.

Samme dag skrev Tv2 Bornolm også en artikel om Erling og hans bog. “Erling Haagensen har i mange år haft farfarens papirer og historier liggende og nu skulle de ud. – Fordi de fortæller, hvordan man levede dengang i en lille by på Bornholm. En by før globaliseringen, hvor alle indtægterne for salg af fiskernes fangst blev i byen…” Læs hele artiklen here.

9. september 2021 var Dorte i programmet Mellem os på Tv2 Bornholm i forbindelse med udgivelsen af ‘Gå på rov i dit familietræ‘. Se hele afsnittet here.

Samme dag skrev Tv2 Bornolm også en artikel om Dorte og hendes bog. “Bogen giver gode råd til, hvordan du selv kan komme i gang og søge efter slægtninge – og måske endda møde dem. Det har Dorte Kofoed gjort…” Læs hele artiklen here.

Bornholms Tidende:

20. okotber 2021 skrev de en fin artikel om ‘Fortællinger fra Gudhjem‘. “Med udgangspunkt i Gudhjem repræsenterer bogen et stykke spændende kulturhistorie fra perioden slutningen af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Gennem en række dramatiske øjenvidneberetninger fortælles historier, der giver et følsomt indblik i det liv og den by, der var engang…” Læs hele artiklen here.

12. september 2021 skrev de en fin artikel om ‘Gå på rov i dit familietræ‘: “Man starter med et navn og finder et menneske…” Læs hele artiklen here.

Øvrige Bornholmske medier:

Bornholm.nu omtaler kort ‘Fortællinger fra Gudhjem‘. under titlen “Ny bog giver følsomt indblik i livet i Gudhjem” Læs hele artiklen here.

Lolland-Falster & Langeland:

Ugeavisen Øboen skrev en flot artikel om Torben og ‘En rosengren i havet‘. “I bogens første del fortælles Danmarkshistorien set fra Langeland. Det er historier om begivenheder, der faktuelt har fundet sted, og som Wahlstrøm giver nyt lys. Del to består af sagn og eventyr i et langelandsk perspektiv, og her har Whalstrøm både digtet og gendigtet historier, som alle tager udgangspunkt i historiske begivenheder på Langeland.” Læs hele artiklen here.

Folketidende bragte en stor artikel om ‘Landet Fortillia‘. “Michael Steleson har skrevet en børnebog, hvor inspirationen er hentet på både Amager, hvor han bor i dag, og i Nakskov, hvor han er født og opvokset.” Læs hele artiklen here.

Michael og Landet Fortillia var på forsiden af Ugeavisen Lolland.

en_GBEnglish (UK)