Henny Mikkelsen

Henny Mikkelsen (f 1948) har skrevet bogen: HVEM SØREN VIL IKKE GERNE FORSTÅ KIERKEGAARD? – Kierkegaard er ikke kun for nørder. Derudover har hun skrevet ni børnebøger og en historisk slægtsroman.

Stor passion for formidling

En af Hennys store passioner handler om formidling. Det er primært derfor, hun skriver bøger.
Men hvorfor skrive en bog om Kierkegaards filosofi, når der i forvejen er skrevet et utal af dem?
Fordi der ikke findes ret mange letlæselige bøger på dansk. Og hun vil gerne formidle vigtig viden om Kierkegaards filosofi til helt almindelige mennesker.
Denne bog er nemlig en ”helt nede på jorden bog”, hvor dele af hans komplicerede filosofi præsenteres i en form, der giver et forenklet indblik i hans filosofi. Nye læsere kan begynde her og forhåbentlig gå videre til andre Kierkegaard forfattere for til sidst at læse Søren Kierkegaards egne bøger.

Hvad kan Kierkegaards filosofi bruges til i dag?

For Henny blev det en øjenåbner at stifte bekendtskab med Kierkegaards filosofi. Ikke mindst fordi hun selv har været psykisk sårbar og derfor tidligere storforbruger af spirituelle ”selvhjælpsbøger”. Men med Kierkegaard i rygsækken forstod hun verden og sig selv på en ny måde. Hun fik et langt bedre fundament til at møde fremtiden. Fordi hans indsigt i den menneskelige psyke og hvad der giver livet menig, er uovertruffen.  
Kierkegaard skrev jo bl.a.om angst og fortvivlelse.

Hovedbudskabet i hans filosofi handler om, at man skal blive ”sig selv”. Bogen er således en introduktion til Kierkegaards tænkning, der giver læseren de nødvendige nøglebegreber og forståelse af, hvad det vil sige at være menneske.

Kierkegaard havde på mange måder et meget anderledes syn på tingene
i forhold til den virkelighed, vi i dag lever i. Det gælder bl.a. synet på det personlige ansvar, store institutioner, politiske emner, fællesskaber, kristendom, andre trosretninger, kærlighed, fortvivlelse, fortravlede mennesker, afhængighed m.m.

da_DKDansk