Jonatan Wibe

Jonatan Wibe er journalist og slår til dagligt sine folder i sportsjournalistikken. Han har altid haft en forkærlighed for legen med ord, som han nu nedfælder i den humoristiske børnebogserie SkurkAgurk

Rend mig i retskrivningen!

Børnebøger er for Jonatan stedet, hvor han kan fusionere det skrevne og det talte sprog i sjov leg. Uden Retskrivningsordbogens røde streger eller sprogrøgteres fordømmende blikke. Han mener, at jo tidligere børn stifter bekendtskab med finurlighederne i det danske sprog, jo før kan de udvikle og udforske sproget. På den måde kan de øge kompetencerne til skole- og uddannelseslivet.

Størstedelen af inspirationen kommer fra hans eget hjem. Med to drenge på henholdsvis 9 og 3 år får han alle de spørgsmål til ord og vendinger, som voksne tager for givet. Men som for de sprogligt uindviede er helt skøre. Det er en evig kilde til smil og samtale mellem Jonatan og hans kone. Samtidig er det en uudtømmelig idékilde til bogprojekter.

Jonatans mission er at lave børnebøger, som ikke kun er dem, børnene vælger at få læst højt. Det skal også være dem, som forældrene helst vil læse højt for børnene, fordi bøgerne også gemmer på noget til dem.

SkurkAgurk sjov med grønt
Jonatan elsker at gøre lidt ekstra ud af middagen med familien
da_DKDansk