Rami Zouzou

Mit navn er Rami Zouzou, og jeg har skrevet spændingsromanen Protokollens tjenere. Selvom jeg i dag bor på Frederiksberg med min kæreste og datter, er jeg et ægte barn af den københavnske vestegn. Jeg er nemlig opvokset i Hvidovre. Min far er fra Syrien og det var ham, der satte skub i min historieinteresse og forfatterdrømme. Han var et sandt skatkammer af fortællinger om alt fra Ivanhoe til den arabiske verdens mystik og historie, så allerede fra en tidlig alder begyndte jeg at skrive små historiske noveller.

Integration & Historie

Da jeg senere påbegyndte historiestudiet, fortsatte skriverierne uden at der kom egentlige manuskripter ud af det. Min skrivetrang blev rigeligt stimuleret gennem talrige debatindlæg om primært integration. For når man er barn af en syrisk far, er man åbenbart et omvandrende leksikon ud i integrationens komplekse univers. Derfor arbejdede jeg i mange år i blandt andet Dansk Flygtningehjælp og Integrationsministeriet – ligesom jeg tilbage i 2007 var folketingskandidat for De Konservative, hvor jeg blev defineret som kandidat med anden etnisk baggrund.    

Så egentlig var mit første udkast til en roman noget med integration. Men så tog ideen til protokollens tjenere form. I den forbindelse med min ansættelse i Integrationsministeriet tilbragte jeg nogle måneder i Haag. Her så jeg for første gang det originale maleri af Pige med Perleørering. Den kunsthistoriker, der forestod rundvisningen, luftede forskellige teorier om maleren Johannes Vermeers skæbne, og den nysgerrige historikers fantasi var vakt. Sideløbende mødte jeg på en ferie en fantastisk personlighed fra Irland, hvis fortællinger fødte arkitekten. Det øvrige persongalleri og deres oplevelser er inspireret af mine erfaringer og observationer af kulturer og traditioner i den offentlige forvaltning. Og læser man et af de debatindlæg, som jeg stadig er flittig forfatter af, vil man ikke kunne undgå at se nogle sammenfald mellem mine holdninger og universet i Protokollens tjenere.    

Sport, Vin & Heavy Metal

Rami zouzou protokollens tjenere Wadskjær forlag

Når jeg ikke skriver eller passer min lille enkeltmandsvirksomhed, tilbringer jeg tiden med min familie. Som formand i CIK Brydeklub bruger jeg en mængde tid på træning særligt havsvømning, karate og naturligvis brydning. Som barn af Hvidovre og mangeårig målmand i Hvidovre IF følger jeg HIFs første divisionshold tæt. Selvom det harmonerer meget dårligt med mine fysiske anstrengelser, elsker jeg at stimulere min interesse for amerikansk vin, som jeg gerne drikker i selskab med mit elskede Heavy Metal.  Når mørket falder på og roen har sænket sig står den ofte på fordybelse i historiske bøger om blandt andet Mellemøsten, Balkan og Middelalderen samt sagn og myter lige fra Babylon til det finske nationalepos, Kalevala.

da_DKDansk