Selvudgivelse / Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag tilbyder vi at blive medudgiver på din bog. Denne løsning er til dig der ønsker at gå selvudgiver-vejen, men ikke ønsker alt det praktiske besvær med layout, valg af trykkeri, salg, lager, markedsføring m.m. 

Den største forskel på denne løsning og en forlagsudgivelse er, at forfatteren også dækker nogle af udgifterne, men forfatteren får derfor også en højere fortjeneste: 50% hos os. 

Forfatterens engagement ved denne løsning kan tilpasses den enkelte. Ønsker du f.eks. selv at stå for layout, eller kender du en grafiker, som du plejer at bruge, så står vi ikke i vejen for at du selv overtager ansvaret for nogle af ovennævnte poster.

Standard-prisen for denne 50/50 service hos os er 10.000kr. pr. part for første oplag alt inklusiv, men alt efter ambition kan prisen tilpasses – hos os kan du også få din egen hjemmeside og webshop til din bog.

 – Ingen opgave er for stor eller lille for os!

Hvad er en Selvudgivelse / Medudgivelse?

Hvad er forskellen på selvudgivelse og medudgivelse? Hvordan adskiller selvudgivelse og medudgivelse sig fra den standard forlagsudgivelse?

En selvudgivelse af en bog betyder, at forfatteren selv står for at udgive bogen – dvs. uden om et forlag. Dette er et meget stort arbejde, men fortjenesten pr. solgt bog er også langt større end ved en traditionel forlagsudgivelse. Til gengæld er det dog også forfatteren selv der holder alle udgifter. 

En medudgivelse til gengæld betyder, at forfatteren “hyrer” et forlag til at udgive bogen for sig. Dvs. at forfatteren stadig holder visse udgifter til udgivelsen, men til gengæld får forlagets kvalitetssikring og undgår meget praktisk arbejde. Dette er i hvert flad meningen med det. Desværre er det ikke altid at medudgiverforlagene opholder deres del af aftalen. Mange af disse forlag lever af at producere bøger for forfattere, og kan efterfølgende være ligeglade med salget af bøgerne. Her skiller Wadskjær Forlag sig meget ud!

Wadskjær Forlag Selvudgivelse Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag tilbyder vi at blive medudgiver på din bog. Denne løsning er til dig der ønsker at gå selvudgiver-vejen, men ikke ønsker alt det praktiske besvær med layout, valg af trykkeri, salg, lager, markedsføring m.m. Mange førstegangs-selvudgivere når at blive trætte af deres egen bog inden den overhovedet er udgivet. Desuden er der et hav af ting, man skal have styr på – lovgivning, hjemmeside og markedsføring, lager, layout og grafik og meget mere. Udover arbejdstiden du selv skal lægge i arbejdet ved en selvudgivelse inkl. at finde information på det hele (og en eventuel timeløn) er der en masse forskellige parter du skal betale; tryk, grafik, webdesigner og mange flere.

Unikke Muligheder ved Wadskjær Forlag Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag har vi en masse dygtige medarbejdere og en masse gode forbindelser, som gør at vi oftest kan udgive din bog billigere end du selv ville kunne – kontakt os for et uforpligtende tilbud. 

Vores medudgivelse inkluderer følgende (måske) fuldstændigt unikke tilbud:

 • Modsat andre medudgiverforlag, så er formålet hos os ikke at tjene penge på produktionen af din bog, men på salget. Derfor tjener vi ikke penge på at udgive bogen, men kun på salg af bogen. Forfatteren er dermed sikret et højt engagement fra forlaget, som vil gøre alt for at bogen får den bedste mulighed på markedet.
 • På grund af den relativt store mistillid der er til medudgiverforlag, sørger vi for at salgsaftalen kun løber for et halvt år ad gangen fra udgivelsesdatoen. Det vil sige at forfatteren er i sin fulde ret til at stoppe samarbejdet med forlaget efter seks måneder og få udleveret hele eller dele af et eventuelt restoplag. Eftersom forfatteren selv har dækket dele af udgivelsen, er forfatteren desuden medejer af oplaget hos Wadskjær Forlag – et restoplag kan derfor opkøbes med mindst 50% rabat.
 • Den tredje unikke mulighed er at forlaget opretter en hjemmeside for bogen. Denne hjemmeside er ejet af forfatteren, og efter de seks måneder bliver hjemmesiden opgraderet til webshop uden omkostninger, hvorfra forfatteren selv kan sælge sin bog.
 • Forfatteren får hos Wadskjær Forlag fra 50 % af nettoprisen.

Standard Ydelser ved Medudgivelse

Herudover sørger forlaget selvfølgelig for en hel del standard ting, som er med til at din bog får den bedste chance på bogmarkedet:

 • Professionel grafisk opsætning af omslaget, samt layout og opsætning af indholdet.
 • Tryk af fysisk oplag.
 • Oprettelse af E-bog. 
 • Svanemærket på bogen.
 • Biblioteksregistrering, pligtaflevering, samt indsendelse af bog til lektørudtalelse.
 • Korrektur af værket.
 • Markedsføring.
 • Salg af værket gennem egen webshop, samt alle danske boghandlere. 
 • Løbende feedback på tekst.

Forfatterens engagement ved denne løsning kan tilpasses den enkelte. Ønsker du f.eks. selv at stå for layout, eller kender du en grafiker, som du plejer at bruge, så står vi ikke i vejen for at du selv overtager ansvaret for nogle af ovennævnte poster.

 – Ingen opgave er for stor eller lille for os!

 

 

 

Små Opgaver

Vi vil hos Wadskjær Forlag også meget gerne hjælpe med helt små udgivelser. Jo færre bøger man producerer desto højere en pris pr. bog. Det vil sige at små produktioner hurtigt kan blive meget dyre. Dette vil vi gerne afhjælpe, hvorfor vi også tilbyder at tage os af at gøre dit personlige hobby projekt til en professionelt udseende bog. Det kan være du ønsker en bog om din slægtsforskning, som skal være tilgængelig for hele familien. Eller måske er du bestyrer i en klub eller forening, som ønsker et lille oplag bøger til jeres forum. Vi vejleder gerne omkring sådanne projekter og kommer med uforpligtende tilbud.

Tidsskrifter & Medlemsblade

Vi er meget interesserede i at samarbejde med museer og foreninger om at udgive årbøger, tidsskrifter, særudgivelser, medlemsblade m.m. Vi kan især spare jer på layout, grafik, tryk og omdeling. Desuden hjælper vi gerne med punkterne nævnt tidligere i denne artikel.

da_DKDansk