Selvudgivelse / Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag tilbyder vi at blive medudgiver på din bog. Denne løsning er til dig der ønsker at gå selvudgiver-vejen, men ikke ønsker alt det praktiske besvær med layout, valg af trykkeri, salg, lager, markedsføring m.m. 

Den største forskel på denne løsning og en forlagsudgivelse er, at forfatteren også dækker nogle af udgifterne, men forfatteren får derfor også en højere fortjeneste: knap 50% hos os. 

Forfatterens engagement ved denne løsning kan tilpasses den enkelte. Ønsker du f.eks. selv at stå for layout, eller kender du en grafiker, som du plejer at bruge, så står vi ikke i vejen for at du selv overtager ansvaret for nogle af ovennævnte poster.

Standard-prisen for denne service hos os er 10.000kr. (14.000kr med salgsagent). Det dækker over et ubegrænset antal bøger og alt hvad der er nødvendigt for at skabe en bog.

Alt det nødvendige inkluderet

Vi inkluderer altid det boglige, dvs. redaktionel sparring, korrektur, opsætning og omslag.

Dertil inkluderer vi et ubegrænset tryk på svanemærket papir. Vi trykker din bog i oplag, men hvis første oplag bliver udsolgt, så sætter vi automatisk gang i det næste oplag. Din bog vil dermed aldrig udgå fra markedet.

Vi sørger selvfølgelig også for lager, salg, distribution via alle landets forhandlere, pligtaflevering, biblioteksregistrering og indsendelse til lektørudtalelse.
Din bog vil komme på vores hjemmeside og deles i nyhedsbrev og på sociale medier. Derudover vil den blive tilgængelig ved alle bog-webshops som Saxo, Gucca, William Dam m.fl. Den vil ligeledes være tilgængelig for alle landets boghandlere. Vi har en samhandelsaftale med Bog og Ide, så det er nemmere for dem at hjemtage vores bøger. Og vi har leverandøraftale med Salling og Coop.

Mht bibliotekssalg er det ikke ligegyldigt hvem der står på som forlag på din bog. Det er under 25% af alle bøger, som får en anbefaling om indkøb til biblioteker. Visse firmaers bøger vælges fra uden at de åbner bøgerne. Ligeledes har selvudgivere det meget svært. Men hos Wadskjær Forlag er det over 70% af vores bøger som har fået en anbefaling om indkøb til bibliotekerne. (Tal fra okt 2023).

Oversættelse og Salgsagent

Dertil har vi nogle mere salgsfremmende tillægsydelser. Det vil være muligt at til- og fravælge, men der er også en billig samlet pris på det hele:

Oversættelse til engelsk og udlandsagent for at få den solgt til udlandet. Vi tilbyder at oversætte ALLE vores bøger til engelsk og forsøger at sælge udlandsrettighederne til forlag i udlandet. Der er nemlig et kæmpe potentiale i udlandet i forhold til dansk bogsalg. Skulle bogen mod forventning ikke blive solgt, så udgiver vi den selv på engelsk og gør den tilgængelig til hele verden. Oversættelse er oftest en stor udgift, hvorfor meget få bøger oversættes fra dansk. Men med en lille medfinansiering fra forfatteren investerer vi resten af beløbet. Da vi tror på, at de bøger vi udgiver, har en chance i udlandet også.

Salgsagent på din bog, som pitcher den ind til boghandlere, supermarkeder m.m. Som nævnt ovenfor bliver din bog tilgængelig for alle, men det er ikke ensbetydende med at de vil købe den uopfordret. Derfor har vi startet et samarbejde med Reismer konsulenthus, som tager sig af at pitche vores bøger ind til alle de største kunder. Peter Reismer som har startet firmaet har 33 års erfaring med bogbranchen og kender alle i branchen. Deres hovedopgaver er dermed at sælge store partier til de største kunder som Bog og Ides hovedkontor, Salling, Coop og mange flere. Desuden står der for at lave online kampagner med de største online fohandlere som SAXO, gucca og plusbog m.fl. De afprøver også nye salgskanaler og besøger de 50 største boghandlere i landet. 

Alt efter ambition kan prisen tilpasses – hos os kan du også få din egen hjemmeside og webshop til din bog.

 – Ingen opgave er for stor eller lille for os!

Hvad er en Selvudgivelse / Medudgivelse?

Hvad er forskellen på selvudgivelse og medudgivelse? Hvordan adskiller selvudgivelse og medudgivelse sig fra den standard forlagsudgivelse?

En selvudgivelse af en bog betyder, at forfatteren selv står for at udgive bogen – dvs. uden om et forlag. Dette er et meget stort arbejde, men fortjenesten pr. solgt bog er også langt større end ved en traditionel forlagsudgivelse. Til gengæld er det dog også forfatteren selv der holder alle udgifter. 

En medudgivelse til gengæld betyder, at forfatteren “hyrer” et forlag til at udgive bogen for sig. Dvs. at forfatteren stadig holder visse udgifter til udgivelsen, men til gengæld får forlagets kvalitetssikring og undgår meget praktisk arbejde. Dette er i hvert flad meningen med det. Desværre er det ikke altid at medudgiverforlagene opholder deres del af aftalen. Mange af disse forlag lever af at producere bøger for forfattere, og kan efterfølgende være ligeglade med salget af bøgerne. Her skiller Wadskjær Forlag sig meget ud!

Wadskjær Forlag Selvudgivelse Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag tilbyder vi at blive medudgiver på din bog. Denne løsning er til dig der ønsker at gå selvudgiver-vejen, men ikke ønsker alt det praktiske besvær med layout, valg af trykkeri, salg, lager, markedsføring m.m. Mange førstegangs-selvudgivere når at blive trætte af deres egen bog inden den overhovedet er udgivet. Desuden er der et hav af ting, man skal have styr på – lovgivning, hjemmeside og markedsføring, lager, layout og grafik og meget mere. Udover arbejdstiden du selv skal lægge i arbejdet ved en selvudgivelse inkl. at finde information på det hele (og en eventuel timeløn) er der en masse forskellige parter du skal betale; tryk, grafik, webdesigner og mange flere.

Unikke Muligheder ved Wadskjær Forlag Medudgivelse

Hos Wadskjær Forlag har vi en masse dygtige medarbejdere og en masse gode forbindelser, som gør at vi oftest kan udgive din bog billigere end du selv ville kunne – kontakt os for et uforpligtende tilbud. 

Vores medudgivelse inkluderer følgende (måske) fuldstændigt unikke tilbud:

 • Modsat andre medudgiverforlag, så er formålet hos os ikke at tjene penge på produktionen af din bog, men på salget. Derfor tjener vi ikke penge på at udgive bogen, men kun på salg af bogen. Forfatteren er dermed sikret et højt engagement fra forlaget, som vil gøre alt for at bogen får den bedste mulighed på markedet.
 • Den anden unikke mulighed er at forlaget opretter en hjemmeside for bogen. Denne hjemmeside er ejet af forfatteren, og efter de seks måneder bliver hjemmesiden opgraderet til webshop uden omkostninger, hvorfra forfatteren selv kan sælge sin bog.
 • Forfatteren får hos Wadskjær Forlag op til 50 % af nettoprisen.

Standard Ydelser ved Medudgivelse

Herudover sørger forlaget selvfølgelig for en hel del standard ting, som er med til at din bog får den bedste chance på bogmarkedet:

 • Professionel grafisk opsætning af omslaget, samt layout og opsætning af indholdet.
 • Tryk af fysisk oplag.
 • Svanemærket på bogen.
 • Biblioteksregistrering, pligtaflevering, samt indsendelse af bog til lektørudtalelse.
 • Korrektur af værket.
 • Markedsføring.
 • Salg af værket gennem egen webshop, samt alle danske boghandlere. 
 • Løbende feedback på tekst.

Forfatterens engagement ved denne løsning kan tilpasses den enkelte. Ønsker du f.eks. selv at stå for layout, eller kender du en grafiker, som du plejer at bruge, så står vi ikke i vejen for at du selv overtager ansvaret for nogle af ovennævnte poster.

 – Ingen opgave er for stor eller lille for os!

 

 

 

Små Opgaver

Vi vil hos Wadskjær Forlag også meget gerne hjælpe med helt små udgivelser. Jo færre bøger man producerer desto højere en pris pr. bog. Det vil sige at små produktioner hurtigt kan blive meget dyre. Dette vil vi gerne afhjælpe, hvorfor vi også tilbyder at tage os af at gøre dit personlige hobby projekt til en professionelt udseende bog. Det kan være du ønsker en bog om din slægtsforskning, som skal være tilgængelig for hele familien. Eller måske er du bestyrer i en klub eller forening, som ønsker et lille oplag bøger til jeres forum. Vi vejleder gerne omkring sådanne projekter og kommer med uforpligtende tilbud.

Tidsskrifter & Medlemsblade

Vi er meget interesserede i at samarbejde med museer og foreninger om at udgive årbøger, tidsskrifter, særudgivelser, medlemsblade m.m. Vi kan især spare jer på layout, grafik, tryk og omdeling. Desuden hjælper vi gerne med punkterne nævnt tidligere i denne artikel.

da_DKDansk