Tilbud

12 eventyr til tiden

Original price was: kr. 300,00.Current price is: kr. 200,00.

Hardcover | Dansk
af: Frederik Villads

12 eventyr til tiden af Frederik Villads er er den første samling af eventyr med LGBTQ+ karakterer og relationer. Det er eventyr om mangfoldighed og troen på sig selv fortalt i børnehøjde. 12 Eventyr til Tiden indgår som en del af Tolerance-serien. Denne nye børnebogsserie fokuserer på tolerance blandt børn. De sætter fokus på forskellige emner, som skal skabe en større forståelse og tolerance hos børn over for dem, der ikke er som dem selv. Bøgerne kan godt læses hver for sig.

12 eventyr til tiden er tolv tidløse fortællinger med moderne tematikker. Fortællinger fra magiske verdener, lande langt langt borte og dybt inde fra dyrejunglen.

Her møder vi en tryllende ræv, der skal lære at få selvtilliden tilbage. En dreng hvis øjne aldrig bliver tørre, men stadigvæk kan gøre gavn, selvom han ikke tror det. En hyperaktiv odder som finder ud af, at det der gør hende anderledes, kan hjælpe sin familie. Nyforelskede træer, der skal redde en forurenet sø, hvis de kan samarbejde. Sæbebobler, der gemmer på mystiske hemmeligheder – og meget mere.

Alt sammen fortællinger, der naturligt fremstiller forskellige familieformer, relationer, identiteter og etniciteter, som repræsenterer det samfund vi lever i, i dag.

Bogen lærer børn fra de er små, at de er gode nok som de er.

Se også de første bind i serien:
Line får en mango
Bogen om dig og mig
Noah er en pige & Nora er en dreng
Eller køb dem samlet til en skarp pris her.

Anmeldelser

Bogen har fået en fin lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “Unik og nyskabende samling af eventyr med tydelige moraler, der udover at kredse om emner som at føle sig anderledes og at tro på sig selv, introducerer et bredt udsnit af LGBTQ+ personer og relationer.

Den 23. Februar var Frederik i Go’Morgen Danmark i forbindelse med udgivelsen af 12 eventyr til tiden. “Der mangler mangfoldige eventyr, som flere kan spejle sig i.

Fyens Stiftstidende skrev den 8. april 2023 en artikel om Frederik Villads børnebog. Vi kan fortælle børn, at det ikke er forkert at forelske sig i en fra eget køn. Det har været vigtigt for mig, at det ikke blev blæst op i eventyrerne, for det skal ikke overtage. Men samtidig er det bogens præmis, at det netop er sådan, at der er to fædre, at prinsen forelsker sig i en fyr, at hovedpersonerne har forskellig etnicitet, eller at der er et handicap. Det er vigtigt, fordi der er folk, der har behov for den slags historier at spejle sig i.” Læs den her.

Out & About, der beskæftiger sig med LGBT-miljøet, skriver. ”Forfatteren Frederik Villads  har med “12 Eventyr til Tiden” skabt en samling originale eventyr, som viser og fortæller om forskellige former for kærlighed, familieformer, etniciteter og køn.” Læs artiklen her.

Bogblogger HelloLasse skrev en flot anmeldelse af bogen. Den blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 10. december 2022. “Vi taler om, hvor åben verden er, og hvordan vi kan leve livet, som vi vil. Men alligevel møder vi modspil både i vores hverdag, men også i vores kultur. Vi mangler den afspejling, den velkomst og den positive fortælling, der er skrevet til os. Vi har ikke brug for “Coming out” historie eller den dramatisk ulykkelige fortælling. Eller en historie, hvor vi er de onde for dem har vi nok af.

’12 eventyr til tiden’ er en samling af forskellige fortællinger, der giver læseren en oplevelse af, at mennesket er mere end bare hvad normen definerer. Bogen afspejler vores samtid og skaber karakterer, man kan afspejle sig i. Vores hovedpersoner er skrevet som børn af den ene eller anden form. Men der er sikkert mange voksne, der kan have brug for at slippe ansvaret bare en enkelt gang og bare give sig tid til at læse historien for dem selv eller for deres familie. Jeg synes de 12 eventyr kunne noget i den form, at bogen gav mig noget, jeg mangler nu som voksne, men da jeg var barn og ung, hvor jeg gik rundt med følelsen ikke passe ind, men forsøgte at gøre det.

Mennesker er komplekse

Som forordet fortæller, møder vi alle typer af mennesker. Man kan sige de typer mennesker, du sikkert har mødt, og de mennesker, du kommer til at møde i fremtiden. Som jeg siger: mennesker er komplekse og vi er eksperter i at være os, og vi bliver bedre til det, så længe vi er nysgerrige på hvem vi er, og hvordan vi passer ind i den kontekst. Vi er altid under udvikling på den ene eller anden måde.

Man kan sige de “12 eventyr til tiden” kan noget, når man kan mærke varmen, trygheden og glæden, når man læser bogen, og de forskellige karakterer. Ikke modspil i hvem de er, men mere hvad de gør eller har gjort.

Bogen kan bruges som en varm godnathistorie, men bogen er også god til at igangsætte en dialog med os selv og dem, vi læser bogen til. Bogen kan være med til at styrke og udforske vores måde at se på mennesker, men også vores empati for det enkelt menneske, vi møder i vores dagligdag.

Det er en bog, jeg glæder mig til besøge igen, og det er en bog, jeg glæder mig til, introducerer for folk omkring mig. Jeg giver bogen 5 ud af 6 stjerner.”

Lidt om Frederik Villads

Frederik Villads har været med til at skrive TV 2’s julekalender kometernes jul. Desuden har han skrevet ungdomsteater om svære
emner som skilsmissejul og online mobning. Nu er han så aktuel med de eventyr LGBT+ miljøet ville ønske det havde hørt som børn – som vi alle kan lærer noget af i dag.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 × 1,5 cm
Forfatter

Frederik Villads

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Libbe S. Bjerknæs

ISBN-nr

9788794162449

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

20. februar 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

104

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “12 eventyr til tiden”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk