Tilbud

Adventskalender For Arkæologen

DKK 300,00

Hardcover | Dansk & Engelsk

Bestil vores Adventskalender for arkæologen, og få 4 af vores lærerige bøger leveret og indpakket i god tid til 1. søndag i advent til en værdi af 795-1075 kr. Du sparer 62-72%.

OBS ingen fortrydelsesret.

Bøgerne kan både være på dansk og engelsk. Vi vil blande kalenderen godt, så den indeholde lidt af hvert (inden for de emner, vi nu engang har).

Skriv gerne i kommentarfeltet ved ordren, hvis i allerede har en eller flere af bøgerne, så vi går uden om disse. På samme måde, så vil vi også sørge for at pakke 8 forskellige bøger, hvis du vælger at købe to adventskalendere, eller hvis du vil prøve med et par af vores mysteriebøger i samme ordre.

Vores Adventskalender for arkæologen vil indeholde 4 af følgende bøger:

Stenalder:

Oliver i jægerstenalderen. Bogen handler om en dreng, som er på tur og falder i Åmosen. Han bliver hevet op af en mand i skindtøj og er røget 6000 år tilbage i tid og skal nu lære hvordan livet var i jægerstenalderen. Vi kan afsløre, at det er toiletbesøgene, han har det sværest med.

Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne. I 1979 indgav Peter Vang Petersen værket til Københavns Universitet i forbindelse med sin specialeafhandling. Herefter er det ofte blevet brugt af studerende såvel som færdiguddannede arkæologer. Specialet blev aldrig udgivet, og dermed heller ikke baggrunden og metoden for alle hans banebrydende resultater – Før nu! Vil man have fat i den dybere mening omkring genstandsmaterialet brugt i hans typologi, så er det dette værk man må ty til.

Neolitiske tværpile – en misforstået fundkategori. Overgangen fra jæger-samlerkultur til landbrugskultur er et af de mest omdiskuterede emner i arkæologi. Men længe har tværpilen været overset i debatten. Arkæologer har været tilfredse med halve sandheder om pilespidserne fra denne periode, som bygger på over 100 år gammelt gætværk, som ingen har undersøgt om faktisk passer eller ej.

Stone Age Settlements in the Nivå Valley & Limhamn- and other axes. Dette dobbelt værk belyser både overfladefundene fra 11 bopladser i det fossile Nivå-fjordområde samt opstiller et katalog og en refleksion over Limhamn økser.

Peru:

Inkapigens væv. En lille bog om behandling af uld, spinding og vævning i inkariget. Bogen indeolder også ting fremstillet af sydamerikanske indianere i vore dage, bl. a. tasker, ponchoer og bælter.

Incas and Spaniards in the conquest of the Chachapyas. Inkaer og spaniere i erobringen af Chachapoyas er Dr. Inge Schjellerups doktorafhandling. Bogen lægger grundlaget for at give Chachapoya en plads i Andesbjergenes kulturhistorie. Hertil anvendes arkæologiske udgravninger, etnohistoriske undersøgelser og undersøgelser af fysisk og etnografisk antropologi. Den forsøger at rekonstruere sin historie.

The forgotten Valleys. I løbet af de sidste fem hundrede år blev de bjergrige skovlandskaber i Huambo-dalen og La Meseta, provinserne Rodriguez de Mendoza og Huallaga modificeret af stammegrupper, Chachapoyas- og inkakulturerne og senere af spaniernes invasion. I dag er befolkningspresset fra højlandet årsagen til transformationerne af den biologisk mangfoldige skyskov.

The Chilchos Valley. Denne bog omhandler Chilchos-dalen i de nordøstlige skråninger af Andesbjergene i Peru. Den forsøger at formidler, hvordan menneskelige aktiviteter har ændret landskabet i bjergskovene i løbet af de sidste 500 år. Bosættelser og terrasser fra Chachapoya- og Inca-kulturerne i Ceja de Selva (høj jungle) vidner om en omfattende brug i før-spansktalende tid.

La Ceja de Montaña – a dissapearing landscape. Bogen fokuserer på den beklagelige udvikling i Ceja de Selva fra Rodriguez de Mendoza til Soritor (Moyobamba). Den tværfaglige forskning på regionalt niveau har vist, hvordan natur- og kulturlandskabet har ændret sig dramatisk over tid afhængigt af de tilstedeværende mennesker, afgrøder og markeder. Skoven med dens biologiske mangfoldighed forsvinder hurtigt sammen med de kulturelle rester fra før-spansk tid.

Chimu Pottery & Plates. 2 bøger i 1. Dette katalog omfatter keramik fra Chimu-kulturen, som er ankommet til Institut for Etnografi. Kataloget er et register og skal betragtes som et arbejdsredskab for videnskabsfolk og som en inspirationskilde for nutidens keramiker.

Children of the stones. En bog om landbruget i Chuquibamba, et distrikt i det nordøstlige Peru.

Vægt 3 kg
Størrelse 30 × 20 × 10 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk