Tilbud

Adventskalender for historie-interesserede

kr. 350,00

Hardcover | Dansk & Engelsk

Bestil vores Adventskalender for historie-interesserede, og få 4 af vores lærerige bøger leveret og indpakket i god tid til 1. søndag i advent til en værdi af 795-1300 kr. Du sparer 62-72%.

OBS ingen fortrydelsesret.

Bøgerne kan både være på dansk og engelsk. Vi vil blande kalenderen godt, så den indeholder lidt af hvert (inden for de emner, vi nu engang har). Vi vil forsøge at vælge en bog fra hver kategori, men du er også velkommen til at skrive i kommentarfeltet hvis der er én kategori du ikke er interesseret i.

Skriv gerne i kommentarfeltet ved ordren, hvis i allerede har en eller flere af bøgerne, så vi går uden om disse. På samme måde, så vil vi også sørge for at pakke 8 forskellige bøger, hvis du vælger at købe to adventskalendere, eller hvis du vil prøve med et par af vores mysteriebøger i samme ordre.

Vores Adventskalender for historie-interesserede vil indeholde 4 af følgende bøger:

Historisk Fiktion:

Shamanens hemmelighed og måske også Ravnens fjer. Første bind i den historiske fantasy-trilogi. En fantastisk fortælling sat i den danske stenalder. 

Protokollens tjenere. En samfundsreflekterende historisk spændingsroman, som tager udgangspunkt i kunstmaleren Johannes Vermeer og hans værker. Historien hviler på Vermeers berømte værk Pige med Perleørering, og tager læseren med på en historisk rejse fra den nederlandske guldalder, over osmannernes belejring af Wien, konflikten i Nordirland og samler trådene sammen i vores nutid, hvor vi får et bud på, hvem der stod model til Pige med Perleørering og hvorfor dette værk er af så stor værdi.

Naziskatten er en roman temmelig frit baseret på rent faktiske forhold. En gruppe eksilnazister vil satse på et helt nyt Fjerde Rige i den første efterkrigstid, men mangler arbejdskapital. De vil derfor hæve en mini-ubåd, godt skjult på bunden af en stor sø i Nordtyskland.

En rosengren i havet – Danmarkshistorie og sagn set fra Langeland er Storytelling i den fineste forstand. Bogen består af små fortællinger, der alle har rod i Langeland, men som flakser ud på tværs af både tider og lande.

Kulturhistorie:

Gå på rov i dit familietræ. Bogen er skrevet som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Fortællinger fra Gudhjem. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Besat af fortiden. Hemmelighederne, som forfatteren afdækker, er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtripfortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen, som forfatteren gør sig, er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden. En families historie fra Lolland til Ozarks og tilbage igen på 100 år.

Bent silberg – et liv med møbler. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg. En møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr. En af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.

Havnen i gamle dage. Bogen indeholder 7 interviews om livet som havnearbejder. Erindringerne strækker sig fra Christians, der startede i havnen før 2. verdenskrig. Og til Eriks, der først sluttede sit arbejdsliv i 2010.

Stenalder:

Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne. I 1979 indgav Peter Vang Petersen værket til Københavns Universitet i forbindelse med sin specialeafhandling. Herefter er det ofte blevet brugt af studerende såvel som færdiguddannede arkæologer. Specialet blev aldrig udgivet, og dermed heller ikke baggrunden og metoden for alle hans banebrydende resultater – Før nu! Vil man have fat i den dybere mening omkring genstandsmaterialet brugt i hans typologi, så er det dette værk man må ty til.

Neolitiske tværpile – en misforstået fundkategori. Overgangen fra jæger-samlerkultur til landbrugskultur er et af de mest omdiskuterede emner i arkæologi. Men længe har tværpilen været overset i debatten. Arkæologer har været tilfredse med halve sandheder om pilespidserne fra denne periode, som bygger på over 100 år gammelt gætværk, som ingen har undersøgt om faktisk passer eller ej.

Stone Age Settlements in the Nivå Valley & Limhamn- and other axes. Dette dobbelt værk belyser både overfladefundene fra 11 bopladser i det fossile Nivå-fjordområde samt opstiller et katalog og en refleksion over Limhamn økser.

Amerika:

Sydstaternes historie. Det første gennemførte værk på dansk om Amerikas sydstaters historie. I Sydstaternes historie gennemgås områdets fascinerende udvikling. Lige fra de første menneskers landgang, kolonisering og skabelsen af et bomuldseventyr til ødelæggende borgerkrig, raceadskillelsessamfund og kampen om sydstatssymboler i det offentlige rum.

Inkapigens væv. En lille bog om behandling af uld, spinding og vævning i inkariget. Bogen indeolder også ting fremstillet af sydamerikanske indianere i vore dage, bl. a. tasker, ponchoer og bælter.

Incas and Spaniards in the conquest of the Chachapyas. Inkaer og spaniere i erobringen af Chachapoyas er Dr. Inge Schjellerups doktorafhandling. Bogen lægger grundlaget for at give Chachapoya en plads i Andesbjergenes kulturhistorie. Hertil anvendes arkæologiske udgravninger, etnohistoriske undersøgelser og undersøgelser af fysisk og etnografisk antropologi. Den forsøger at rekonstruere sin historie.

The forgotten Valleys. I løbet af de sidste fem hundrede år blev de bjergrige skovlandskaber i Huambo-dalen og La Meseta, provinserne Rodriguez de Mendoza og Huallaga modificeret af stammegrupper, Chachapoyas- og inkakulturerne og senere af spaniernes invasion. I dag er befolkningspresset fra højlandet årsagen til transformationerne af den biologisk mangfoldige skyskov.

The Chilchos Valley. Denne bog omhandler Chilchos-dalen i de nordøstlige skråninger af Andesbjergene i Peru. Den forsøger at formidler, hvordan menneskelige aktiviteter har ændret landskabet i bjergskovene i løbet af de sidste 500 år. Bosættelser og terrasser fra Chachapoya- og Inca-kulturerne i Ceja de Selva (høj jungle) vidner om en omfattende brug i før-spansktalende tid.

La Ceja de Montaña – a dissapearing landscape. Bogen fokuserer på den beklagelige udvikling i Ceja de Selva fra Rodriguez de Mendoza til Soritor (Moyobamba). Den tværfaglige forskning på regionalt niveau har vist, hvordan natur- og kulturlandskabet har ændret sig dramatisk over tid afhængigt af de tilstedeværende mennesker, afgrøder og markeder. Skoven med dens biologiske mangfoldighed forsvinder hurtigt sammen med de kulturelle rester fra før-spansk tid.

Chimu Pottery & Plates. 2 bøger i 1. Dette katalog omfatter keramik fra Chimu-kulturen, som er ankommet til Institut for Etnografi. Kataloget er et register og skal betragtes som et arbejdsredskab for videnskabsfolk og som en inspirationskilde for nutidens keramiker.

Children of the stones. En bog om landbruget i Chuquibamba, et distrikt i det nordøstlige Peru.

Vægt3 kg
Størrelse30 × 20 × 10 cm

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Adventskalender for historie-interesserede”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk