At samle på BESTIK

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Elsemarie Døssing

At samle på bestik – Hvilke historier gemmer det på? af Elsemarie Døssing er den første i en planlagt bogserie med fortællinger om hverdagens brugsgenstande. Er du passioneret samler eller har dine forældre og bedsteforældre samlet på bestik er denne bog et must!

Bestik fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens bestiksamlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende med nutidens teenagers syn på bestik, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.

Bogen er rigt illustreret med de beskrevne bestik, og indeholder bestikkataloget fra den tidligere sølvvarefabrik Horsens Sølv. Du finder tips og tricks til at holde sølv, pletsølv og rustfrit stål pænt de næste 100 år. Bogen dækker perioden fra da bestik bliver allemandseje for 100 år siden, til sølv bliver håbløst umoderne og frem til nutidens nostalgiske og bæredygtige tanker.

Et væld af fagpersoner har bidraget til bogen, At samle på bestik, bl.a. fra: Georg Jensen, Royal Copenhagen, Museum Kolding, Museerne i Fredericia, Horsens Sølvvarefabrik, Sølvkælderen og Skovs Antik.

Bæredygtig borddækning, bevar bestikket!

Nu kan du også bestille anden bog i serien: At samle på STEL.
Eller du kan bestille hele serien til en god pris her.

Anmeldelser

Mulles Bogblog skrev en flot anmeldelse af bogen. Den blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 10. december 2022. “Jeg synes at bogen er virkelig godt skrevet i et forståeligt sprog. Jeg har fået øjnene op for at brugsgenstande gemmer på historier. Jeg synes at det er så fedt med de indspark som er i bogen, samt med billederne som gør at teksten ikke er så tung at læse…” Læs hele anmeldelsen her.

Omtaler

Startup Magazine bragte en flot artikel om Wadskjær Forlag, hvor Elsemaries bog omtaltes. “Så længe der er stort nok overskud på andre bøger, så skal der også være plads til de gode niche-bøger, som f.eks. bogen ”At samle på BESTIK” af Elsemarie Døssing, som var 2022s sidste udgivelse.” Læs hele artiklen her.

Lidt om Elsemarie Døssing

Elsemaries forfatterskab starter ud fra hendes interesse og passion for hverdagens brugsgenstande.Baggrunden er at familien har en slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1634. Hendes mand og hende selv vil blive 12.generation. Samfundet og især landbruget har ændret sig, og gården er nu ikke længere deres indtægtskilde. Hun og hendes mand er begge akademikere og har valgt en anden levevej end landbruget.

Vægt1 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Elsemarie Døssing

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162395

Serie

At samle på brugsgenstande

Bind

1

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. december 2022

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 120

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk