Tilbud

Forudbestil Serien: At samle på brugsgenstande

Original price was: kr. 810,00.Current price is: kr. 600,00.

Hardcover | Dansk
Af: Elsemarie Døssing

At samle på brugsgenstande – Hvilke historier gemmer de på? af Elsemarie Døssing er en bogserie med fortællinger om hverdagens brugsgenstande. Er du passioneret samler eller har dine forældre og bedsteforældre samlet på bestik, stel eller duge er denne bog et must!

Serien består pt af tre bøger: At samle på BESTIK, At samle på STEL & At samle på DUGE.

Forudbestil serien nu og modtag den på udgivelsesdagen i okt. 2024.

Brugsgenstande fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens samlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende med nutidens teenagers syn på brugsgenstandene, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.

Bøgerne er rigt illustrerede med de beskrevne bestik og stel. Bind 1 indeholder bestikkataloget fra den tidligere sølvvarefabrik Horsens Sølv. Bind 2 indeholder et katalog samlet af stellene fra Humlemagasiner. Du finder tips og tricks til at holde stel samt bestik af sølv, pletsølv og rustfrit stål pænt de næste 100 år. Bind 1 dækker perioden fra da bestik bliver allemandseje for 100 år siden, til sølv bliver håbløst umoderne og frem til nutidens nostalgiske og bæredygtige tanker. Bind 2 fortæller historien om hvilke tanker man har gjort sig om valg af mønsteret på stellet? Hvad har givet stellet værdi for samleren og har det betydning at stellet går i arv til den næste generation?

Et væld af fagpersoner har bidraget til serien, At samle på brugsgenstande, bl.a. fra: Georg Jensen, Royal Copenhagen, Museum Kolding, Museerne i Fredericia, Horsens Sølvvarefabrik, Sølvkælderen, Skovs Antik, Clay Museum, Kulturhuset på Sejerø, Humlemagasinet, Porselensmuseet i Norge, Bindeballe Købmandsgård, Svane Keramik og Middelfart Museum.

Bæredygtig borddækning, bevar brugsgenstandene!

Anmeldelser

Begge bøger har fået fine lektørudtalelser fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “Spændende og informativ bog om stel, overskueligt formidlet og med mange flotte billeder af de omtalte stel… Fin og meget anvendelig bog til dem, der interesserer sig for og samler på bestik.

Mulles Bogblog skrev en flot anmeldelse af bind 1. Den blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 10. december 2022. “Jeg synes at bogen er virkelig godt skrevet i et forståeligt sprog. Jeg har fået øjnene op for at brugsgenstande gemmer på historier. Jeg synes at det er så fedt med de indspark som er i bogen, samt med billederne som gør at teksten ikke er så tung at læse…” Læs hele anmeldelsen her.

Keramikkens Venner skrev en fin anmeldelse om “At samle på Stel” i deres medlemslad Keramiske noter 59/2024. “I hvert afsnit knyttes oplysninger om stel sammen med beretninger om liv og brug i forfatterens familie. Det giver gode ”snapshots” af levet liv og skiftende levevilkår fra generation til generation. Bogen illustreres af fotos af de enkelte stel og et supplement med fotos af 30 stel, der tilhører en privatsamler. De viser på en god måde bredden i periodens stel i danske hjem.

Omtaler

14. marts 2024 bragte  Antik & Auktion en stor og flot artikel om Elsemaries skriverier under titlen. “At samle er at gå på skattejagt“. Desuden var artiklen nævnt med en lille notits på forsiden af bladet samt i Lederen.

Familiejournalen skrev en flot artikel 8. januar 2024 om Elsemaries to første bøger under titlen. “En gaffel er også historien om et menneske“.

Middelfart Lokal TV bringer et længere indslag med Elsemarie Døssing om hendes udstilling af stel i Den Gamle Brugs i Middelfart. Se indslaget, hvor Elsemarie Døssing fortæller om stel her.

Startup Magazine bragte en flot artikel om Wadskjær Forlag, hvor Elsemaries serie omtaltes. “Så længe der er stort nok overskud på andre bøger, så skal der også være plads til de gode niche-bøger, som f.eks. bogen ”At samle på BESTIK” af Elsemarie Døssing, som var 2022s sidste udgivelse.” Læs hele artiklen her.

Melfarposten bringer den 7. december 2022 – et stort interview med Elsemarie Døssing om ”At samle bestik – hvilke historier gemmer det på” med bærende billedhenvisning på forsiden. De skriver blandt andet. ”Er der gode historier i bestik? Ja, det er der faktisk, og selv om du skulle tænke, at dit eget bestik er noget helt almindelig og kedeligt bestik, så læs med her, for der knytter sig helt sikkert en god historie til det alligevel”. Se omtalen her.

Udstillinger:

Elsemarie lavede i samarbejde med Børkop Lokal Arkiv en udstilling om stel. Det omtaltes desuden lokalt under overskriften. “Vis mig dit stel og jeg skal sige dig, hvem du er”.

Lidt om Elsemarie Døssing

Elsemaries forfatterskab starter ud fra hendes interesse og passion for hverdagens brugsgenstande.Baggrunden er at familien har en slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1634. Hendes mand og hende selv vil blive 12.generation. Samfundet og især landbruget har ændret sig, og gården er nu ikke længere deres indtægtskilde. Hun og hendes mand er begge akademikere og har valgt en anden levevej end landbruget.

Vægt2 kg
Størrelse17 × 24 × 2 cm
Forfatter

Elsemarie Døssing

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162395 & 9788794162890

Serie

At samle på brugsgenstande

Bind

1, 2 & 3

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. december 2022
1. oktober 2023
1. oktober 2024

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 120 x 2

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Forudbestil Serien: At samle på brugsgenstande”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk