Forudbestil: Besat af fortiden

kr. 300,00

Hardcover | Dansk
Af: Mads Faber

Besat af fortiden af Mads Faber er tredje bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er en autentisk roadtrip-fortælling om dansk udvandringshistorie i USA, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familieskrevet.

Forudbestil bogen nu, og modtag den på udgivelsesdagen.

Ozarks mørke skove gemte på en hemmelig arv og en stærk kvindeskæbne!

Besat af fortiden er en autentisk roadtrip-fortælling gennem en families historie fra Lolland til Ozarks i den amerikanske delstat Missouri og tilbage igen. Forfatteren og hans datter befinder sig ved bogens begyndelse i hillbilli country på roadtrip lang fra turisttuterne på jagt efter en 100 år gammel familiehemmelighed. Her møder de det splittede Amerika for første gang i Trumps første år som præsident. De forelsker sig i landet og drages ind i en skæbnefortælling, hvor forfatterens eget liv og snart hele hans familie drages længere ind i historen for hvert lag han afdækker af den mørklagte historie om Marie som blev sendt til USA i 1916 uden videre forklaring. Forfatteren følger i Maries spor fra Lollands muld, til Iowas prærie og til en Ozarks en bjergkæde i Missouri, hvor han praktisk talt falder over en uventet arv og en stærk kvindeskæbne, som er omdrejningspunket for fortællingen. Bogen følger forfatterens kamp for den vanskelige opgave det er at forvalte en arv og lave sin egen fortælling.

Hemmelighederne som forfatteren afdækker er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtrip fortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen som forfatteren gør sig er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden.

En families historie fra Lolland til Ozarks og tilbage igen på 100 år.

Glemte Danskere

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Vægt1 kg
Størrelse17 × 24 × 2 cm
Forfatter

Mads Faber

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162333

Serie

Glemte Danskere

Bind

3

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

11. februar 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 170

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk