De sidste skridt mod døden

(2 kundeanmeldelser)

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: A.M. Hansen & S. Voigt

De sidste skridt mod døden er skrevet ud fra personlige erfaringer af to sygeplejersker på palliativ afdeling. Forfatterne Anne-Mette Hansen og Soongheei Voigt mener, at der mangler viden om, hvad man går igennem med en livstruende sygdom. Både som den syge og som pårørende. Begrebet ventesorg er et forholdsvis nyt begreb som er dukket op blandt befolkningen.

To sygeplejersker deler ud af mange års personlig erfaring med at være tæt på dødstruede patienter og deres pårørende på palliativ afdeling.

Det er en unik bog skrevet til alle voksne, der har en interesse i emnet døden, og den bidrager til at aftabuisere døden.

Bogen kan bruges til bearbejdning af livstruende sygdom, hvis man er kommet godt igennem den. Den kan bruges af de syge, mens de er syge. Og den kan bruges af pårørende og venner til personer med livstruende sygdom. Den kan også bruges af efterlevende efter at have mistet.

De sidste skridt mod døden er desuden skrevet som inspiration til fagfolk til udvikling af sygepleje. Bogen er meget velegnet til undervisning.

 • Man får en dybere forståelse for hvad palliation er. Samt et godt indblik i de forskellige faser man som både patient, pårørende og sygeplejerske oplever igennem i den sidste tid.
 • Spørgsmålet om aktiv dødshjælp fylder meget for tiden.
 • Bogen kan bruges af efterlevende efter at have mistet og som inspiration til fagfolk til udvikling af sygepleje.
 • Den beskriver kompleksiteten omkring den kræftsyge døende patient og deres pårørende.

– Læseoplevelser –

Zoneterapeut Lena, der har mistet sin mormor, mor og datter: ”Det er en fuldstændig perfekt og smuk spirituel manual for den sidste tid for døende og deres pårørende.

Koordinator, Michelle: ”Som læser føler man sig godt tilpas og holdt i hånden hele vejen igennem. Jeg har personligt fået en bedre forståelse for, hvad det er, der sker op til, at døden indtræffer, og føler mig godt klædt på, hvis jeg en dag selv skulle stå i en situation, hvor palliation er den bedste mulighed, enten som patient eller pårørende.

Vægt0,5 kg
Størrelse14,8 × 21 cm
Forfatter

Anne-Mette Hansen og Soongheei Voigt

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794491969

Udgave

1. udgave

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

27. juni 2024

Omslag

Hardcover/helbind

Sideantal

106

2 anmeldelser af De sidste skridt mod døden

 1. Vital-Arkitekten Ruth landbo (verificeret ejer)

  En kæmpe TAK fordi I har skrevet bogen “De sidste skridt mod døden …” – den fører en bred konsekvens med sig af den virkelig gode slags – det er nemlig helt ukendt for de fleste, hvad sygepleje personale i virkeligheden bruger deres liv på – stor TAK! Jeg kan, på det varmeste, anbefale alle at læse denne velfunderede og lærerige bog – har selv arbejdet med sygepleje i mange retninger gennem 21 år og også med livet og døden og det har altid været et faktum, at ingen rigtig ved, hvad vores arbejde indeholder, fordi emnet om mennesker og helbredstrivsel ikke er noget, man bare taler om eller kan fortælle ret mange om. I dag giver min virksomhed support i alle mulige retninger til menneskers udfordringer i deres trivsel – også til at finde vej til god hjælp i systemet uden for mange knubs, når man ved for lidt om, hvordan man færdes i sundhedsvæsenet. Denne bog giver en berigende anvisning til en tryg vej med sygdom og afsked. “De sidste skridt mod døden” sætter lys på selve sygeplejefunktionen i grundige detaljer og den sætter lys på vejen hen til afslutningen af livet, hvis man skal dø i en syg krop. For helt uvidende på dette område vil jeg gerne anbefale, at man kan gå fra og til første afsnit om kroppens forandringer og bare læse videre i en tekst, som fortælles af to sygeplejersker med en medmenneskelighed fuld af kærlighed til deres virke. Det kan give ro og dyrebar indsigt. Med håbet om at I også sender et eksemplar til vores tre Sundhedsministre, til Mette Frederiksen og til vores Dronning Mary, så de kan få et indblik i, hvad der egentlig sker “i marken” og at døden kalder på en mere naturlig opmærksomhed i et fællesskab – så vil jeg med glæde udbrede min viden om bogen.
  Stort Tak

 2. Anonym (verificeret ejer)

  Jeg har læst din bog og tusind tak for dig, jeg var pårørende for 2 år siden til min bror og efter at have læst din bog faldt alting på plads, hullerne af spørgsmål blev udfyldt. Nu er jeg pårørende til igen der ligger på stue .. Jeg vil sende bogen videre til hans kone. Og så fandt jeg endda ud af at du arbejder her.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk