Den lyserøde fest

kr. 300,00

Hardcover | Dansk
Af: Karina Juhl Geneser

Den lyserøde fest – de institutionelle børns verden og deres relationer er skrevet af Karina Juhl Geneser. Karina er pædagog med 25 års erfaring. I bogen røber hun hvad hun som pædagog har oplevet kan være en bekymrende årsag til, at barnet har ændret adfærd. En adfærdsændring som forældrene undrer sig over og søger svar på, men aldrig rigtig får det.

Når et barn ændrer sig fra at være glad  til at have udviklet angst. Er trist og deprimeret. Eller føler sig ensom og har mangel på selvværd. Så er det vigtigt at bemærke, hvilke relationer barnet søger og får skabt med de omsorgsgivere, der er ansat i deres institutionelle verden.

Skab en lettere hverdag

Den lyserøde fest kan give læseren et indblik i, hvordan vi voksne kan skabe en lettere hverdag i vores relationer med børn i 0- 6 års alderen. Bogen kan også give os voksne en anderledes forståelse af vores syn bag barnets adfærd.
Bogen er velegnet til både fagfolk og forældre.

DEN LYSERØDE FEST er dugfriske historier fra 0-6 årige børns institutionsliv i forskellige danske daginstitutioner.

Den handler om børns relationer i institutionslivet. Og hvilke konsekvenser, det kan have for et barns udvikling at opleve at være i følelser, de både får hjælp til at håndtere. Og også følelser hvor de – uden at forstå det – kan være i kløerne på manipulerende voksne med narcissistiske træk.

Via genkendelige samtaleteknikker, piktogrammer og en særlig pædagogisk tilgang, kan både ensomhed, depression og mangel på at kende sig selv, give det enkelte barn en oplevelse af at blive ‘set’. Som den, de havde glemt, de var, før de blev manipuleret.
Svære følelser som vrede, angst, nedsmeltning og stress, kan håndteres ved at være med. Og ved at tale med barnet på deres præmisser. Og for barnets og fællesskabets bedste.

Håndter konflikter med succes

Karina deler sine erfaringer om, hvordan konflikter og udfordringer i hverdagen i barnets institutionelle liv kan håndteres med succes i nu’et. Forfatteren deler de pædagogiske iagttagelser på en omsorgsfuld og lærerig måde. Således at læseren straks kan benytte eksemplerne i egne relationer med børn.

Konflikter kan dræne børns relationer indbyrdes da disse kan opstå flere gange dagligt. Med få ændringer i den voksnes adfærd, er det muligt på få sekunder, og sammen med de involverede børn, at ændre en konflikt i en sådan grad at især børnene kan lære sig selv bedre at kende. Fremfor at lære, at de er ‘forkerte’ når de er vrede, udadreagerende, kede af det eller sure.

Når vi voksne tør at ‘tale hjerte til hjerte’ på niveau med det enkelte barn, og med den viden at ethvert barn har ret til, og krav på en sund selvudvikling,  kan vi faktisk være med til at forebygge en depression og mangel på selvværd hos barnet.

Lidt om Karina Geneser

I 20 år har forfatteren arbejdet i institutionslivet med 0-6 årige og dygtige kolleger. Hun oplever at det pædagogiske arbejde, delvis, er på lige fod med advokater. Hvor der blandt andet skal tales for det enkelte barn om deres menneskerettigheder og egen grundlov. Vigtige rettigheder børn ikke er herre over selv at have kendskab til – endnu.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Karina Juhl Geneser

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162388

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

15. november 2022

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 150

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk