Den Tabte Julemagi

kr. 250,00

Hardcover | Dansk
af: Maria Becher Jørgensen

Den tabte julemagi er en julekalenderbog i 24 kapitler skrevet af Maria Becher Jørgensen. De magiske illustrationer er udført af Charlotte T. Frobenius.

Pst… Vil du høre en dejlig julehistorie? Om en hemmelig nisseby? Og om deres tabte julemagi?

Så sæt dig godt til rette, så fortæller jeg om nissebyen Nisserup, som ligger gemt i hybenroserne lige nede ved stranden. Her bor nissedrengen Freddy med sin familie og sine gode venner. Men… ikke alt er godt i den lille nisseby. Gammelfar har nemlig mistet sin julemagi. Det betyder, at nissehuerne er sorte i stedet for røde, alle julekuglerne er grå, så juletræet ser frygtelig kedeligt ud, og nissernes utømmelige pose med ris er tom – så de ikke kan få risengrød. Som tiden gik, vænnede nisserne sig til det. Nisserup var blevet grå og kedelig at se på, men nisserne holdt ud og holdt sammen. Sådan har det nu været i 30 år.

Hvert år i december kommer der nisser fra nær og fjern med magisk te, der skal prøve at hjælpe Gammelfar med at få sin magi tilbage. Men intet har virket endnu…

En dag finder Freddy en flaskepost på stranden. Den indeholder en opskrift på en magisk lakrids-te. Freddys mor og far kan ikke hjælpe med at lave teen, så Freddy må få hjælp af ræven Rana og sin gode ven Ninni. Følg med i Freddys jagt på ingredienserne til den magiske te, og kig ind i hans liv i Nisserup. Mon han kan redde julemagien tilbage?

Omtaler

Bogen har fået en fin lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “Sød og lidt klassisk, “gammeldags” julekalenderbog, der emmer af jul og nisser, selvom huerne er sorte og risengrøden erstattet af havregrød. Plottet er godt og fuld af hjertevarme.

D. 2. december 2022 var Maria i KIP (Kvinder i provinsen) TV på Kanal øst. “Maria Becher Jørgensen er en sej kvinde, kreativ, imødekommende, og har en positiv indstilling til livet som skaber øget livskvalitet hos hende selv, og dem, hun omgås. Til dagligt arbejder Maria som Site ID Specialist hos IQVIA, et job hvor hun forsøger at gøre en forskel for andre mennesker. Maria har skrevet en børn- og ungdomsbog med titlen “Den Tabte Julemagi”, som handler om en dejlig julehistorie og juletraditioner. Vi besøgte Maria i hendes hjem og fik dette spændende program med hende.” Se afsnittet her.

d. 13. november 2022 skrev Frederiksborg Amtsavis og SN.DK artiklen “Kalenderbog om julemagi.” Læs den her.

Bogmagasinet udnævner ”Den tabte Julemagi” til ugens bog i løbet af december 2022.

Anmeldelser

Boglitt har skrevet en fin anmeldelse. “En rigtig fin julehistorie, selvfølgelig inddelt i 24 kapitler… I bogen er der desuden de fineste illustrationer af Charlotte Frobenius, som virkelig bidrager til eventyrstemningen i bogen, og så bliver jeg selvfølgelig nødt til at nævne Rana, den super nuttede ræv der er med i bogen, ej hvor var hun altså sød. Den Tabte Julemagi vil uden tvivl vække glæde hos mindre børn og barnlige sjæle igennem hele december måned. Et kapitel om dagen ♥️” Læs hele anmeldelsen her.

En rejse i børnehøjde anmeldte også bogen flot. “Med smukke illustrationer og en magisk julefortælling bliver vi ført ind i en verden af nissefinurligheder der gør man ikke vil slippe bogen igen, derfor var vi også kun 3 dage om at læse den 🤓🎄” Læs hele anmeldelsen her.

Bogblogger Christine Kornum skriver også pænt om bogen og giver den 5 stjerne ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. “Hvis du ligesom jeg er total vild med jul og alt hvad der til hører, så kan du med sikkerhed læse Den tabte julemagi… Jeg ville give denne fantastiske bog de varmeste anbefalinger. Og jeg kan lige forestille mig en masse familier finde denne bog frem til december og læse et kapitel dag for dag, imens de små venter på den store dag den 24. december.” Læs hele anmeldelsen her.

Maria.blogger.wendt anmeldte også bogen flot. “Bogen er inddelt i 24 kapitler, et for hver dag op til jul 📖🎄 kapitlerne er ikke så lange, de er virkelig flot illustreret og historien om Freddy i Nisserup er hyggelig og godt fortalt. Sproget er let, og bogen er perfekt til oplæsning i børneinstitutionerne og til børnefamilier 🤓📖” Læs hele anmeldelsen her.

Wagners_bogunivers anmeldte også bogen flot. Den tabte julemagi af Maria Ida Becher er helt igennem en fantastisk skrevet historie. Der er masser af humor, glæde, varme og ikke mindst en smule udfordringer for de unge nisser, der er ude på deres fælles mission, alt i mens familielivet og skolen skal passes december igennem.” Læs hele anmeldelsen her.
Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Maria Becher Jørgensen

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Charlotte T. Frobenius

ISBN-nr

9788794162142

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

24. oktober 2022

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

150 sider

Illustrationer

Rigt ilustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Den Tabte Julemagi”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk