Tilbud

Digte om Mental Sundhed

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: E. Krog & C. Freund

Digte om Mental Sundhed består af to digtsamlinger af to unge digtere med en masse på hjerte. Mørke Paradis af Emil Juhl Krog er nærmest et kunstværk i sig selv, fuldt illustreret af Libbe Bjerknæs. I begyndelsen var Ordet af Christian Gammelgaard Freund er en imponerende grundig digtsamling på over 300 sider.

Mørke Paradis

Flere og flere mennesker lever et liv, hvor de er udmattede. Et liv, hvor de er på autopilot og på overlevelsesfunktion. Mørke Paradis illustrerer de indre kampe, verdenens problemer og den evige kamp for lykke. Den prøver at få dig til at indse, at du ikke er alene med dine tanker, og rammer din bevidsthed i en forståelse om dit og verdens skrøbeligheder.

I en brutalt ærlig udforskning af forfatterens sind fortæller han om de mørke og skyggefulde kampe, men viser også troen og løftet om, at disse kampe er midlertidige. Digtene forsøger at normalisere snakken om de millioner af sammenfiltrede tanker, der løber gennem dit hoved. Samtidig fokuserer digtsamlingen på, at vi kan ændre verdenen, ændre vores eget sind og ændre menneskers liv.

I begyndelsen var Ordet

Værket handler delvist om det fremmedgjorte individ som agerer tandhjul i samfundets maskineri, en del af en større kollektiv enhed i det senmoderne samfund. Heri tager jeg’et samtidsrelevante emner op, som sociale medier, klimaet og ensomhed. Især ensomheden og den melankolske stemning kan anes i flere af digtene, følelsen af at de individuelle muligheder og forventninger som går hånd i hånd i den teknologiske guldalder, kan blive så overvældende, at nostalgien kan blive den dominerende drivkraft – længslen efter det der aldrig var. En problemfri barndom eller antaget æstetik. I denne forbindelse opsøger lyrikkens stemme sin længsel og skæbnestrang i guderne.

Omtaler

Information bragte en flot artikel om Christian og sin digtning. “Jeg skrev så meget og havde så mange ideer og materiale, men jeg blev træt af, at det lå og samlede støv på skrivebordet. Jeg ville gerne have det ud til folk, både for min egen skyld, men også fordi det kunne være, der var nogen, der kunne bruge det til noget, at det kunne hjælpe nogen…” Læs hele artiklen her.

Magasinet Sein bragte desuden en artikel om Christian og hans digte. “Han fortæller om at få afløb for sine følelser og pludselig befinde sig i et stort fællesskab af Insta-poesi…” Læs artiklen her.

Hjaeresen Bogblog om Mørke Paradis. “Nøj den her digtsamling… Jeg ved blot flere af digtene elskede jeg, de var skræmmende, de var rørende og ikke mindst var de inspirerende… Layoutet er der helt sikkert tænkt en masse over, med de fineste illustrationer som passer perfekt med budskaberne i de enkelte digte.

Et af digtene fra I begyndelsen var Ordet vandt digtkonkurrencen “PoGo – Poesi lavet af unge artister”.

Vægt1 kg
Størrelse15,5 × 23 × 2 cm
Forfatter

Emil Krog & Christian Freund

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Libbe Bjerknæs & Gonzalo Vento

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. april 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

40-332

Illustrationer

Rigt illustreret i sort/hvid

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk