Tilbud

Forudbestil: En SINDSSYGT God Mor

kr. 249,95

Hardcover | Dansk
Af: Mia Maja Holst Manstrup

En SINDSSYGT God Mor er en en autobiografi, med elementer af essay og reportage. Bogen er skrevet af forfatter, sanger og oplægsholder Mia Maja Holst Manstrup.

Forudbestil bogen nu, så sender vi den på forpremiere d. 8. dec. 2023.

En Sindssygt God Mor” skildrer forfatterens egen oplevelse af at udvikle en fødselspsykose. Den farligste, og sjældneste, efterfødselsreaktion en kvinde kan få. Tilstanden rammer en promille af fødende, og de færreste stifter derfor bekendtskab med den – dette værende som privatperson eller fagperson. Derfor bliver selve sygdommen ikke forfatterens største udfordring. Det gør derimod det etablerede, psykiatriske system. Et system, som bygger på psykofarmaka og overvågning, og som bliver sat fuldstændig til vægs, når en nybagt mor, med blod ned af benene og mælk løbende fra brysterne, bliver indlagt i deres varetægt.

Første del af bogen drejer sig om forfatterens vej fra at være sund, rask og helt gennemsnitlig, til at krakelere totalt efter en ellers vellykket fødsel, på baggrund af en uges ophold på barselsgangen under stærkt ubehagelige vilkår. Forfatteren inviterer indenfor i et tiltagende sygt sind i takt med at begivenhederne udspiller sig, og indtil hun indlægges i psykiatrien. Den psykiatri, der skulle have været redningen fra et bristet sind, men som bliver det stik modsatte.

I forfatterens senere møde med andre familier, der har oplevet fødselspsykoser, har oplevelsen af utilstrækkelighed i sundhedssystemet og psykiatrien vist sig at være langt fra enestående. Andre kvinders vidnesbyrd om fejlbehandling, og at de og deres familier er blevet tabt på gulvet, klinger uhyggeligt genkendeligt. Tre af disse vidnesbyrd bliver, foruden forfatterens eget, også bragt i bogen – kortere, men ikke mindre chokerende, fortalt.

Lidt om Mia Maja Manstrup

Mia Maja Holst Manstrup (1989) er født og opvokset på Samsø. Musik, sprog og kommunikation har altid været hovedoverskrifterne, og dette har ført til et kontrastfyldt og mangefacetteret arbejdsliv. I dag driver Mia Maja selvstændig virksomhed under navnet Sound Silence, hvor hun fungerer som tegnsprogstolk, musiker/sangerinde og oplægsholder. Hun har gjort sig bemærket ved f.eks. at fungere som sangerinde for store, danske artister – herunder bandet ”Volbeat” som det tungest-rungende navn. Nu tilføjer hun langt om længe titlen som forfatter på cv-et, og har samtidig fået en uudslettelig ild i sig, som brænder for at hjælpe med at skabe bedre vilkår i, og for, psykiatrien – ikke mindst for familier, der får en hård start på forældreskabet.

Vægt0,7 kg
Størrelse17 × 24 cm
Forfatter

Mia Maja Holst Manstrup

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1. udgave

Sprog

Dansk

Forpremiere

8. december 2023

Omslag

Hardcover/helbind

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk