Tilbud

En SINDSSYGT God Mor

(1 kundeanmeldelse)

kr. 249,95

Hardcover | Dansk
Af: Mia Maja Holst Manstrup

En SINDSSYGT God Mor er en en autobiografi, med elementer af essay og reportage. Bogen er skrevet af forfatter, sanger og oplægsholder Mia Maja Holst Manstrup.

En Sindssygt God Mor” skildrer forfatterens egen oplevelse af at udvikle en fødselspsykose. Den farligste, og sjældneste, efterfødselsreaktion en kvinde kan få. Tilstanden rammer en promille af fødende, og de færreste stifter derfor bekendtskab med den – dette værende som privatperson eller fagperson. Derfor bliver selve sygdommen ikke forfatterens største udfordring. Det gør derimod det etablerede, psykiatriske system. Et system, som bygger på psykofarmaka og overvågning, og som bliver sat fuldstændig til vægs, når en nybagt mor, med blod ned af benene og mælk løbende fra brysterne, bliver indlagt i deres varetægt.

Første del af bogen drejer sig om forfatterens vej fra at være sund, rask og helt gennemsnitlig, til at krakelere totalt efter en ellers vellykket fødsel, på baggrund af en uges ophold på barselsgangen under stærkt ubehagelige vilkår. Forfatteren inviterer indenfor i et tiltagende sygt sind i takt med at begivenhederne udspiller sig, og indtil hun indlægges i psykiatrien. Den psykiatri, der skulle have været redningen fra et bristet sind, men som bliver det stik modsatte.

I forfatterens senere møde med andre familier, der har oplevet fødselspsykoser, har oplevelsen af utilstrækkelighed i sundhedssystemet og psykiatrien vist sig at være langt fra enestående. Andre kvinders vidnesbyrd om fejlbehandling, og at de og deres familier er blevet tabt på gulvet, klinger uhyggeligt genkendeligt. Tre af disse vidnesbyrd bliver, foruden forfatterens eget, også bragt i bogen – kortere, men ikke mindre chokerende, fortalt.

Landsdækkende omtaler:

Mia Maja og En sindssygt god mor var på forsiden af Ude&Hjemme 11. marts 2024. “Følte sig svigtet – nu bruger hun stemmen i sin bog. Hun gør det blandt andet for at pege på de mangler i sundhedssystemet, som hun føler, hun mærkede, da hun havde brug for hjælp. Og hun gør det i håb om, at bogen kan lette livet for andre, der har en svær start på livet som mor”. Læs hele artiklen her.

Dagen efter indslaget i Go’Morgen Danmark fulgte de på med en fin artikel på TV2. “Ifølge Sundhed.dk udvikler én ud af 1000 fødende en fødselspsykose… En fødselspsykose kan være svær at forebygge, men man bør holde øje med sin psykiske tilstand under graviditeten, lyder det… I en ny bog ’En sindssygt god mor’, skrevet af Mia Maja Holst Manstrup, deler hun sin historie sammen med fire andre kvinder, der har oplevet det samme.” Læs hele artiklen her.

14. marts 2024 bragte Se&Hør en stor artikel om Mia Majas historie. “Jeg følte, at jeg nærmest var den eneste i verden, der havde det sådan. Det var ensomt, at jeg ikke kunne læse om andre mødre som mig. Der var historier i medierne om fødselspsykoser, men kun, når det var endt forfærdeligt med drab eller selvmord. Men hvad med os, der ikke kom helt derud? Det var jo stadig voldsomt. Så min bog er en håndsrækning til andre, der også kæmper, og som ikke skal føle sig alene.” Læs hele artiklen her.

1. maj 2024 skrev Psykiatri Fonden en stor artikel om Mias historie. “Fødselspsykose rammer omkring én person om ugen i Danmark. Mia Maja Holst Manstrup er en af dem. Hun fik aldrig den nødvendige hjælp på barselsgangen, men det blev endnu værre, da hun blev indlagt i psykiatrien.” Læs hele artiklen her.

TV:

12.02.24 var Mia Maja i Go’Morgen Danmark med sit værk. “Mia Maja Manstrup og Sarah Anker har begge haft en fødselspsykose – nu vil de udbrede kendskabet til den sjældne lidelse.”

19. april var Mia Maja i KIP TV og fortælle sin historie. Mia Maja er også forfatteren til bogen “En Sindssygt God Mor”, hvor hun fortæller hendes historie med en fødselspsykose i forbindelse med at hendes lille søn kom til verden.” Se afsnittet her.

Lokale & udenlandske medier:

8. maj 2024 nåede nyheden om Mia Majas bog også det norske folk takket være Dagbladet bok. “I sin nye bok “En sindssygt god mor”, deler danske Mia Maja Manstrup sin erfaring med fødselspsykose. Manstrup håper at hennes bok kan hjelpe andre mødre som opplever lignende utfordringer.” Læs hele artiklen her.

Mia maja var også på forsiden af Frederiksborg Amtsavis. “Mia Majas stemme er så vidunderlig, at hun har sunget med rockbandet Volbeat. nu har hun brugt sin stemme til at fortælle en historie, som er alt andet end vidunderlig.” Læs hele artiklen her.

Samsø Posten omtalte også værket d.8.2.24 under titlen: “Sangerinde udgiver stærk, personlig bog om at blive ramt af en fødselspsykose.” Læs artiklen her.

Podcasts:

4. april udkom først del af Frygteligt Fascinerende‘s afsnit med Mia Maja. “Vi har en personlig historie om at få en fødselspsykose på programmet. Vi taler om at få en fødselspsykose og om at få det bedre igen. Ellers taler jeg lidt om psykiatrihistorie og behandling af fødselspsykoser, historisk set.” Hør det hele her. Anden og sidste del af afsnittet udkom d. 11. April. Det omhandler Mia Majas sygdoms- og behandlingsforløb, og en snak om hvor vigtigt det er at hele familien modtager hjælp og støtte, når forældreskabet kommer skævt fra start. Podcasten inkluderer desuden sekvenser af oplæsning fra bogen “En Sindssygt God Mor”.

15. marts gæstede Mia Maja podcasten Forældreskabet ved Ulla Dyrløv. “Udover at du fortæller din historie, så skriver du virkelig godt. Det er meget direkte sprog, det er meget billedligt, råt for usødet, no bullshit – og så er det samtidig utrolig følsomt. Så jeg vil klart anbefale alle, især alle fagpersoner der arbejder inden for området, at læse den bog.” Hør hele afsnittet her.

12. marts gæstede Mia Maja desuden podcasten Min Kærlighedshistorie ved Karin Heurlin. “Mia Maja fortæller her sin voldsomme historie om at blive mor. Hun har også skrevet bogen ”En sindssygt god mor,” som handler om den fødselspsykose, som ramte hende kort efter, hun havde født sin søn. Mia Maja ønsker nemlig at få den svære start på forældrelivet frem i lyset. Ligesom hun ønsker at pege på, hvorfor det gik så galt, som det gjorde.” Hør hele afsnittet her.

Mia Maja deltog også i podcasten To the moon, Honey. “Det er en barsk og vigtig historie om et system, der fejler, og om en kvinde, der skal hjem og lande i sin familie igen.” Hør afsnittet her.

Tabulandpodcast omtaler også værket: “En vigtig bog med viden om alvorlige efterfødselsreaktioner. Og samtidig en meget velskreven bog.

Lidt om Mia Maja Manstrup

Mia Maja Holst Manstrup (1989) er født og opvokset på Samsø. Musik, sprog og kommunikation har altid været hovedoverskrifterne, og dette har ført til et kontrastfyldt og mangefacetteret arbejdsliv. I dag driver Mia Maja selvstændig virksomhed under navnet Sound Silence, hvor hun fungerer som tegnsprogstolk, musiker/sangerinde og oplægsholder. Hun har gjort sig bemærket ved f.eks. at fungere som sangerinde for store, danske artister – herunder bandet ”Volbeat” som det tungest-rungende navn. Nu tilføjer hun langt om længe titlen som forfatter på cv-et, og har samtidig fået en uudslettelig ild i sig, som brænder for at hjælpe med at skabe bedre vilkår i, og for, psykiatrien – ikke mindst for familier, der får en hård start på forældreskabet.

Vægt0,7 kg
Størrelse17 × 24 cm
Forfatter

Mia Maja Holst Manstrup

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1. udgave

Sprog

Dansk

Forpremiere

8. december 2023

Omslag

Hardcover/helbind

1 anmeldelse af En SINDSSYGT God Mor

  1. Esben Jeberg M.A. in German Translation and Interpretation | B.A. in Theology (verificeret ejer)

    Jeg oplever manuskriptet som uhyre velskrevet og minutiøst gennemarbejdet, navnlig hoveddelen.
    Funklende sprog, mange gode sprogbilleder (især i beskrivelsen af indre følelser) og mange underfundige ordspil og pudsige indslag, som på velgørende vis tager noget af tyngden af det tunge tema, men uden at aflede fra fokus. Og det er fængende læsning med gode elementer af “suspense”-effekt.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk