Forudbestil: Sygkiatri

kr. 200,00

Hardcover | Dansk
Af: Jonas Ditlevsen

Sygkiatri er skrevet af Jonas Vennike Ditlevsen. Bogen er en poetisk antologi af noveller, digte og essays om psykiatriens mørke sider og om konsekvenserne af sygeliggørelse af sindet.

Forudbestil bogen nu og modtag den før udgivelsen, 4. marts 2023. OBS: ved forudbestilling beder vi om at opkræve betalingen med det samme, da denne ellers kan udløbe. 

Bogen anlægger et kritisk perspektiv på det system, som står for at passe på danskere, der oplever psykisk lidelse: Psykiatrien. For hvad er det egentligt for et system? Hvad er det baseret på? Og hvordan kan det være, at den danske befolkning øjensynligt får det værre og værre, alt imens vi burde blive klogere og klogere på den psykiske lidelses væsen? I Sygkiatri er det de poetiske greb, der vægtes i afsøgningen af, hvad det er, der går galt i psykiatrien. Det er på én og samme tid en hjerteskærende fortælling og en barsk afspejling af de konsekvenser, som den psykiatriske sygeliggørelse af sindet kan medføre.

Med mere end en halv million danskere på psykofarmaka og endnu flere som har psykiatriske diagnoser er Sygkiatri et anderledes og måske tiltrængt indspark i debatten. Alt imens fagargumenter og forskningsartikler er nødvendige debatredskaber, så taler Sygkiatri følelsernes og poesiens sprog i jagten på sandhed. For måske er det ikke kun ressourcer til at diagnosticere og behandle flere mennesker, som er løsningen på psykiatriens problemer. Måske er selve anskuelsen af psyken som en defekt, syg mekanisme helt galt afmarcheret. Måske trænger vi til en ny måde at anskue psykisk lidelse på og et nyt sprog at forstå den psykiske smerte i.

Jonas har skrevet følgende kronikker om emnet:

https://politiken.dk/debat/art7968569/Jeg-jublede-da-jeg-blev-ansat-i-psykiatrien.-I-dag-forst%C3%A5r-jeg-ikke-jeg-har-v%C3%A6ret-en-del-af-det-system

https://www.information.dk/debat/2021/11/diagnosetrangen-psykiatrien-oedelaegger-muligheden-hjaelpe-lider

Jonas debatterer desuden ivrigt psykiatri på både Facebook, på Instagram og på sin hjemmeside, hvor der er masser af ekstra content at hente.

Vægt0,5 kg
Størrelse15,5 × 23 cm
Forfatter

Jonas Ditlevsen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

Afventer

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

4. marts 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 80

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk