Gå På Rov I Dit Familietræ

DKK 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Dorte Kofoed

Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller er første bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet af journalist Dorte Kofoed.

Bogen er en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Vil du forstå din egen familie bedre? Med slægtsforskning kan du finde forklaringer på familiemyter, der måske altid har været talt om i krogene, eller slægtninge flere steder i verden, som du aldrig har mødt eller kendt til.

For Dorte Kofoed var det historien om tiptipoldefarens flugt til Utah, der fik hende i gang med slægtsforskning, og de seneste 10 år har hun fundet familiemedlemmer rundt om i verden.

I bogen deler hun ud af sine egne personlige historier og giver tips og tricks til at slægtsforske.

Men vær beredt! Slægtsforskningen kan både lede til opklaring, forsoning og drama. Er du klar til at gå på rov i dit familietræ?

Glemte Danskere

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Lidt om Dorte Kofoed

Forfatteren, Dorte Kofoed (f. 1967), er journalist, og hun har i længere tid skrevet om slægtsforskning i Bornholms Tidende.

Vægt 0.5 kg
Størrelse 24 × 17 × 1 cm
Forfatter

Dorte Kofoed

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

978-87-94162-04-3

Serie

Glemte Danskere

Bind

Første bind i serien Glemte Danskere

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

24. september 2021

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

116

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk