I begyndelsen var Ordet

kr. 200,00

Hardcover | Dansk
Af: Christian Gammelgaard Freund

I begyndelsen var Ordet er en imponerende digtsamling af den unge digter Christian Gammelgaard Freund på 332 sider.

Værket handler delvist om det fremmedgjorte individ som agerer tandhjul i samfundets maskineri, en del af en større kollektiv enhed i det senmoderne samfund. Heri tager jeg’et samtidsrelevante emner op, som sociale medier, klimaet og ensomhed. Især ensomheden og den melankolske stemning kan anes i flere af digtene, følelsen af at de individuelle muligheder og forventninger som går hånd i hånd i den teknologiske guldalder, kan blive så overvældende, at nostalgien kan blive den dominerende drivkraft – længslen efter det der aldrig var. En problemfri barndom eller antaget æstetik. I denne forbindelse opsøger lyrikkens stemme sin længsel og skæbnestrang i guderne.

Temaer

Værket berører flere store emner:

  • Værket forsøger et opgør med køn: Værket er ikke feministisk i den forstand at den søger at hylde kønnet; den forsøger snarere at nedbryde illusionen om køn som noget der definerer personlighed.
  • Værkets fortællestemmer er ofte præget af angst, depression, ensomhed og OCD.
  • Værket søger at bygge en bro, der binder “moderne” læren om spiritualisme, astrologi og stjernetegn til hvad der faktisk er nogle af planetens ældste traditioner.
  • Ved at udpensle diverse religioners ligheder, demonstrerer værket hvordan vi måske ikke er så forskellige som vi går og tror

Omtaler

Information bragte en flot artikel om Christian og sin digtning. “Jeg skrev så meget og havde så mange ideer og materiale, men jeg blev træt af, at det lå og samlede støv på skrivebordet. Jeg ville gerne have det ud til folk, både for min egen skyld, men også fordi det kunne være, der var nogen, der kunne bruge det til noget, at det kunne hjælpe nogen…” Læs hele artiklen her.

Et af digtene fra I begyndelsen var Ordet vandt digtkonkurrencen “PoGo – Poesi lavet af unge artister”

Magasinet Sein bragte desuden en artikel om Christian og hans digte. “Han fortæller om at få afløb for sine følelser og pludselig befinde sig i et stort fællesskab af Insta-poesi…” Læs artiklen her.

Lidt om Christian Gammelgaard Freund

Christian Gammelgaard Freund er digter og forfatter til værket I begyndelsen var Ordet. En kolossal redegørelse for de røde tråde mellem indre og ydre tilstande.

Christian har gået på Forlaget Gladiators Forfatterskole. Han har været ude at oplæse ved adskillige litterære lejligheder. I øjeblikket studerer Christian dansk (hvor hans kærlighed for litteraturen blot er vokset) på Københavns Universitet, og han agter at specialisere sig inden for religions og mytologiens rolle i kunsten/litteraturen.

Vægt0,9 kg
Størrelse14,8 × 21 × 1 cm
Forfatter

Christian Gammelgaard Freund

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162647

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. april 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

332

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk