Tilbud

Bøger om Fjeldvandring

(5 kundeanmeldelser)

kr. 700,00

Hardcover & Softcover | Dansk
Af: René Ljunggren

Bøger om Fjeldvandring Serien består af fire bøger af René Ljunggren. Serien indeholder både den komplette og den lette guidebog om Kebnekaisefjeldene. Den detaljerede guide om Kungsleden. Samt den nyeste i rækken, Fjeldbogen.

Den komplette guide om Kebnekaisefjeldene er en stor flot bog i farver, tykt lækkert fotopapir og hardcover. Denne bog indeholder, foruden ruterne, en gennemgang af fjeldets geologi, samisk kultur og andet. Alt sammen med til at berige din fjeldtur.

Den lette udgave om Kebnekaisefjeldene er i et lille format i softcover og dermed velegnet til at have i rygsækken på tur. Det er en forkortet udgave af den komplette guide. Med forkortet menes at den indeholder samtlige rutebeskrivelser ligeså udførligt beskrevet som i den større bog. Udeladt er dog afsnit om geologi, dyre- og planteliv og en masse andet der ikke har direkte relevans til det at vandre ruterne og finde vej. Alt det kan man sætte sig ind i hjemmefra.

Kungsleden: Abisko – Kebnekaise er en detaljeret guide med mange relevante oplysninger om ruten, overnatningsmuligheder og transport i fjeldområdet. Kungsledens nordligste strækning fra Abisko til Singi-hytterne, og derfra videre ad Dag Hammarskjölds led til Nikkaluokta forbi Kebnekaise fjeldstation, er en af Nordens smukkeste og mest populære fjeldvandringer. Bogen her handler om strækningen, og med denne lille guide i rygsækken kan stort set alle vandre den.

Fjeldbogen – en håndbog i fjeldvandring bygger på forfatterens mere end 50 års erfaring med fjeldvandring i de nordiske fjelde og i Grønland. Bogen er et godt grundlag for planlægningen af den første fjeldtur. Men der er også viden at hente for erfarne fjeldvandrere. Læseren bliver indført i alt, hvad der skal til for, at den første fjeldtur bliver en succes. Erfarne fjeldvandrere kan helt sikkert også få glæde af de mange betragtninger, bogen indeholder.

Lidt om Fjeldvandring 

Fjeldvandring er populært også blandt danskere og et af områderne, som mange foretrækker at vandre i, er Kebnekaisefjeldene. Begge bøger om Kebnekaisefjeldene indeholder, foruden klassikeren Kungsleden, beskrivelser af mere end 60 andre markerede og umarkerede ruter. Bøgerne er til dato de eneste veludbyggede guides til dette enestående fjeldområde, der strækker sig ind i Narvikfjeldene i Norge. Rutemulighederne i Narvikfjeldene er således også medtaget. Bøgernes ruter er nøje beskrevet og illustreret med kort, med tydelige rutemarkeringer, som du uden videre kan overføre til dit eget fjeldkort.

Kebnekaise Serien er velegnet både til dig, der blot vil vandre Kungsleden, men også til dig, der er mere hardcore. Du vil måske gerne vandre uden for stierne, hvor du har fjeldet helt for dig selv. Foruden ruterne får du, i bogen, en gennemgang af fjeldets geologi, samisk kultur og andet, der kan være med til at berige din fjeldtur.

Anmeldelser:

Bogen har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver: “Det er tydeligt, at forfatteren er en erfaren vandrer og kender området indgående og har stor viden om såvel geologi, fauna som terræn.” 

Dansk Vandrelaug: “Bogen er en veludbygget guide til det enestående og enorme område, som strækker sig ind i Narvikfeldene i Norge. Bogen er både velegnet til begynderfjeldvandreren og til den mere garvede, der gerne vil vandre uden for stierne…” Læs hele anmeldelsen her.

Outsite.Org: “Bogen er utrolig uddybet, idet der foruden Kungsleden også nøej er beskrevet samtlige af de mindre markerede ruter i området. Men ikke nok med det, for bogen indeholder også mere end 40 ruter, som forfatteren gennem sine 50 års vandringer i området selv har udforsket og detaljeret beskrevet, så enhver med blot nogen fjelderfaring sagtens kan vandrer dem, blot ud fra rutebeskrivelserne og kortskitserne i bogen…” Læs hele anmeldelsen her

Kom Ud af Jægersoldat Erik B. Jørgensen: “René Ljunggren har i en menneskealder rejst og guidet i området. I denne bog, giver René alle sine erfaringer og gode råd videre, så du kan drage erfaringerne og få en endnu bedre tur til området, når du skal af sted. Fordi af sted skal du, det er et dejligt område…” Læs hele anmeldelsen her.

Spejder Sports Podcast Udefolk: “53- års vandreerfaring fornægter sig aldrig! For få mennesker i Norden kender de svenske kronjuveler Kungsleden og Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren, som første gang vandrede nord for Polarcirklen i 1969. Siden da har den rutinerede fjeldvandrer udforsket hver en krog af de smukke fjelde. René deler sine bedste ruter, lejrpladser og røverhistorier.” Hør hele afsnittet her

Lidt om René Ljunggren

René Ljunggren er forfatter, fjeldguide og underviser kendt fra bl.a. Nordisk Vandring, outsite.org, Vildmarksrejser og Vildmarksskolen. For tiden nyder han Kebnekaisefjeldene i Nordsverige, hvor han har gået et utal af markerede og umarkerede ruter. Han har desuden besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider. “Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.”

De mange år med friluftsliv i Norden har født en stor interesse for både naturen, geologien og historien i de bevandrede egne. Samernes historie og herkomst især. Disse emner bliver, foruden beskrivelserne af de markerede og umarkerede ruter, ligeledes fint formidlet i den nye bog Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren.

Vægt2,9 kg
Størrelse17 × 24 × 2,5 cm
Forfatter

René Ljunggren

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788797178522, 9788794162319, 9788794491082, 9788794557160

Udgave

1

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

Juli 2020, Juni 2022, Okt. 2023, April 2024

Omslag

Hardcover/helbind, Softcover

Sideantal

356, 290, 132, 264

Illustrationer

Rigt illustreret i farver, sort-hvid

5 anmeldelser af Bøger om Fjeldvandring

 1. Dansk Bibliotekscenter (verificeret ejer)

  Det er tydeligt, at forfatteren er en erfaren vandrer og kender området indgående og har stor viden om såvel geologi, fauna som terræn. Med den stigende interesse for friluftsliv, skal den nok få læsere.

 2. Dansk Vandrelaug (verificeret ejer)

  Bogen er en veludbygget guide til det enestående og enorme område, som strækker sig ind i Narvikfeldene i Norge. Bogen er både velegnet til begynderfjeldvandreren og til den mere garvede, der gerne vil vandre uden for stierne.

 3. Outsite.Org (verificeret ejer)

  Bogen er utrolig uddybet, idet der foruden Kungsleden også nøej er beskrevet samtlige af de mindre markerede ruter i området. Men ikke nok med det, for bogen indeholder også mere end 40 ruter, som forfatteren gennem sine 50 års vandringer i området selv har udforsket og detaljeret beskrevet, så enhver med blot nogen fjelderfaring sagtens kan vandrer dem, blot ud fra rutebeskrivelserne og kortskitserne i bogen.

 4. Jægersoldat Erik B. Jørgensen (verificeret ejer)

  René Ljunggren har i en menneskealder rejst og guidet i området. I denne bog, giver René alle sine erfaringer og gode råd videre, så du kan drage erfaringerne og få en endnu bedre tur til området, når du skal af sted. Fordi af sted skal du, det er et dejligt område.

 5. Spejder Sports Podcast Udefolk (verificeret ejer)

  53- års vandreerfaring fornægter sig aldrig! For få mennesker i Norden kender de svenske kronjuveler Kungsleden og Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren, som første gang vandrede nord for Polarcirklen i 1969. Siden da har den rutinerede fjeldvandrer udforsket hver en krog af de smukke fjelde. René deler sine bedste ruter, lejrpladser og røverhistorier.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk