Kebnekaisefjeldene – en guidebog til vandringer i området

kr. 200,00

Softcover | Dansk
Af: René Ljunggren

Kebnekaisefjeldene – en guidebog til vandringer i området af René Ljunggren er den lette udgave til det unikke fjeldområde. Sveriges højeste fjeld Kebnekaise. Bogen er i et lille format i softcover og dermed velegnet til at have i rygsækken på tur.

Denne bog er en forkortet udgave af ”Kebnekaisefjeldene – en komplet guide til det unikke fjeldområde”. Med forkortet menes at den indeholder samtlige rutebeskrivelser ligeså udførligt beskrevet som i den større bog. Udeladt er dog afsnit om geologi, dyre- og planteliv og en masse andet der ikke har direkte relevans til det at vandre ruterne og finde vej. Alt det kan man sætte sig ind i hjemmefra.

Ønsker du at eje begge bøger, så kan de bestilles samlet med rabat her.

Fjeldvandring er populært også blandt danskere. Et af områderne, som mange foretrækker at vandre i, er fjeldene omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise. Heroppe ved Kebnekaise møder vi også den velkendte vandrerute, Kungsledens nordligste og mest kendte strækning.

Bogen indeholder, foruden klassikeren Kungsleden, beskrivelser af mere end 60 andre markerede og umarkerede ruter. Bogen er en veludbygget guide til dette enestående fjeldområde, der strækker sig fra Abisko i nord til Vakkotavare i syd og Årosjåkk i øst og ind i
Narvikfjeldene i Norge mod vest. Rutemulighederne i Narvikfjeldene er således også medtaget. Bogens ruter er nøje beskrevet og illustreret med kort, med tydelige rutemarkeringer, som du uden videre kan overføre til dit eget fjeldkort.

Kebnekaisefjeldene – en guidebog til vandringer i området er velegnet både til dig, der blot vil vandre Kungsleden, men også til dig, der er mere hardcore. Du vil måske gerne vandre uden for stierne, hvor du har fjeldet helt for dig selv. 

Anmeldelser:

Bogen har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver: “Det er tydeligt, at forfatteren er en erfaren vandrer og kender området indgående og har stor viden om såvel geologi, fauna som terræn.” 

Dansk Vandrelaug: “Bogen er en veludbygget guide til det enestående og enorme område, som strækker sig ind i Narvikfeldene i Norge. Bogen er både velegnet til begynderfjeldvandreren og til den mere garvede, der gerne vil vandre uden for stierne…” Læs hele anmeldelsen her.

Outsite.Org: “Bogen er utrolig uddybet, idet der foruden Kungsleden også nøej er beskrevet samtlige af de mindre markerede ruter i området. Men ikke nok med det, for bogen indeholder også mere end 40 ruter, som forfatteren gennem sine 50 års vandringer i området selv har udforsket og detaljeret beskrevet, så enhver med blot nogen fjelderfaring sagtens kan vandrer dem, blot ud fra rutebeskrivelserne og kortskitserne i bogen…” Læs hele anmeldelsen her

Kom Ud af Jægersoldat Erik B. Jørgensen: “René Ljunggren har i en menneskealder rejst og guidet i området. I denne bog, giver René alle sine erfaringer og gode råd videre, så du kan drage erfaringerne og få en endnu bedre tur til området, når du skal af sted. Fordi af sted skal du, det er et dejligt område…” Læs hele anmeldelsen her.

Spejder Sports Podcast Udefolk: “53- års vandreerfaring fornægter sig aldrig! For få mennesker i Norden kender de svenske kronjuveler Kungsleden og Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren, som første gang vandrede nord for Polarcirklen i 1969. Siden da har den rutinerede fjeldvandrer udforsket hver en krog af de smukke fjelde. René deler sine bedste ruter, lejrpladser og røverhistorier.” Hør hele afsnittet her

Lidt om René Ljunggren

René Ljunggren er forfatter, fjeldguide og underviser kendt fra bl.a. Nordisk Vandring, outsite.org, Vildmarksrejser og Vildmarksskolen. For tiden nyder han Kebnekaisefjeldene i Nordsverige, hvor han har gået et utal af markerede og umarkerede ruter. Han har desuden besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider. “Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.”

De mange år med friluftsliv i Norden har født en stor interesse for både naturen, geologien og historien i de bevandrede egne. Samernes historie og herkomst især. Disse emner bliver, foruden beskrivelserne af de markerede og umarkerede ruter, ligeledes fint formidlet i den nye bog Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren.

Vægt0,9 kg
Størrelse12,5 × 18 × 2 cm
Forfatter

René Ljunggren

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162319

Udgave

1

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. Juni 2022

Omslag

Softcover

Sideantal

290

Illustrationer

Rigt illustreret i sort-hvid

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk