Livet Med Og Efter Bipolar Lidelse

kr. 300,00

Hardcover | Dansk
Af: Sara Vafai-Blom

Livet med og efter bipolar lidelse er er en biografisk selvhjælpsbog skrevet af Sara Vafai-Blom.

Mød seks mennesker, der alle på forskellig vis er kommet sig fra bipolar affektiv sindslidelse. Nogle er raske i klinisk forstand, andre oplever at have et meningsfuldt og tilfredsstillende liv. Selvom de i perioder har gener, som de forbinder med deres sindslidelse. Deres rørende fortællinger om, hvad de har gennemgået, kan bidrage til håb og inspiration til såvel dem, der selv har fået en diagnose, som deres pårørende og professionelle.

Jeg har skrevet denne bog, fordi vores familie manglede den, da vi var allerhårdest ramt. Hvor havde det været en hjælp både for vores datter og for min mand og mig, hvis vi havde haft nogle fortællinger om rigtige mennesker af kød og blod, der havde klaret at finde vej.”

Ph.d. Agnete Neidel skriver om recovery i et teorikapitel.

Anmeldelser:

Bogen har fået en flot lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver: “Det giver håb at læse om, at dette er muligt [at få det bedre], og forfatteren lykkes godt med at vise de forskellige livshistorier og koble dem med recovery-teori på en letforståelig måde…”

Det norske Tidsskrift for psykisk helsearbeid bragte en flot anmeldelse af bogen i deres september udgave 2022. Anmeldelsen slutter af med. “Boken gir en stemme til erfaringer med håp, kamp, forandring, motstandsdyktighet og utholdenhet som formidles til oss lesere på bevegende og inspirerende måter. Erfaringene samt bokens formål er av en slik radikalitet at den i tillegg til å være obligatorisk pensum på journalist- og politihøgskolene – bør leses av alle som samarbeider med mennesker i eget eller andres liv. God lesning!” Læs hele anmeldelsen her.

Dansk Selskab for Fysioterapi i Psykiatri og Mental Sundhed skrev en rigtig flot anmeldelse af bogen 17. juni 2022. “Når jeg kan anbefale at læse bogen er det blandt andet fordi bogen tager udgangspunkt i menneskers fortælling om det at leve med en psykisk lidelse – deres levede liv og erfaring med sygdommen.får anden forståelse og viden om sygdommen, når jeg kan læse om den oplevede erfaring. En viden som jeg ikke får når jeg læser i lærebøger om Psykiatri.” Læs hele anmeldelsen her.

En af os skrev i juni 2022 en fin anmeldelse af bogen. “Som en person der lever med bipolar, som mig selv, er det en rigtig fin oplevelse at læse de personlige historier, der findes i bogen. De personlige beretninger i bogen er fint skrevet og er ikke for svære at læse og forstå. I bogens sidste afsnit er der et godt afsnit om recovery. Hvori der beskrives, hvad recovery er. Både i processen men også hvad man kan gøre for at komme videre og blive klogere på sig selv, sit forløb og ikke mindst sin diagnose.” Læs den hele her.

LAP – Landsforeningen Af nuværende og tidligere Psykiatribrugere bragte i foråret 2022 en flot anmeldelse af bogen. “Det er meget berigende at læse denne bog fra en anden vinkel end de andre jeg gennem årene har læst af lægfolk og specialister på området…” Læs hele anmeldelsen her.

Social Kritik skrev en flot anmeldelse af bogen. “Hvad angår foholdet mellem brug af medicin og samtaleterapi, mellem anvendt tid og opfølgende indsats. Det er et politisk og fagligt spørgsmål af stor vigtighed, der med denne bog er sat i relief af både forfatteren og de direkte berørte.”

Udtalelser:

Knud Kristensen, Landsformand SIND, har skrevet forordet. Han skriver bl.a. “Historierne i bogen handler alle om mennesker, der har fået stillet diagnosen bipolar affektiv sindslidelse, men bogen vil også med fordel kunne læses af mennesker med andre diagnoser, deres pårørende og professionelle. Tak til Sara for at have indsamlet og bearbejdet disse historier – og ikke mindst for at have gjort dem tilgængelige for andre i en lettilgængelig form. Jeg er sikker på, at de kan være med til at give håb til andre, der enten selv er ramt af en psykisk lidelse eller er pårørende.

Rikke Engell, Speciallæge i psykiatri, overlæge Psykiatrisk Center København Ambulatorium for Affektive Lidelser. “Det er et faktum, at nogle patienter kommer sig fra bipolar affektiv sindslidelse. Her er seks virkelige beretninger, der på hver sin måde fortæller om en vej derhen. Bogen kan give flere troen på, at det kan lykkes, og for andre være inspiration til et nemmere sygdomsforløb. Anbefales derfor til såvel patienter, pårørende som fagfolk.

Mogens Seider, formand for Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering og direktør for Fonden Fountain House. “Forfatteren har formået at få personerne i bogen til at udtrykke sig hudløst ærligt om meget personlige tanker og plager. Bogen bekræfter, at håbet altid skal have det sidste ord, og at man ikke kan manualisere hjælpen. Teorikapitlet er som at få faglitteratur i en human bouillonterning.

Omtaler:

Peer-nyt bragte i december 2021 en stor artikel om Sara og hendes bog. “PSYKOTERAPUT SARA VAFAI-BLOM MANGLEDE EN HEL SÆRLIG BOG, DA HENDES DATTER I 2012 FIK DIAGNOSEN BIPOLAR. NU HAR HUN SELV UDGIVET DEN.”

DISPUK inviterede Sara i studiet til deres podcast Narrativ Salon. “Hun fortæller i denne samtale med konsulent på DISPUK Eva Kragh om, hvordan de medvirkende i bogen har klaret de forhindringer de har mødt, og hvad de har fået med sig, og så fortæller hun om sit personlige afsæt, nemlig at hendes datter fik diagnosen bipolar.”

Lidt om Sara Vafai-Blom

Sara Vafai-Blom er kultursociolog og psykoterapeut. Hun har bl.a. arbejdet med udvikling inden for det socialpsykiatriske område og som underviser på professionsuddannelserne. Sara er også mor til en datter, der fik diagnosen bipolar affektiv sindslidelse. Men som i dag ikke oplever, at diagnosen har relevans.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 cm
Forfatter

Sara Vafai-Blom

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

978-87-94162-08-1

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

29. oktober 2021

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

202

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk