Tilbud

Serien Mosters Løgnehistorier: vol. 1-5

(6 kundeanmeldelser)

kr. 550,00

Hardcover | Dansk
Af: Christina Bengtsen

Serien Mosters Løgnehistorier bygger på kendte vendinger og ordsprog. Bøgerne er skrevet af Christina Bengtsen og illustreret af Josefine Kofoed.

Mosters Løgnehistorie – om dengang hun gravede sig ned til Kina.

Tut og O, som graver store, dybe huller i sandkassen. Moster advarer dem om, at hvis man graver for dybt, så ender man i Kina. Det har hun nemlig selv prøvet engang.

Turen ned til Kina er lang og hård. Ja, faktisk tog det hele 27 dage for Moster at grave sig ind gennem jordkloden og ud på den anden side til Kina. Og på den anden side af jorden er alt på hovedet, og man skal have sugekopper under fødderne for ikke at falde ned i himlen.

Mosters Løgnehistorie – om dengang træerne groede ind i himlen.

Hvad mon der findes i himlen bag skyerne? Tut tror, der er en stor racerbane til racercykler. Hun elsker nemlig fart og har selv to flotte racercykler. O tror, himlen er fuld af slik og søde sager. Han synes også, der er en sky, der ligner en slikkepind.

Men det er overhovedet ikke det, der findes i himlen bag skyerne – det ved Moster. Hun har nemlig engang klatret derop i et kæmpestort træ. Det tog hende syv dage at klatre helt derop, og du gætter aldrig, hvad hun fandt, da hun endelig nåede op bag skyerne. Det var den vildeste og sjoveste tur op i himlen.

Mosters Løgnehistorie – om dengang Jorden var flad.

Tut og O sidder og kigger på en globus hjemme hos oldemor og forestiller sig, hvordan det ville være at bo på den anden side af Jorden, hvor alt hænger på hovedet. Man ville nok få lidt ondt i hovedet.

Men engang var Jorden faktisk slet ikke rund – den var flad. Det var dengang, Moster var barn. Det var lidt af et problem, for nogle gange faldt folk faktisk ud over kanten og hang og dinglede ude i rummet. Det var Moster og hendes venner selvfølgelig med til at finde en løsning på. Det indebar både søuhyrer, trylledejsmaskiner og hæsblæsende skibstogter.

Mosters Løgnehistorie – om dengang der voksede penge på træerne.

I fjerde bind af serien Mosters Løgnehistorier, går der rygter i skolegården om at man kan få en ekstra bonus fra tandfeen, hvis man samler flere tænder sammen og lægger dem under hovedpuden samlet. Derfor går Moster og hendes venner i gang med at samle hinandens tænder, og bliver også opfindsomme omkring, hvordan de kan tabe tænderne hurtigere. F.eks. ved at binde deres tænder fast til en stangtennisbold og slå bolden af sted.

Efter at Moster og hendes venner er blevet mere eller mindre tandløse, lægger Moster samlingen under hovedpuden. Næste dag står der et pengetræ i hendes have.

Mosters Løgnehistorie – om dengang Tro flyttede bjerge.

Da Moster var barn, var hun engang på ferie i Mozambique. Her fik hun en ny ven, som hed Tro. Tro og Moster blev hurtigt rigtig gode venner, og da Moster skulle rejse hjem igen, lavede hun en dåsetelefon, som de kunne snakke sammen i hver dag. Problemet var bare, at der var et kæmpe bjerg i vejen, så dåsetelefonen ikke virkede. De var lige ved at give op begge to, men da Tro sparkede hårdt til bjerget i vrede, rystede jorden under dem, og bjerget skøjtede væk hen over jorden.

“Woah! Flyttede Tro lige et bjerg?” Det gjorde han, og han flyttede faktisk mange – rundt i hele verden. Sammen med Moster. Og de blev stinkende rige!

Anmeldelser:

Bøgerne har alle fået flotte lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver: “Bøgerne er rigtig sjove, og de fleste børn vil kunne se sig selv i de skøre historier… Bøgerne er gode som hyggelæsning, der er med til at sætte fantasien i gang… Mosters løgnehistorier er helt vilde og hen i vejret, men alligevel bliver de fortalt i et så realistisk univers, at de måske godt kunne være sande…” 

Bogblogger Cille Thuesen fra Mys_Booknook skrev en flot anmeldelse af serien, som blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 29. oktober 2022. “Ideel højtlæsning for de mindste… Der er livlige og farverige illustrationer… Sproget er levende… Fortællingerne er sjove, soændende og skæve…

Magasinet Børn & Fritid bragte i januar/februar udgaven i 2022 omtaler om bind 1 og 2 i Mosters løgnehistorier: “Gode og spændende bøger lader fantasien få frit løb, og udvikler vores horisont og viden. At læse sammen med sit barn, kan også være en god hyggestund og give grobund for gode snakke om alt imellem himmel og jord.” Se omtalerne her.

Maria.Blogger.Wendt har skrevet fine anmeldelser af de første bind i serien: “Mosters løgnehistorier 1 er en sød og underholdende bog for de mindste 🤓 den er flot illustreret, og vil egne sig godt til højtlæsning i børnehaver og sætte gang i børns fantasi og læselyst… Endnu en sjov og skæv historie, der egner sig godt til højtlæsning i institutioner… Den er hyggelig og underfundig, og jeg vil varmt anbefale den til småbørnsfamilier og børneinstitutioner…” Læs dem her og her.

Bogvægten skrev også en fin anmeldelse om de første bøger: “Sjov fortælling med behagelige billeder tilegnet de mindste.” Læs den hele her og her.

Omtaler

I April 2022 fortalte Christina Bengtsen sin historie om sit ret vilde liv, på trods af hendes ellers relativt unge alder i Kip (Kvinder i Provinsen) Tvs nyeste program på Kanal Øst. Hør det her.

I Januar 2022 kom der en stor artikel om Christina Bengtsen og Mosters Løgnehistorier i Ud & Se: “Mosters løgnehistorier, som er nogle gakkede, sjove historier med det dybere formål at aktivere børns tænkning…” Læs hele artiklen her.

I efteråret 2021 kunne man i Weekendavisens krydsord finde spørgsmålet: “Hvem har skrevet serien Mosters Løgnehistorier?

Lidt om Christina Bengtsen

Christina Bengtsen (f. 1990) er forfatter til børnebogsserien Mosters Løgnehistorier. Serien er hendes debut, og der er planlagt fem bind – hvert bind sin egen gakkede løgnehistorie som karakteren ’Moster’ fortæller sin nevø og niece. Christina er selv moster til niecen og nevøen Alberte og Oscar og det er fra relationen med disse at inspirationen til karaktererne i Mosters Løgnehistorier kommer.

Vægt1 kg
Størrelse17 × 24 × 2 cm
Forfatter

Christina Bengtsen

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Josefine Kofoed

Bind

1-4

Sprog

Dansk

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

44×4

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

6 anmeldelser af Serien Mosters Løgnehistorier: vol. 1-5

 1. Magasinet Børn & Fritid (verificeret ejer)

  Gode og spændende bøger lader fantasien få frit løb, og udvikler vores horisont og viden. At læse sammen med sit barn, kan også være en god hyggestund og give grobund for gode snakke om alt imellem himmel og jord.

 2. Maria Wendt, Blogger (verificeret ejer)

  Endnu en sjov og skæv historie, der egner sig godt til højtlæsning i institutioner… Den er hyggelig og underfundig, og jeg vil varmt anbefale den til småbørnsfamilier og børneinstitutioner…

 3. Bogvægten (verificeret ejer)

  Sjov fortælling med behagelige billeder tilegnet de mindste.

 4. Bogvægten (verificeret ejer)

  Sjov fortælling med behagelige billeder tilegnet de mindste.

 5. Dansk Bibliotekscenter (verificeret ejer)

  Bøgerne er rigtig sjove, og de fleste børn vil kunne se sig selv i de skøre historier… Bøgerne er gode som hyggelæsning, der er med til at sætte fantasien i gang…

 6. Bogblogger Cille Thuesen fra Mys_Booknook (verificeret ejer)

  Ideel højtlæsning for de mindste… Der er livlige og farverige illustrationer… Sproget er levende… Fortællingerne er sjove, spændende og skæve…

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk