Naturens cirkel

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Doreen Holmquist

Naturens cirkel – sådan forbinder du dig til naturen er en fagbog af Doreen Møller Holmquist.

Doreen Møller Holmquist inviterer dig på en rejse igennem årets 12 måneder, hvor vi blandt andet, vil fokusere på sansernes påvirkning i naturen, shamanisme, vintertræthed, urter, terapihave og skovbadning. Hvordan du kan afkoble og genoplade i naturen og få den balance tilbage, som du mangler. På den måde får du mindre stress og vil derfor blive bedre til at mærke dig selv og dine behov.

Undgå stress – Mød naturen

Formålet med Naturens cirkel er, at lokke flere ud i naturen eller deres haver på nye måder og derved hjælpe dem med at føle sig forbundet med naturen. Nutildags flytter mange mennesker til storbyerne og lever derfor ikke i overensstemmelse med naturens rytme. Hver dag er 35.000 danskere sygemeldt med stress (ifølge stressforeningen). Og WHO siger, at stress bliver dette årtis store folkesygdom.

Doreen mener, at stress og flere af vores livsstils sygdomme skyldes, at vi er kommet for langt væk fra vores naturlige forbundethed til naturen. Denne bog er hendes bidrag til at modvirke den stress vi har i Danmark. Bogen gennemgår alle årets måneder. Så man får et indblik i hver måneds energi og charme.

Bryd hamsterhjulet

“Jeg kunne ønsker mig en verden, hvor vi bryder så meget med hamsterhjulet som vi kan og prioriterer tid i naturen.”

I bogen foreslår hun masser af ideer til det og håber, at det vil lokke læseren derud og at disse naturfrirum vil give læseren glæde og overskud til at tænke og være kreativ. Doreen forestiller sig at det vil være en spændende verden, der ville komme ud af det. En verden, der er befolket af kreative, harmoniske og mere autentiske mennesker.

Følges bogen måned for måned igennem hele bogen, kan læseren gennemgå en selvudvikling.

Omtaler:

I april 2024 delte Havenyt et uddrag fra værket. De skriver desuden. “Det er en fagbog, men den er skrevet på et så lettilgængeligt sprog, at alle der ønsker at bruge naturen til at få det bedre mentalt, kan bruge den.” Læs uddraget fra april her.

I juni 2023 skrev Bladet Vølse – Forn Sidrs medlemsblad, en flot anmeldelse og omtale. “Hun gennemgår året måned for måned… Doreen fortæller, hvad naturen yder på, tips om hvad der kan gøres i haven, fif til lidt “vild mad”, samt andre emner og øvelser… Alt i alt en lettilgængelig og letlæst bog til dig, som har et ønske om at forbinde dig mere med naturen, men måske har lidt svært ved at komme i gang og holde fokus.

Lokal debuterer med bog om naturens cirkel”, skriver Lokalbladet Ringsted i april 2023 i overskriften til en helsidesartikel om Doreen og hendes bog. ”Mennesket er skabt til at være i naturen, men op gennem tiden er vi begyndt at opholde os mere og mere indendørs, og vi føler os ikke så tæt forbundet til naturen længere.” Læs artiklen her.

Podcasten ”Det Spirituelle Kompas udsendte 21. maj 2023 en podcast om ”Naturens Cirkel ” med forfatter Doreen Møller Holmqvist. “Det Spirituelle Kompas stiller skarpt på Doreens Møller Holmquists nye bog, Naturens Cirkel. Lær hvordan du kan forbinde dig med naturen. Bogen er et opslagsværk, hvor du kan berige dig med viden om naturen måned for måned. Lær hvordan naturen ændrer sig, hvad du kan spise fra den, opskrifter og en sang der hører måneden til.” Du kan lytte til den her.

NYT ASPEKT delte et uddrag fra bogen i deres juni-udgave 2024. “SOLSORTEN – En shamanistisk oplevelse.

Anmeldelser:

God-bog.dk skriver blandt andet. ”Med en pen så skarp og humoristisk som den friske morgenluft i en skov, byder Doreen Møller Holmquist læserne velkommen ind i “Naturens cirkel”. En guide til personlig og åndelig fornyelse gennem naturens rytme. Bogen er en invitation til at træde ind i et levende tableau af naturens uendelige skønhed og visdom. Måned for måned, sans for sans.” Læs den hele her.

Maria Juhl, Naya- Nordic Ayurveda og yoga Academy.Denne bog er til alle, der gerne vil fordybe deres forhold til naturen! Naturen må siges at være en af ayurvedaens primære redskaber. Tak Doreen for dit smukke bidrag i verden.”

Lizl Rand, Selvstændig privatpraktiserende psykoterapeut. ”Doreen Møller Holmquist har begået en vedkommende og meget inspirerende bog. Jeg kan kun anbefale dig at investere i den. Den kan bruges år efter år, da den beskriver årets 12 måneder og alt det dyreliv, opskrifter, opgaver og øvelser, der er relevant de pågældende måneder. Du vil opleve mindre stress og øget glæde ved at bruge denne bog, der samtidig vil åbne naturen for dig. God fornøjelse.” Læs hele anmeldelsen her.

Flora Tara Skouboe Melchiorsen, Leder af “Flora-din krop og psyke-ekspert. Så smuk og velskrevet. Fyldt med fine inspirationer til hver eneste måned på året. Hver måned har sin beskrivelse med tekst af månedens ord, hver måned har sin sang hvilket jeg virkelig elsker, for er enig med Doreen i, at vi har så mange smukke sange. Og hver måned sit tema, hvor vi kommer igennem alt fra mindre stress, taknemmelighed og øget selvværd og meget mere. Hver måned inspiration til hvad haven kalder på lige nu og ikke mindst en lækker opskrift. Og plads til egen refleksion.” Læs hele anmeldelsen her.

Andre anmeldelser fra fagpersoner:

Sussanne Wexø, Founder: Life Mastery Academy. Jeg elsker den, fra aller-første møde. Så overskuelig og samtidig med SÅ stor visdom. Jeg elsker hvordan hver måned er opdelt i temaer, og visdom – endda med sange og opskrifter, lige til at tage med sig. Naturens Cirkel får naturligvis 6 smukke julestjerner herfra.”

Ella Hilker, sygeplejerske, MSE Haverefugiet for stressramte. Dette er en guide og brugsbog om at bruge naturen på meget forskellig vis. Som et sted for velvære, som inspiration til at være aktiv ude, til at hygge og give omsorg til andre mennesker ude i naturen, som tilskyndelse til poesi og som en fremragende årstids-guide til alle 12 måneder i året… Der er en fin vejledning til brug af bogen, som ikke erfarne havebrugere og naturentusiaster vil kunne have brug for og glæde af… bogens styrke er at tage den med i hånden året rundt.

Nadja Broberg, Kropsterapeut-uddannet ved BodySDS. Naturens cirkel er en meget overskuelig og letlæselig bog med en fin balance mellem viden, inddragelse af læserens egne input/refleksioner, gode råd og skønne praktiske haveopgaver. Den giver inspiration til egen “naturpraksis” både hvad angår traditioner, sange, mad/opskrifter, mindfulness og diverse gode råd til hvad man kan lave i haven. Doreens bog er personlig, og man mærker hendes nærvær fra start til slut. Hun deler meget, og man lærer således forfatteren lidt at kende, og det virker enormt rart, trygt og kærligt at have hende med i hånden hele vejen igennem ❤ Bogen kan læses fra start til slut, men jeg har virkelig nydt at tage den frem ved hver måneds begyndelse. Den får min varmeste anbefaling: 6 stjerner.

Lidt om Doreen Holmquist 

Doreen er uddannet pædagog, naturvejleder, mindfulness instruktør og selvværdsvejleder. Derudover har hun i 29 år praktiseret shamanisme. Doreen blev desværre ramt af arbejdsrelateret stress. og var sygemeldt i et halvt år. Hendes vej ”tilbage” var ved at bruge naturen, som den store healer. Hun har dermed mærket stress på egen krop. Den hjælp hun fandt i naturen ønsker hun, at give videre til andre stressramte. Derfor arbejder hun i dag som selvstændig natur- og stressvejleder. Bogen giver også et lille kig ind i den 1. årige Natur og stressvejlederuddannelse, som hun er tovholder og underviser på.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Doreen Holmquist

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162791

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

18. marts 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 150

Illustrationer

Rigt illustreret i farve

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Naturens cirkel”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk