Tilbud

Protokollens Tjenere

(1 kundeanmeldelse)

kr. 200,00

Hardcover | Dansk
Af: Rami Zouzou

Protokollens tjenere er en samfundsreflekterende historisk tour de force skrevet af Rami Zouzou. Historien hviler på en en platform af Vermeers berømte værk Pige med Perleørering, og tager læseren med på en historisk rejse fra den nederlandske guldalder, over osmannernes belejring af Wien, konflikten i Nordirland og samler trådene sammen i vores nutid, hvor vi får et bud på, hvem der stod model til Pige med Perleørering og hvorfor dette værk er af så stor værdi.

Europa i 1600-tallet står i flammer, og jagten på aktiver, der ikke taber værdi, er sat ind. Nat efter nat har maleren, Johannes Vermeer, derfor, i al hemmelighed, malet som besat for at forsyne Protokollens tjenere med værdifulde kunstværker for at sikre dem et økonomisk fundament for fremtiden.

Kun én i Vermeers store husholdning kender til arrangementet. Amina, der har tjent familien Vermeer i flere år, har ikke kunne undgå at overhøre de hemmelige møder, der er foregået på Vermeers loft. Da Vermeer en tidlig morgen bliver opsøgt af Protokollens tjenere, der inddrager hans mest elskede billede, Pige med Perleørering, ved han, at hans dage er talte. Da månelyset reflekteres i Delfts kanaler, skimter han silhuetten af en svane og får en idé. Men han må handle hurtigt. Han skal ikke blot bringe Amina i sikkerhed, men også sikre sine efterkommere en retmæssig arv – langt væk fra Protokollens tjenere.

I 2021 sidder godsejeren, den nuværende leder af Protokollens tjenere, og venter på sin trofaste lakaj, den eksildømte IRA-afhopper, Arkitekten. Godsejeren vil have fingrene i et billede, der angiveligt skulle være malet af Johannes Vermeer.

Protokollens tjenere er imidlertid ikke de eneste, der er på jagt efter Vermeers skjulte kunstværk. Andre har helt andre grunde til at tage billedet i deres besiddelse. De jager nemlig deres retmæssige arv.

`Nogen kaldte dem en loge, men det var meget langt fra sandheden. Loger hørte til blandt kriminallitteraturens paranoide forfattere, der svælgede i onde mænd og hemmelige selskaber. Det var så forudsigeligt.`

Anmeldelser:

I juni 2022 blev Rami inviteret til at deltage i podcasten Visbys Verden. Afsnittet handler om integration, men med en humoristisk vinkel og fra 39.45 når de også at snakke om Ramis bog, Protokollens tjenere. Hør afsnittet her.

I foråret 2022 gæstede Rami Læsekrogen Podcast, og de fik en god snak om bogen. Hør den her.

Bøger.org anmeldte 19. november 2021 bogen: “Protokollens tjenere er dermed en roman, der både behandler historiske emner, men også prøver at sætte fokus på, hvordan vores samfund har udviklet og indrettet sig, og hvordan det påvirker os som individer…” Læs hele anmeldelsen her.

Omtaler:

Rami Zouzou skriver et debatindlæg til Kristeligt Dagblad den 4. december 2022. ”Man kunne håbe på, at vi i dag kunne tage ved lære af 1600-tallets tænkeres evne til aktivt at bruge kunst og filosofi, når vi skal udtænke løsninger på krisen i et Europa præget af krig, inflation og klimaudfordringer.” Indlægget nævner ”Protokollens tjener” og handler om, , at vi kan lære af Hollands historie i forhold til at komme ud af en krise. Læs hele indlægget her.

Rami Zouzou interviews om samme emne 22. december i TV 2 Kosmopol. Du kan se indslaget fra ca. 4.25 – 5.30 i linket her.

”Protokollens tjener” omtales i en kommentar, som Rami Zouzou skriver i Berlingske 14. marts 2023. Hovedvinklen er den selvstigmatisering blandt personer med ikke-etnisk baggrund, som han ønsker at gøre op med. Læs indlægget her.

Lidt om Johannes Vermeer

Johannes Vermeer var en nederlandsk maler, der levede omkring 1632-1675. Men hans liv og levened er omringet af mystik. Hans mest berømte maleri er Pige med Perleørering også kaldet Nordens Mona Lisa, der havde været forsvundet i mere end 200 år.

Men hvem var Vermeer egentlig? Hvorfor kender man kun til 35 malerier, der officielt er tilskrevet Vermeers arbejder. Malede han virkelig ikke mere? Hvordan døde han og hvem er pigen med perleøreringen, og hvor blev hun af?

Lidt om Rami Zouzou

Rami Zouzou er Cand.mag i historie. Han brænder for at skabe større forståelse omkring de historiske dynamikker og processer, der har udviklet samfundet. Hans fokus er på de mange fortællinger, der omringer os, men sjældent formidles i skole og medier. Udover at have specialiseret sig i Mellemøstens historie, hvor hans far stammer fra, har han beskæftiget sig med historier og sagn fra Øst- og Mellemeuropa samt Balkan.

Vægt0,5 kg
Størrelse15,5 × 23 cm
Forfatter

Rami Zouzou

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162074

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. oktober 2021

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

286

1 anmeldelse af Protokollens Tjenere

  1. Bøger.org (verificeret ejer)

    Protokollens tjenere er dermed en roman, der både behandler historiske emner, men også prøver at sætte fokus på, hvordan vores samfund har udviklet og indrettet sig, og hvordan det påvirker os som individer…

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk