Skældyrsjægerne

(9 kundeanmeldelser)

kr. 200,00

Hardcover | Dansk
Af: Tanja Wijnen

Skældyrsjægerne er en spændingsbog for børn i 9-13 års-alderen skrevet af Tanja Roug Wijnen. Bogen er oversat fra engelsk af børnebogsforfatter, Andreas Valentin Wadskjær. Den er oprindeligt udgivet i Sydafrika under titlen: Pangolin Killers.

Der er ingen vej tilbage, efter Liva falder over en ulovlig organisation for handel med vilde dyr i nærheden af sit nye hjem i Sydafrika. Sammen med sin bror Carl og sin nye ven Andile er de hurtigt i gang med at forsøge at afsløre de skyldige. Dette kaster dem ind i den kriminelle underverden af ulovlig handel med truede dyr og en vanvittig mission fuld af farer for at redde de dødsdømte dyr.

Skældyrsjægerne følger trioens tempofyldte eventyr, hvor de blandt andet render ind i en korrupt politibetjent og hans vietnamesiske forbryderboss. De må kæmpe for deres liv i grotter, på åbent hav… og i skolen.

Men intet er umuligt med lidt afrikansk magi!

Bogen sætter fokus på dyreudryddelse, truede dyr og salg af vilde dyr. Derudover er der læren om andre lande, kulturer og politik i børnehøjde.

Omtaler:

Bogen blev longlisted til Page Turner Awards 2022.

Sjællandske nyheder skrev en stor artikel om Skældyrsjægerne under titlen. “Børnebogsforfatter skriver om truede dyr og afrikansk magi“. De skriver: “Med børnebogserien Vild med Afrika vil hun give børn et indblik til det afrikanske kontinent og de emner, der er aktuelle der.” Læs hele artiklen her.

Nordic House, Cape Town, anmeldte bogen i deres nyhedsbrev 1. marts 2024. “Prepare to embark on an exhilarating adventure with Danish author Tanja Wijnen and her gripping novel, “The Pangolin Killers/Skældyrsjægerne”. Follow the fearless protagonist, Liva, on a daring mission to rescue endangered animals in South Africa as Tanja’s vivid storytelling transports readers into the heart of the African wilderness. Through her rich narrative, Tanja not only introduces young readers to the awe-inspiring beauty of Africa but also shines a spotlight on the importance of conservation, with a particular focus on the plight of pangolins.

Anmeldelser:

Bizz up skrev en flot artikel om forlagets udgivelse nr. 100, hvori de også anmeldte Tanjas værk. ““Skældyrsjægerne” tager forfatter Tanja Roug Wijnen læserne med på en tempofyldt rejse gennem Sydafrika, hvor intet er, som det ser ud til… Det er ikke kun en spændende fortælling med et unikt plot og engagerende karakterer; den inspirerer også unge læsere til at tænke over deres rolle i verden og hvordan de kan gøre en forskel.” Læs hele anmeldelsen her.

WWF’s biolog siger om bogen. “Skældyrsjægerne er en spændingsroman for 9-10-årige, som ikke ligner noget, vi kender fra andre børnebøger. Den foregår i Sydafrika og er en historie om tre venner, som bliver involveret i ulovlig handel med det truede skældyr og indeholder en masse læring før børn og forældre. Jeg læste den højt for mine børn, og den satte virkelig gang i masser af diskussioner, og vi fik lyst til at læse mere om det.

Booksandfamily: “En helt vildt spændende, velskrevet og fængslende roman. Vil anbefale den til alle i målgruppen. Udover at være en super velfortalt fortælling indeholder bogen også fakta om Afrika og rejser for børn og unge. Det er ikke en bog der er skrevet af en voksen for børn, den er skrevet TIL børn.” Læs hele anmeldelsen her.

Bibliotekardragen: Udover det sjove persongalleri sætter bogen fokus på vigtige emner som truede dyrearter, ulovlig handel og korruption. 🦏🌿 Og med dens velskrevne actionfyldte fortælling er det umuligt at lægge bogen fra sig. 💫Det er et værk med international klasse.📚 Derfor fortjener Skældyrsjægerne uden tvivl en bedømmelse på 6 ud af 6 hjerter! ❤️ Jeg vil anbefale den til alle 10-14-årige og barnlige voksne” Læs hele anmeldelsen her.

Martin Bach Poulsen, Pædagogisk konsulent, UC SYD, CFU – Center for Undervisningsmidler. “Jeg har læst bogen og synes den er spændende. Den er godt fortalt og har et godt fortælletempo, som kan fange eleverne på mellemtrinnet. Derudover er det interessant tematik, som godt kunne interessere en del unge mennesker.

Lidt om Tanja Wijnen

Da Tanja var i 20’erne flyttede hun fra Danmark til England, Egypten, Uganda og endte til sidst i Sydafrika. Afrikas magi har holdt hende i Cape Town lige siden. Der bor hun med min mand Olaf og deres tre børn, Lena, Nils og Thor. Skældyrsjægerne er inspireret af congolesiske kolleger, som introducerede hende til afrikanske urter, så hun kunne tiltrække en mand. (Det virkede tydeligvis!).
Hun ønsker at bringe det mangfoldige og farverige afrikanske kontinent ind på børns bogreoler med underholdning og actionhistorier baseret på virkelige emner.

Vægt0,5 kg
Størrelse14,8 × 210 × 1 cm
Forfatter

Tanja Roug Wijnen

Oversætter

Andreas Valentin Wadskjær

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162586

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

14. juli 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

128

Illustrationer

Rigt illustreret i sort/hvid

9 anmeldelser af Skældyrsjægerne

 1. Ilse (verificeret ejer)

  Jeg begyndte at læse “Skældyrsjægerne” for min 10-årige som en særlig hyggestund i ferien, og vi kunne simpelthen ikke stoppe! Vi læste til kapitel 6 den første aften. Min søn blev meget ked af, at vi måtte stoppe, da det var langt over hans sengetid.

  Næste morgen klokken 7 vækkede han mig for at fortsætte, og vi afsluttede bogen samme dag. De sidste kapitler var endnu mere fængslende og fyldt med action! Især delen ved fiske-fabrikken, hvor tingene blev virkelig intense… fantastisk opbygning af spænding. Nogle dele var lidt skræmmende, men sammenlignelige med David Walliams’ bøger.

  Vi elskede bare at læse om Sydafrika, de fascinerende kulturelle baggrunde for hovedpersonerne, genkende ting fra Western Cape og lære om skældyr. Jeg googlede dem hurtigt, selvom min søn præcist vidste, hvilke dyr der var tale om.

  Bogen føles slet ikke belærende, men gør et fremragende arbejde med at gøre børn opmærksomme på skældyrenes trængsler og dyrehandel generelt. Efter læsningen diskuterede vi, hvordan man kan hjælpe skældyrene og bekæmpe dyrehandlere.

  Elsker den!

  Alder: 8+
  Uddannelsesmæssig værdi: 5/5
  Mangfoldige repræsentationer: 5/5
  Positive rollemodeller: 5/5
  Vold og skræmmende elementer: 4/5

 2. Amazon Customer (verificeret ejer)

  Det er en virkelig velskrevet bog. Håber at se mange flere bøger fra denne forfatter.

 3. Kindle Customer (verificeret ejer)

  En fantastisk historie om dyrehandel i Sydafrika. Seje karakterer og et tempofyldt plot med masser af action. Ser frem til den næste bog i serien.

 4. Booksandfamily (verificeret ejer)

  En helt vildt spændende, velskrevet og fængslende roman. Vil anbefale den til alle i målgruppen. Udover at være en super velfortalt fortælling indeholder bogen også fakta om Afrika og rejser for børn og unge. Det er ikke en bog der er skrevet af en voksen for børn, den er skrevet TIL børn

 5. WWF – Verdensnaturfonden (verificeret ejer)

  Skældyrsjægerne er en spændingsroman for 9-10-årige, som ikke ligner noget, vi kender fra andre børnebøger. Den foregår i Sydafrika og er en historie om tre venner, som bliver involveret i ulovlig handel med det truede skældyr og indeholder en masse læring før børn og forældre. Jeg læste den højt for mine børn, og den satte virkelig gang i masser af diskussioner, og vi fik lyst til at læse mere om det.

 6. Martin Bach Poulsen, Pædagogisk konsulent, UC SYD, CFU – Center for Undervisningsmidler (verificeret ejer)

  Jeg har læst bogen og synes den er spændende. Den er godt fortalt og har et godt fortælletempo, som kan fange eleverne på mellemtrinnet. Derudover er det interessant tematik, som godt kunne interessere en del unge mennesker.

 7. Nordic House, Cape Town (verificeret ejer)

  Forbered dig på et spændende eventyr med den danske forfatter Tanja Wijnen og hendes medrivende roman “Skældyrsjægerne”. Følg den frygtløse hovedperson, Liva, på en dristig mission for at redde truede dyr i Sydafrika, mens Tanjas levende fortællestil transporterer læserne ind i hjertet af den afrikanske vildmark. Gennem sin rige fortælling introducerer Tanja ikke kun unge læsere til Afrikas betagende skønhed, men fremhæver også vigtigheden af naturbevarelse, med særlig fokus på skældyrenes trængsler.

 8. BibliotekarDragen (verificeret ejer)

  Udover det sjove persongalleri sætter bogen fokus på vigtige emner som truede dyrearter, ulovlig handel og korruption. 🦏🌿 Og med dens velskrevne actionfyldte fortælling er det umuligt at lægge bogen fra sig. 💫Det er et værk med international klasse.📚 Derfor fortjener Skældyrsjægerne uden tvivl en bedømmelse på 6 ud af 6 hjerter! ❤️ Jeg vil anbefale den til alle 10-14-årige og barnlige voksne

 9. Bizz up (verificeret ejer)

  I “Skældyrsjægerne” tager forfatter Tanja Roug Wijnen læserne med på en tempofyldt rejse gennem Sydafrika, hvor intet er, som det ser ud til… Det er ikke kun en spændende fortælling med et unikt plot og engagerende karakterer; den inspirerer også unge læsere til at tænke over deres rolle i verden og hvordan de kan gøre en forskel.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk