Tilbud

Bogen om Systemstress

(5 kundeanmeldelser)

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Karin B Nissen

Bogen om Systemstress – Når mødet med systemet stresser dig er en selvhjælpsbog skrevet af socialrådgiver, Karin B Nissen.

Nogle borgere kender til at ligge søvnløse før et møde med jobcentret eller kommunen. Til hjertebanken og svedige hænder, når der er brev fra det offentlige i e-boks. Til at mødet med det system, der skulle hjælpe, i stedet bliver en belastning i sig selv.

I denne bog introducerer forfatter og socialrådgiver Karin B Nissen begrebet ‘systemstress’, som refererer til de belastningsreaktioner, der kan udløses af mødet med det offentlige, herunder jobcentersystemet, familiesystemet samt psykiatri- og handicap-systemet. Disse belastninger kan i værste fald påvirke menneskers samlede situation, velbefindende og liv negativt.

I sit daglige arbejde som privat socialrådgiver for borgere i komplekse og konfliktfyldte sager møder forfatteren disse borgere. Hun har udviklet en tilgang, der hjælper de berørte borgere og pårørende. Dette sker i en vekselvirkning mellem viden om systemets krav, menneskers reaktioner på disse krav og de indre og ydre ressourcer, der er til rådighed – både for den enkelte, i netværk og i det offentlige system.

Bogen afdækker grunde til, at systemstress opstår, og giver dig samtidig redskaber til forebyggelse og håndtering af systemstress. Den giver også fagprofessionelle en indsigt i, hvordan mødet med systemet ser ud fra borgerens side, og giver begge parter inspiration til, hvordan samarbejdet kan gøres bedre.

Mens bogen primært er skrevet til borgere og pårørende, der har brug for konkret viden og redskaber, kan den med fordel også læses af ansatte og ledere i velfærdsstaten, studerende på velfærdsuddannelser samt politikere.

Hvad er systemstress?

Systemstress er en belastningsreaktion, der kan opstå i samarbejdet med det offentlige. Det kaldes systemstress, fordi det er i mødet med systemet, at belastningen opstår. Vi oplever at blive overbelastede, når vi ikke har ressourcerne til at imødekomme de krav, systemet stiller til os. Risikoen for at udvikle det kan nedbringes, og er det allerede opstået, kan det bearbejdes, i en vekselvirkning mellem tre elementer: Systemets krav. Din reaktion. Indre og ydre ressourcer.

Det er vigtigt at slå fast, at ikke alle oplever systemstress i mødet med det offentlige, men mange gør desværre. I denne bog får du viden om og redskaber til at forebygge og håndtere systemstress.

TV & Radio:

24. april 2024 gæstede Karin Go’morgen Danmark. “Nu har hun skrevet bogen ‘Systemstress’ for at hjælpe andre, der oplever stress på grund af systemet. Hendes bedste råd er, at man skal have en bisidder med til møderne.

7. april 2024 var Karin i studiet hos DR P4 Weekend for at tale om sin nye bog Systemstress. Hør interviewet i tre dele ved tidsstemplerne: 1.46.30-1.52.00, 2.11.00-2.18.00 & 2.32.00-2.39.30.

Karin gæstede også Radio 24Syvs program Reporterne for at tale om systemstress. “Fejl i 25.000 handicapsager: Det kan jo betyde, at de har fået et ringere liv” Hør afsnittet her.

22. okt. 2023 gæstede Karin Radio Sønderjylland, da hun stadig var ved at færdiggøre sin bog. “5 gode råd: Karin Nissen fortæller om systemstress og belastninger det giver. Desuden er hun ved at skrive en bog.” Hør afsnittet her.

26. april gæstede Karin podcasten LigeSind – perspektiver på psykiatri og pårørende. “Karin B. Nissen er privat socialrådgiver og aktuel med bogen ‘Systemstress – når mødet med systemet stresser dig’. I denne podcast fortæller hun, hvad systemstress er, hvordan det giver sig udslag, og hvem det rammer. Hun giver også gode råd til, hvordan man forebygger og håndterer systemstress – både som borger og pårørende, (sags)behandler og organisation.” Hør afsnittet her.

Omtaler i Aviser:

29. dec. 2023 skrev Politiken en stor artikel om Systemstress med interview af Karin. “’Kommune-angst’, ’postkasse-ptsd’ eller ’systemstress’. Kontakten til kommunen tærer, siger socialrådgiver Karin B. Nissen, der er på vej med en bog om emnet.

Pærspektiv af MuskelsvindFonden skrev en stor artikel om Karins nye værk. “I sin nye bog Systemstress viser forfatter Karin Nissen, hvordan det system, som egentlig burde hjælpe, i stedet skaber stress for dem, systemet var skabt for.” Læs hele artiklen her.

Avisen.nu interviewede Karin om Systemsress i forbindelse med udgivelsen af hendes bog. “Karin B. Nissen er privat socialrådgiver med speciale inden for handicap og psykiatri. Hun er forfatter til bogen “Systemstress.” Bogen handler om den stress, som det offentlige og private behandlersystems sagsbehandling i stadig stigende grad udsætter patienter og pårørende for.” Læs hele interviewet her.

HK Kommunalbladet bragte også en stor artikel om Karins råd i forhold til systemstress 19. april 2024. “Sådan forebygger du systemstress hos borgere. Socialrådgiver Karin b nissen har skrevet en bog om emnet.” Læs artiklen her på side 34-35.

Anmeldelser:

POV International skrev en flot anmeldelse af ‘Systemstress’. “Karin B. Nissens særlige talent er at kunne sammenkæde alle de mange forskellige lag og perspektiver på det system, der skaber stress hos både borgere og ansatte. Endelig indeholder bogen nogle psykoterapeutiske forslag til, hvad man selv som borger eller pårørende kan gøre for at modarbejde systemstress.” Læs hele anmeldelsen her.

Arbejderen skrev en flot anmeldelse af Karins værk. “Systemstress – når mødet med systemet stresser dig er først og fremmest en sociologisk bog med et sociologisk blik på systemet og menneskers reaktioner på et sygt system. Den glimrer ved at komme omkring hele systemtænkningen og alt det uvæsen, der resulterer i systemstress.” Læs hele anmeldelsen her.

Lidt om Karin B Nissen

Karin B Nissen er selvstændig erhvervsdrivende som privat socialrådgiver. Hun er uddannet socialrådgiver med en kandidatgrad i socialt arbejde. Hun er specialiseret inden for psykiatri- og handicapområdet samt beskæftigelsesområdet og løser opgaver i hele landet.

Vægt0,7 kg
Størrelse17 × 24 cm
Forfatter

Karin B Nissen

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1. udgave

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

17. april 2024

Omslag

Hardcover/helbind

5 anmeldelser af Bogen om Systemstress

 1. Arbejderen  (verificeret ejer)

  Systemstress – når mødet med systemet stresser dig er først og fremmest en sociologisk bog med et sociologisk blik på systemet og menneskers reaktioner på et sygt system. Den glimrer ved at komme omkring hele systemtænkningen og alt det uvæsen, der resulterer i systemstress.

 2. Journalist, Carsten Jørgensen (verificeret ejer)

  Det er en fremragende, velskrevet bog med velunderbygget kritik af myndighedernes sagsbehandling, der ofte ikke lever op til de politiske og forvaltningsmæssige målsætninger om udsatte borgeres rettigheder til hjælp. Den bør mange mennesker læse – både dem der har en sag i det offentlige og dem der behandler sagerne.

 3. Elsemarie Døssing, læge og forfatter (verificeret ejer)

  Den er egnet for alle der selv er ramt af systemstress. For andre kan den være til inspiration og bidrage med nye perspektiver og vinkling på emnet. Bogen er et kig på nutidens systemopfattelse ud fra en socialrådgivers perspektiv. Bogen kan give inspiration til at udforske andres perspektiver på emnet. Bogens styrke skal findes i 3.del. Der findes en fin og nem anvendelig guide til hvordan man selv kan komme ud af systemstress.

 4. POV International (verificeret ejer)

  Karin B. Nissens særlige talent er at kunne sammenkæde alle de mange forskellige lag og perspektiver på det system, der skaber stress hos både borgere og ansatte. Endelig indeholder bogen nogle psykoterapeutiske forslag til, hvad man selv som borger eller pårørende kan gøre for at modarbejde systemstress.

 5. forfatter, cand.jur. Rasmus Klim Christensen (verificeret ejer)

  Karin B Nissen har skrevet en sørgeligt aktuel bog om, hvordan velfærdssamfundet i 2024 aktivt medvirker til at nedbryde de svageste i vores samfund. Bogen “Systemstress – når mødet med systemet stresser dig” er en guide til dig, som har brug for hjælp til at få essentielle dele af dit liv til at fungere, men møder et uforståeligt og afvisende offentligt bureaukrati. Imellem den lidet opmuntrende hudfletning af systemet, har Karin B Nissen umærkeligt flettet et forvaltningsretligt grundkursus for ikke-jurister ind, så bogen samtidigt kan bidrage med viden om basale borgerrettigheder. Det er en virkelig nyttig selvhjælpsbog, hvor man både får hjælp til at finde vej igennem forvaltningslabyrinten og hjælp til at tæmme den stress, som typisk følger med ind. Selvom værket nærmest er en nekrolog over det velfærdssamfund, vores forældre og bedsteforældre har bygget op, er den vigtig læsning for alle dem, som er i berøring med det. Både dem, som har brug for det, dem som er pårørende og dem som er på den anden side af skranken og skal træffe de afgørelser, som kan have livsændrende betydning for de første to grupper. I virkeligheden burde en politiker eller to læse med, bare for at få en forståelse for, hvad det gør ved mennesker, når man systematisk udsulter den forvaltning, som skal hjælpe dem. Hvis et samfund virkelig skal kendes på, hvordan det tager sig af sine svageste, er Karin B Nissens bog en opsang til alle om, at vi er ved at fejle som nation. Derfor er bogen så vigtig, og jeg håber inderligt, den når ud til et bredt publikum.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk