Andreas Tofte Bøndergaard

Andreas Tofte Bøndergaard er forfatter til bogen Er det ikke en voksenting? Bogen er hans debut, og er en biografisk iværksætterbog.

Start af virksomhed som 15-årig!

Andreas stiftede sin første virksomhed Atofte i januar 2019, som bare 15-årig. Her har han siden hjulpet kunder med hjemmesider og markedsføring. Alt dette sideløbende med studie på handelsgymnasiet Niels Brock i København.

Selvom lovgivningen ikke er designet til det, oplevede Andreas, at det er muligt for unge mennesker at starte en virksomhed. Det betyder dog, at Andreas’ far er nødsaget til være direktør i virksomheden, til Andreas bliver 18 år. Andreas fylder 18 år den 6. august 2021, som også er udgivelsesdatoen for hans bog.

Når man starter som ung, er der en masse at lære. Foruden alt det praktiske ved at stifte en virksomhed, var programmering naturligt på to-do-listen for et webbureau. 

At være autodidakt i en ung alder, gør det dog ikke nemmere at erhverve kunder. Ofte kan man blive fravalgt, for at være “for ung,” og ifølge dem, ukvalificeret til opgaven.

Fremfor at kaste håndklædet i ringen har Andreas gjort brug af sine erfaringer og tilpasset både sine ydelser og tilgang til salg herefter.

Er det ikke en voksenting andreas bøndergård tofte atofte wadskjær forlag

Hvorfor skrive en bog som 17-årig?

At starte som ung falder ikke mange naturligt ind. Heller ikke Andreas’ klassekammerater kunne forstå, at det var muligt med en virksomhed som bare 15-årig i 9. klasse.  En af hans venner udbrød: ”Er det ikke en voksenting?”

Da han fortalte sine klassekammerater i gymnasiet om bogen, kom en lignende bemærkning: ”Hvad har du at fortælle om?” Klassekammeratens skepsis lå i, at Andreas da næppe kunne have noget at fortælle i sin unge alder.

Andreas mener dog ikke, hverken det at starte virksomhed eller skrive en bog er voksenting. Det er meget muligt for unge at starte både virksomhed og skrive en bog. Desværre griber meget få unge bolden og går i gang, og det vil Andreas med bogen gerne ændre på.

Her deler han både fejl, læring og ikke mindst tips og tricks til at komme i gang selv.

Andreas lægger stor vægt i at kunne give sine erfaringer videre til andre unge, som måske selv overvejer at starte op en dag.

Det er vigtigt for ham ikke kun at dele succeshistorier, men at give de unge, jævnaldrende et indblik i alle de fejl, han har begået. For ham er det nemlig en naturlig del af at starte noget op, især som ung. Man vil fejle en masse og derefter lære af det.

Derfor holder han jævnligt foredrag og oplæg for elever i folkeskolens ældste klasser, dvs. 8., 9. og 10. klassetrin.

da_DKDansk