Josefine Kleis-Olsen

Josefine Kleis-Olsen (f. 1999) er forfatter til bogen Det vil ikke altid være sommer – Et brud på anoreksiens lænker. Bogen er hendes debutbog, og er en selvbiografisk bog med digte. Josefine har lidt af anoreksi i ti år. Hun har været indlagt tre gange på et højtspecialiseret afsnit for spiseforstyrrelser og en enkelt gang på et affektivt døgnafsnit, hvor hun modtog elektrochokbehandling mod en svær depression.

Senmodernitetens folkesygdom

Psykisk sygdom er blevet til en folkesygdom i Danmark. På trods af dette, så foreligger der stadig en tabuisering af emnet i store dele af samfundet. Netop dette tabu gjorde det svært for Josefine at finde trøst, forståelse og genkendelighed i sit eget sygdomsforløb. Det var nogle følelser der udløste en oplevelse af ensomhed, da hun stod midt i et mørkt kaos fuld af kampe mod sine indre dæmoner. Med denne bog, ønsker Josefine at mindske tabuet samt at skabe trøst, indsigt og håb hos den pågældende læser.

Den foranderlige identitet

Mennesket former gennem hele livet en identitet, der gør individet unikt. Med anoreksiens debut hos Josefine, blev hendes identitet pludselig farvet i en sygelig og tvangspræget retning. Hendes livs glæder stort som småt blev udvisket, så hun stod tilbage udelukkende med et stempel som psykisk syg. Gennem et utal af behandlingsforløb og Josefines vej til recovery, forsøger hun at etablere og genopbygge den identitet, som hun oplevede blev mistet, men som altid vil eksistere omme bag enhver diagnose.

Josefine Kleis-Olsen er en ung kvinde, der er bosiddende i København. Selvom der bruges mange timer om ugen på terapi, så nyder hun også samværet med sin familie og venner. Derudover holder hun meget af dyr og især heste, som har fyldt en stor del af hendes liv. Josefines drøm er at hjælpe mennesker med deres individuelle udfordringer, hvorfor hun er startet på psykologistudiet på KU.

© Fotos: Jonas Krøner

da_DKDansk