Det vil ikke altid være sommer

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Josefine Kleis-Olsen

Det vil ikke altid være sommer – et brud på anoreksiens lænker er skrevet af Josefine Kleis-Olsen. Den er skrevet fra et hudløst ærligt perspektiv, der i øjenhøjde skaber et troværdigt billede af et sygt menneskesind. Bogen beskriver, hvordan et utal af psykiske belastninger såsom mobning og overgreb kan påvirke et menneske. Den bryder tabuet om psykisk sygdom og skaber genkendelighed og håb for de syge og deres pårørende.

Det var en konstant krig. Mit liv var en krig. Det lille forsvar, som jeg kaldte for mine tropper, var nedlagt. Fuldstændig sønderknust på slagmarken. Fjenden stod og kiggede på de faldne soldater, som var de døde fluer på en kogende varm sommerdag. Tilbage stod der et nøgent land. Et territorium klar til at blive erobret. Det var det, jeg var: klar til at blive erobret af fjenden. En fjende kendt som anoreksi, den mest usympatiske, løgnagtige og livsfarlige fjende, som jeg nogensinde har mødt.

Lige som jeg troede, at jeg havde grebet om dæmonen, vendte den og drejede sig, så den blot blev endnu mere terroriserende. Endnu mere krigerisk. Jeg var træt, og jeg følte mig fuldstændig ødelagt indeni.

Omtaler:

Bogen har fået en fin lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “Josefines erfaringer og reflektioner kan bidrage til bedre forståelse af den sygdomsramtes tanker og handlinger samt til støttende kommunikation, og der er især det, der gør bogen relevant for målgruppen.

Josefine var i Go’ Aften Live på TV2 12. sep. 2023. “Forfærdeligt, pinefuldt, destruktivt og meget sort. Hver dag styrer sygdommen hendes liv, men der er håb forude. Nu deler hun sin historie i bogen ‘Det vil ikke altid være sommer’ – bogen, som hun selv savnede, da hun blev syg.

7. dec. 2023 bragte Socialt indblik en stor artikel om Josefine. “Med bogen ”Det vil ikke altid være sommer – et brud på anoreksiens lænker” ønsker hun at sprede håb for mennesker med spiseforstyrrelser og give behandlere indblik i de tanker og følelser, hun oplevede blev overset i behandlingen, hvor fokus udelukkende var vægt og kalorier.” Læs hele artiklen her.

30. okt. 2023 anbefaler Psykologernes Fagmagasin bogen til unge i en stresset verden. “Et hudløst ærligt perspektiv, der i øjenhøjde skaber et billede af et sygt menneskesind. Bogen beskriver, hvordan et utal af psykiske belastninger kan påvirke et menneske. Den bryder tabuet om psykisk sygdom og skaber genkendelighed og håb for de syge og deres pårørende.

13. okt. 2023 var Josefine på forsiden af Folketidende. “Det kan være svært at finde de rigtige ord, når man møder et medmenneske med en psykisk sygdom. Josefine Kleis-Olsen har derfor lavet en guide til sine egne pårørende, som hun deler i sin nye bog – og med avisens læsere.” Læs hele artiklen her.

Heartbeats.dk bringer et stort interview med Josefine Kleis-Olsen og omtale af Det har ikke altid været sommer den 6. september 2023. ”Den bryder tabuet om psykisk sygdom og skaber genkendelighed og håb for syge og deres pårørende.” Læs artiklen her.

FrederiksbergLiv interviewer Josefine om hendes liv med spiseforstyrrelse og foromtaler bogen 16. juli 2023. ”Gennem de mange år med anoreksi har hun skrevet digte, erindringer, tanker og følelser ned. De udkommer som bog under titlen ‘Det vil ikke altid være sommer’ til september på Wadskjær Forlag. – Jeg håber, at andre kan spejle sig i min historie. Jeg har selv manglet nogen, der var længere i forløbet, end jeg selv var.” Læs artiklen her.

Kristeligt Dagblad interviewede Josefine i 2022 om hendes liv med en spiseforstyrrelse under titlen. ”Jeg er blevet i tvivl om, hvem jeg egentlig er uden min sygdom.” Læs artiklen her.

Josefine deltog også i podcasten Resten skal nydes. “Josefine Kleis-Olsen på 24 år har skrevet bogen “Det vil ikke altid være sommer”. Vi snakker om hendes kamp mod spiseforstyrrelsen, som flyttede ind ved 12 års-alderen.” Hør afsnittet her.

Lidt om Josefine Kleis-Olsen

Josefine Kleis-Olsen (f. 1999) har lidt af anoreksi i ti år. Hun har været indlagt tre gange på et højtspecialiseret afsnit for spiseforstyrrelser og en enkelt gang på et affektivt døgnafsnit, hvor hun modtog elektrochokbehandling mod en svær depression. Desuden har hun en skizofrenidiagnose.

Josefine er kendt fra Heartbeats-podcasten: ‘Skinny Bitch’ midt i spiseforstyrrelsen. Hør hele afsnittet her.

Forord

Det vil ikke altid være sommer – et brud på anoreksiens lænker:

Kære læser.

Lige meget hvilken baggrund eller årsag du måtte have til at læse denne bog, så håber jeg, at hver enkelt side vil berige dig enten med en viden, en opmærksomhed eller en genkendelighed, som du ikke tidligere besad.

Bogen tager udgangspunkt i mine egne erfaringer og benhårde kampe i et liv som sensitiv og psykisk syg. Den indbefatter beretninger om min psykiatriske behandling. Heraf indlæggelser på diverse psykiatriske hospitaler.

Jeg skriver fra et patientperspektiv, eftersom jeg som 15-årig blev diagnosticeret med anoreksi og efterfølgende skizofreni samt depression. I bogen omtales anoreksien primært som dæmonen, imens de andre diagnoser omtales ved deres navn. Selvom jeg har forsøgt at adskille og individualisere diagnoserne, er de dog dybt forbundne til hinanden, hvilket blot afspejler kompleksiteten af den menneskelige psyke. Fælles for alle diagnoserne er, at de er udsprunget i løbet af mine tidlige teenage- og ungdomsår, og at de har medført dybe ar, som jeg stadig er ved at lære at leve med.

Mit primære mål med bogen er gennem en skildring af mit eget liv at belyse, hvad det vil sige at være psykisk syg, og hvilke konsekvenser det kan have for den syge og dennes pårørende. Af den grund er bogen ikke en stereotypisk selvhjælpsguide, men tværtimod et indblik i en verden i et sygt og forstyrret sind.

Jeg har beklædt mine ord med ærlighed og indsigt samt stillet skarpt på behandlingssystemet, og hvilken jungle denne kan være at finde rundt i. Derudover udfolder jeg betydningen af begreberne tro og håb, ligesom jeg tydeliggør, hvor altafgørende de nærmeste omsorgspersoner er.

Du vil bemærke, at teksten er bygget op af erindringer, tanker og digte, der alle har til formål at skabe genkendelighed og håb selv i det mest håbløse og pinefulde mørke, der kan rase i et menneskesind. I forlængelse heraf ønsker jeg at destruere den ensomhed og det tabu, der fortsat foreligger på emnet psykisk sygdom.

Lad bogen blive et levende bevis på, at det er muligt at bekæmpe og endda slippe de lænker, leveregler og tankemønstre, der måtte holde dig. Imens du forsøger at tøjle dine indre dæmoner

Vægt0,6 kg
Størrelse14 × 22 × 2 cm
Forfatter

Josefine Kleis-Olsen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

978-87-94162-82-1

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

9. september 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

236

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Det vil ikke altid være sommer”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk