Lauren Wadsworth & Marcus Rodriguez

Lauren Wadsworth & Marcus Rodriguez

Børnebogen Exploring you (Bogen om dig og mig) er skrevet af Dr. Lauren Wadsworth & Dr. Marcus Rodriguez. Lauren er grundlægger og direktør for Genesee Valley Psychology. Hun brænder for at fremme mangfoldighed og inklusionsindsats. Marcus er adjunkt i psykologi ved Pitzer College. Han er også klinisk direktør for Boston Child Study Center.

Bogen om dig og mig

Identitetsrelaterede emner som race, køn, seksuel orientering og religion bliver konstant diskuteret i dagens samfund. Vi opfordres i stigende grad til at kæmpe med og diskutere emner som privilegier og marginalisering på tværs af forskelle. Der er dog for få ressourcer til at hjælpe forældre, lærere og terapeuter med at begynde at introducere og udforske disse emner med børn. Lauren Wadsworth og Marcus Rodriguez håber at løse dette hul gennem deres bog.

Exploring you

Vi er midt i en revolution af, hvor åbent og hvor ofte vi diskuterer aspekter af identitet. På trods af at det er oppe i tiden, er der mangel på bøger til at hjælpe forældre, lærere og terapeuter med at introducere og diskutere identiteter, magtsystemer og undertrykkelse og vigtigheden af at omfavne mangfoldighed. Med udgangspunkt i Dr. Pamela Hays’ ADDRESSING-ramme (et akronym) introducerer vi børn til alder, udvikling (vanskelige og formende livsbegivenheder), handicap, religion, etnicitet og race, seksualitet, socioøkonomisk status, indfødt arv og immigrationsstatus, nationalitet , og kønsudtryk. 

I illustrationerne vil børn se skæringspunktet mellem hver af disse identiteter og andre identiteter. F.eks. ved at vise mennesker, der har handicap og er farvede, at vise ældre mennesker i samme kønsforhold osv. Mangfoldigheden i illustrationer er nøglen til os, da vi ved, at der er mangel på mangfoldighed i aktuelle børnebøger. Vi vil gerne opfylde, at børn, der har en marginaliseret identitet, kan finde og pege på nogen, der minder dem om dem selv i bogen. Vi mener, at dette er afgørende for en sund udvikling i en verden, der lider af systemisk undertrykkelse. Vi ønsker at være en lille del af at styrke børn til at omfavne forskelligheder. På trods af den stress, der kan være forbundet med dem.

Note til forældre

Denne bog er designet til hurtigt og let at introducere nogle af de mange identiteter, børn har, som menes at være mest relevante i deres interaktion med mental sundhed. Vi tænker på denne bog som en “menu”, der giver voksne mulighed for kort eller dybt at diskutere hver enkelt identitet, som er mere eller mindre relevant for, hvad barnet oplever i deres liv. Vi tror, at introduktion af børn til en tilpasset version af ADDRESSING-rammerne vil give børn et fundament, efterhånden som deres indsigt i identiteter og verden omkring dem udvikler sig. 

Vi vil også inkludere en “læservejledning” med yderligere information og diskussionsspørgsmål. På den måde kan forældre og lærere både øge deres egen viden og skræddersy læringen til det eller de børn, de engagerer sig i. Vi er overbevist om, at den læring, som denne bog tilbyder, kan blive uddybet over tid, efterhånden som børn interagerer med bogen igen og igen.

da_DKDansk