Lav Egen Hjemmeside & Webshop

- Hvad Skal Jeg Overveje?

Lav Egen Hjemmeside & Webshop for 323 kr.

Lav din egen hjemmeside og webshop – Lær hvordan!
Hos Wadskjær Forlag har vi selv designet og oprettet vores hjemmeside og webshop: https://wadskjærforlag.dk/
Udover arbejdstimer kostede det 323 kr (inkl. domænenavn og webhosting i 12 måneder), og vi mener at alle kan lære det, hvis man har tiden til det. Har man ikke tiden, så tilbyder vi fuldt funktionelle hjemmesider og webshops fra 3000 kr. Desuden inkluderer vi en webshop til alle, der vælger at selvudgive / medudgive hos os.
 
CMS, webhotel eller webhosting, domæne, betalingsgateway og indløsningsaftale er noget man skal overveje kraftigt – allerede stået af? Lad os prøve et lidt mere forståeligt sprog:

Hvad er Webhotel & Domæne?

Inden du laver din egen hjemmeside og webshop, skal din hjemmeside først have en “adresse” (webhotel) og et navn (domæne). Der er mange om buddet derude, det er en ren jungle at vælge en udbyder af webhosting / webhotel og domænenavn.
Hvilket Webhotel / Webhosting skal jeg vælge?
Der er internationale og danske udbydere – vi kan anbefale Simply. Hvorfor?
 • Nem installation af wordpress hjemmesider (som vi kommer til om lidt).
 • Oprettelse af flere emails til domænet.
 • Gratis beskyttelse/kryptering af din hjemmeside.
 • Kundeservice/support tilgængelig alle dage.
 • Gode anmeldelser.
 • Måske billigste på markedet (520 kr for 12 måneder inklusiv “.dk” domænenavn – og oftest meget billigere første år).
 • Du får desuden 3 mdr gratis med denne rabatkode: HRYWB2
Skal du være mere international så køb et “.com” domænenavn, men ellers kan du sagtens få et “.dk” domænenavn. Vær opmærksom på at vælger du et domænenavn med æ, ø, eller å så bliver linket en smule mærkeligt når du kopiere det. Men man kan sagtens bare skrive www.wadskjærforlag.dk

Hvad er CMS?

Herefter skal du oprette din hjemmeside, det kan gøres direkte gennem dit webhotel – alt efter hvilket hotel du har valgt og hvilket program du bruger til at lave din side (CMS).
Hvor skal jeg lave min hjemmeside eller webshop?
Her skal du også overveje, såfremt du ønsker en webshop, at der er mulighed for dette. Vi vil altid anbefale wordpress, ligesom 30 % af alle hjemmeside-ejere i verden. 30 % tager ikke fejl! Der er mange, der skriver, at man ikke selv kan lave en WordPress hjemmeside, hvis man ingen erfaring har med det, og at der er mere intuitive løsninger – LØGN!
WordPress er desuden gratis at bruge, så giv det et forsøg. WordPress er meget intuitivt, og man kan finde masser af hjælp
WordPress har rigtig mange forskellige plugins, som kan hjælpe med alt fra at holde styr på email-liste, nyhedsbrev, shipping af varer, SEO (dvs. læsbarhedsanalyse så du kan findes, når folk søger på google) og meget mere.
wordpress wadskjær forlag lav egen hjemmeside og webshop

Webshop = Woocommerce

Hvilken webshop skal jeg vælge?
Skal du have en webshop hos WordPress, skal du bruge det gratis plugin Woocommerce. Opsæt først layout på din hjemmeside og dit design, og bagefter kan du så begynde på at oprette varer m.m. i din webshop med Woocommerce.
Selvom du måske har fundet et godt alternativ til din hjemmeside istedet for WordPress, så kan det hurtigt blive dyrt, når du skal oprette din webshop. Både WordPress og Woocommerce er GRATIS.
Når din webshop er oprettet med et par produkter vil du sandsynligvis gerne have at folk også kan betale dig.

Til det skal du bruge en betalingsgateway og indløsningsaftale.

Hvad er Betalingsgateway & Indløsningsaftale

Her er der også mange at vælge imellem og de fleste har mange dårlige anmeldelser. 
Hvilken Betalingsgateway og indløsningsaftale skal jeg vælge?
Det kommer hovedsageligt an på, hvor meget du regner med at omsætte for:

 • DIBS by Nets og Dankort: Det er jo den store spiller, som vi alle kender og bruger dagligt. Ønsker du, at folk kan betale med Dankort, er de den eneste løsning. MEN! Husk nu at det kun er 10 %, som har et dankort, som ikke også fungerer som Visa, og endnu færre, som har dette kort som deres eneste betalingskort. DIBS er en af de dyreste løsninger: du betaler en månedlig pris på 150-200 kr, et engangsbeløb pr. transaktion (omkring 50 øre) og en procentdel af beløbbet der handles for (omkring 1,5%). Har du udover ovennævnte lavet en aftale med Dankort, koster det 1100kr årligt, men du slipper så for at betale de 1,5% pr transaktion, når dine kunder handler med dankortet. Du skal altså have en ret god omsætning, før denne løsning er for dig.
 • Bambora: er meget lig ovennævnte, blot billigere, til gengæld kan man ikke få dankorts løsningen her, og så har de ret dårlige anmeldelser. 
 • Freepay: Fungerer meget ligesom Bambora og DIBS, men uden at kræve et månedligt beløb. du betaler dermed kun en procentdel af din transaktion på omkring 1,5%. Dine kunder kan her betale med Visa, Mastercard og meget mere, ligesom ovennævnte. Der er ingen binding. Du kan også tilkøbe MobilePay og meget mere til markedets billigste pris.

Supplerende Løsninger

Følgende bør ikke bruges som eneste løsning, men kan med fordel supplere en af ovennævnte:

 • Paypal: koster intet pr. måned, til genæld tager de en højere procentdel af din transaktion. Du kan sagtens have Paypal sammen med andre løsninger, og dermed tilbyde dine kunder flere muligheder. Bruger du kun denne løsning, mister du nok nogle kunder på det.
 • MobilePay: er ligeledes en løsning, du kan have sideløbende, husk dog at tjekke at du kan bruge det hos den løsning, du vælger. Det koster 30-50 kr. månedligt plus 1 kr. pr. transaktion.
 • Bankoverførsel: Her vil du nok miste mange kunder, desuden er det en mere “risky business”, da du ikke må opkræve betaling, før varen er sendt afsted.

Nyttige hjælpemidler

Der er som tidligere nævnt et utal af nyttige hjælpemidler og plugins til din hjemmeside. Nogle af de specielt nyttige kommer her:

Lav din Egen Hjemmeside og Webshop - Held & Lykke!

Held og lykke med din nye hjemmeside!

Har du givet op på forhånd, så kontakt os gerne – vi tilbyder hjemmesider og webshops fra 3000kr. Desuden får alle vores selvudgivere en webshop til deres bog inkluderet i prisen, hvis man ønsker det.

da_DKDansk