Line Rosenberg Schmidt

Line Rosenberg Schmidt (f. 1975) er forfatter til bogen Hvor Flygter Man Hen, Når Man Vil Væk Fra Sig Selv? Bogen er hendes debut, og er en biografisk selvhjælpsbog.

Line fortæller i denne bog sin personlige historie om at leve et liv med angst og depression. Det er et modigt og sårbart indblik i den smertefulde tilstand, man bliver sat i, som psykisk syg.

Line har skrevet den bog hun selv stod og manglede, da hun for ni år siden blev indlagt med en depression for første gang. Der findes mange hyldemeter bøger om depression, skrevet af psykologer og psykiatere. Men der er langt mellem fortællingerne om, hvordan det føles at være den der er syg, indlagt og har mistet alt håb. Og som samtidig fortæller, at man selv efter at have været helt nede i mørket flere gange, kan rejse sig igen og få et godt liv, fyldt med livsglæde og gå-på-mod. At sårbar og stærk ikke er modsætninger, men kan rummes i det samme menneske.

Depression & Angst

Jeg vil gerne være den medvandrer igennem mørket, som jeg selv manglede. Det er så vigtigt for håbet at have en at spejle sig i. At der er en der har gået i de samme sko og oprigtigt kan fortælle, at livet det er livet værd, på trods af sygdom. Det budskab vil jeg så gerne bringe videre. Vi taler alt for lidt om psykisk sygdom, i forhold til, hvor mange der rammes.

Line har igennem hele livet følt sig psykisk sårbar. Siden 2012 har hun levet et liv med tilbagevendende depressioner og angst, og har derfor samlet en god viden om, hvordan man hjælper sig selv videre. Hun har igennem mange år lært indersiden af livet som psykisk syg at kende. Hun har oplevet mange af de fordomme og misforståelser der følger med. Det skaber en dobbelt byrde, både at være syg men også at skulle bære på skammen og stå på mål for fordomme og uvidenhed. For på trods af, hvor langt vi er nået med psykiatrien, så er psykisk sygdom stadig et tabu. Og det tabu skal vi af med.

Lines hjertebarn er derfor at være en medvirkende kraft til at skabe den forandring, der på sigt gerne skulle bryde tabuet og ende stigmatiseringen af psykisk sygdom. Det gør hun ved at være meget åben om sig selv og nu også med udgivelsen af hendes debutbog som hun håber, kan føre flere projekter med sig hen ad vejen.

Privat danner hun par med sin mand, som hun har været sammen med i 30 år. Sammen har de to sønner. I fritiden er hun aktiv vinterbader og fritidsvandrer.

Hvor flygter man hen når man vil væk fra sig selv line schmidt wadskjær forlag depression angst
da_DKDansk