René Ljunggren

René Ljunggren er forfatter, fjeldguide og underviser kendt fra bl.a. Nordisk Vandring, outsite.org, Vildmarksrejser og Vildmarksskolen. Han er nu aktuel med Kebnekaisefjeldene – En komplet guide til det unikke fjeldområde hos Wadskjær Forlag.

Tidlig Interesse For Outdoor-Livet

Renés interesse for friluftslivet stammer tilbage fra hans barndom. Familiens sommerhus lå ikke langt fra den legendariske polarfarer Knud Rasmussens hus og museum. Der nød han at gå rundt og studere billeder og genstande fra polarekspeditionerne.

Da han var omkring 20 år, foretog han sin første vandretur til Kebnekaise. I de følgende år blev det til et utal af vandre- og skiture i Kebnekaise-området, Sarek, Padjelanta, Rondane, Jotunheimen m.fl.

René grundlagde “Vildmarksskolen” i 1992, som arrangerede kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb og kano. Senere startede han “Vildmarksrejser”, der tilbød vandre- og fisketure i Grønland og de Nordiske fjelde samt fjeldskiture i Norden.

Han har undervist i vildmarksliv, fjeldvandring og vinterfjeld og udført fjeldture i mere end 10 år på ungdomsskoler og i oplysningsforbund.

Han har i mange år boet i Grønland og bygger selv og sejler grønlandsk qajaq. Ligeledes bygger han selv østgrønlandske hundeslæder og kører med hunde. Han har også boet på Færøerne i nogle år. Disse to ophold har selvfølgelig medført endnu flere vandre-, ski- og hundeslædeture. Klippe-, isklatring og gletsjervandring er endnu noget han kan bryste sig med!

René Ljunggren I Dag

 

For tiden nyder han Kebnekaisefjeldene i Nordsverige, hvor han har gået et utal af markerede og umarkerede ruter. Han har desuden besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider. “Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.”

De mange år med friluftsliv i Norden har affødt en stor interesse for både naturen, geologien og historien i de bevandrede egne. Samernes historie og herkomst især. Disse emner bliver, foruden beskrivelserne af de markerede og umarkerede ruter, ligeledes fint formidlet i den nye bog Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren.

da_DKDansk