Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne – Dateringsproblemer

kr. 200,00

Hardcover | Dansk
Af: Peter Vang Petersen

Det måske mest citerede upublicerede værk i dansk arkæologi: ”Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne – Dateringsproblemer” af Peter Vang Petersen, Danefæinspektør ved Nationalmuseet.

I 1979 indgav Peter Vang Petersen værket til Københavns Universitet i forbindelse med sin specialeafhandling. Herefter er det ofte blevet brugt af studerende såvel som færdiguddannede arkæologer. Specialet blev aldrig udgivet, og dermed heller ikke baggrunden og metoden for alle hans banebrydende resultater – Før nu! Vil man have fat i den dybere mening omkring genstandsmaterialet brugt i hans typologi, så er det dette værk man må ty til.

Denne afhandling behandler de tilgængelige optegnelser og fund fra 21 nordøstsjællandske og skånske bopladsfund, og de dateringsmæssige problemer, som er forbundet med dette arkæologisk set komplicerede fundstof.

Til klassifikationen af oldsagsmaterialet er der udviklet en typologi, der især lægger vægt på tekniske aspekter i fremstillingsprocessen. En række velkendte funktionstyper er således opdelt i nye teknotyper eller morfotyper. Disse viser sig at optræde indenfor snævre tidsmæssige rammer. Dermed er pilespidser af flint fra atlantiske bopladser ligeså kronologisk signifikante som f.eks. borealtidens mikrolitformer. Pilespidser må også i atlantisk tid anses for det bedste udgangspunkt for en arkæologisk datering af bopladsfund.

Bestil Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne – Dateringsproblemer sammen med Neolitiske tværpile – en misforstået fundkategori af Andreas Valentin Wadskjær og spar penge.

Anmeldelser:

Fund & Fortid af Benny Staal: “behandler klassifikation, stratifikation, bopladsanalyse og der samles nogle af tidens problemer ved dateringsmetoder…”

Mock up: https://www.pixeden.com/

Vægt0,8 kg
Størrelse24 × 17 × 1 cm
Forfatter

Peter Vang Petersen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162289

Udgave

2.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. juni 2022

Omslag

Hardcover/helbind

Sideantal

150

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk