Tilbud

Neolitiske tværpile & Atlantiske bopladsfund

(2 kundeanmeldelser)

kr. 350,00

Hardcover | Dansk
Af: Andreas Wadskjær & Peter V Petersen

Køb både Neolitiske tværpile – en misforstået fundkategori af Andreas Valentin Wadskjær & Atlantiske bopladsfund fra Nordøstsjælland og Skåne – Dateringsproblemer af Peter Vang Petersen og spar penge.

Til klassifikationen af oldsagsmateriale af flint er der først af Peter Vang Petersen udviklet en typologi. Den lægger især vægt på tekniske aspekter i fremstillingsprocessen. En række velkendte funktionstyper er således opdelt i nye teknotyper eller morfotyper. Disse viser sig at optræde indenfor snævre tidsmæssige rammer. Dermed er pilespidser af flint fra atlantiske bopladser ligeså kronologisk signifikante som f.eks. borealtidens mikrolitformer. Pilespidser må også i atlantisk tid anses for det bedste udgangspunkt for en arkæologisk datering af bopladsfund.

Knap 40 år senere undersøgte Andreas Valentin Wadskjær samme fundkategori fra samme geografiske område, men for de efterfølgende arkæologisk definerede faser for at studiet kan bruges i sammenligning og tilføjelse til Peter Vang Petersens pilespids typo-kronologi. Tidsafgrænsningen er desuden valgt, for at arbejdet kan belyse en hidtil uundersøgt vinkel i hele neolitiseringsspørgsmålet. Ydermere vil det være det første større velunderstøttede forsøg på at opstille en typo-kronologi over tværpile i neolitikum.

 

Anmeldelser:

Fund & Fortid af Benny Staal: “[Atlantisk Bopladsfund] behandler klassifikation, stratifikation, bopladsanalyse og der samles nogle af tidens problemer ved dateringsmetoder… [Neolitiske Tværpile] Her gennemgås en del lokaliteters primærmateriale, og der sammenholdes med et komparativt materiale. Således er statstikker og analyser fornemt fremlagt og der diskuteres om hvorvidt tværpile kan bidrage til forståelsen i forskningens neolitisering…”

Mock up: https://zippypixels.com/

Vægt1,4 kg
Forfattere

Andreas Valentin Wadskjær & Peter Vang Petersen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

978-87-971785-1-5
978-87-971785-1-5

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

21. december 2019

Omslag

Hardcover/helbind

Sideantal

350

2 anmeldelser af Neolitiske tværpile & Atlantiske bopladsfund

  1. Fund & Fortid, Benny Staal (verificeret ejer)

    Her gennemgås en del lokaliteters primærmateriale, og der sammenholdes med et komparativt materiale. Således er statstikker og analyser fornemt fremlagt og der diskuteres om hvorvidt tværpile kan bidrage til forståelsen i forskningens neolitisering…

  2. Fund & Fortid, Benny Staal (verificeret ejer)

    behandler klassifikation, stratifikation, bopladsanalyse og der samles nogle af tidens problemer ved dateringsmetoder…

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk