Forudbestil: Fjeldbogen

kr. 400,00

Softcover | Dansk
Af: René Ljunggren

Fjeldbogen – en håndbog i fjeldvandring bygger på forfatterens mere end 50 års erfaring med fjeldvandring i de nordiske fjelde og i Grønland. Bogen er skrevet af René Ljunggren, som er en af de mest vidende danskere, når det kommer til fjeldvandring. Især ved områderne omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise.

Forudbestil Fjeldbogen nu, og modtag den i forpremiere omkring 26. april 2024.

Bogen er et godt grundlag for planlægningen af den første fjeldtur, men der er også viden at hente for erfarne fjeldvandrere.

René Ljunggren startede sin fjeldkarriere allerede tilbage i 1969, og har gennem årene dels vandret alene på utallige fjeldture. Men han har også undervist og guidet i vildmarksliv og fjeldvandring.

Undervisningen har foregået i ungdomsskole, aftensskoler og på efterskole, og derudover i Vildmarksskolen og senere i Outsite.

Det er blevet til mange forløb med tilsvarende mange guidede fjeldture.

Disse mange års erfaring med fjeldvandring er samlet i denne bog. Hvor læseren bliver indført i alt, hvad der skal til for, at den første fjeldtur bliver en succes.

Erfarne fjeldvandrere kan helt sikkert også få glæde af de mange betragtninger, bogen indeholder.

René høster af egne erfaringer, der også bygger på erfaringer fra de mange deltagere, der har været med på de mange guidede ture, René har været leder af.

Det, der er det bedste for én selv, er ikke altid det bedste for andre, og disse betragtninger er medtaget i bogen. Den fremstår dermed som en perfekt vejledning i, hvordan man planlægger og udfører fjeldture for sig selv og andre

Omtaler:

Renés mange værker om fjeldvandring har fået et væld af omtaler. Herunder har vi samlet et udvalg:

Dansk Vandrelaug: “Bogen er en veludbygget guide til det enestående og enorme område, som strækker sig ind i Narvikfeldene i Norge. Bogen er både velegnet til begynderfjeldvandreren og til den mere garvede, der gerne vil vandre uden for stierne…” Læs hele anmeldelsen her.

Outsite.Org: “Bogen er utrolig uddybet, idet der foruden Kungsleden også nøej er beskrevet samtlige af de mindre markerede ruter i området. Men ikke nok med det, for bogen indeholder også mere end 40 ruter, som forfatteren gennem sine 50 års vandringer i området selv har udforsket og detaljeret beskrevet, så enhver med blot nogen fjelderfaring sagtens kan vandrer dem, blot ud fra rutebeskrivelserne og kortskitserne i bogen…” Læs hele anmeldelsen her

Kom Ud af Jægersoldat Erik B. Jørgensen: “René Ljunggren har i en menneskealder rejst og guidet i området. I denne bog, giver René alle sine erfaringer og gode råd videre, så du kan drage erfaringerne og få en endnu bedre tur til området, når du skal af sted. Fordi af sted skal du, det er et dejligt område…” Læs hele anmeldelsen her.

Spejder Sports Podcast Udefolk: “53- års vandreerfaring fornægter sig aldrig! For få mennesker i Norden kender de svenske kronjuveler Kungsleden og Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren, som første gang vandrede nord for Polarcirklen i 1969. Siden da har den rutinerede fjeldvandrer udforsket hver en krog af de smukke fjelde. René deler sine bedste ruter, lejrpladser og røverhistorier.” Hør hele afsnittet her

Lidt om René Ljunggren

René Ljunggren er forfatter, fjeldguide og underviser kendt fra bl.a. Nordisk Vandring, outsite.org, Vildmarksrejser og Vildmarksskolen. For tiden nyder han Kebnekaisefjeldene i Nordsverige, hvor han har gået et utal af markerede og umarkerede ruter. Han har desuden besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider. “Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.”

De mange år med friluftsliv i Norden har født en stor interesse for både naturen, geologien og historien i de bevandrede egne. Samernes historie og herkomst især. Disse emner bliver, foruden beskrivelserne af de markerede og umarkerede ruter, ligeledes fint formidlet i den nye bog Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren.

Vægt0,9 kg
Størrelse19 × 22,5 × 1 cm
Forfatter

René Ljunggren

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794557160

Udgave

1

Sprog

Dansk

Forpremiere

26. april 2024

Omslag

Softcover

Sideantal

264

Illustrationer

Rigt illustreret i farve

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk