Kungsleden

kr. 300,00

Softcover | Dansk
Af: René Ljunggren

Kungsleden: Abisko – Kebnekaise er en detaljeret guide med mange relevante oplysninger om ruten, overnatningsmuligheder og transport i fjeldområdet. Bogen er skrevet af René Ljunggren, som er en af de mest vidende danskere, når det kommer til fjeldvandring i områderne omkring Sveriges højeste fjeld, Kebnekaise.

Kungsledens nordligste strækning fra Abisko til Singi-hytterne, og derfra videre ad Dag Hammarskjölds led til Nikkaluokta forbi Kebnekaise fjeldstation, er en af Nordens smukkeste og mest populære fjeldvandringer. Denne rute er også skueplads for Fjällräven Classic hver sommer. Bogen her handler om strækningen, og med denne lille guide i rygsækken kan stort set alle vandre den. Bogen beskriver detaljeret selve ruten langs Kungsleden, men der er også beskrevet nogle alternativer. Så hvis du allerede har været i området, eller hvis du har erfaring med fjeldvandring, kan du finde inspiration til andre ture i området. 

Omtaler:

Spejder Sports Podcast Udefolk: “53- års vandreerfaring fornægter sig aldrig! For få mennesker i Norden kender de svenske kronjuveler Kungsleden og Kebnekaisefjeldene bedre end René Ljunggren, som første gang vandrede nord for Polarcirklen i 1969. Siden da har den rutinerede fjeldvandrer udforsket hver en krog af de smukke fjelde. René deler sine bedste ruter, lejrpladser og røverhistorier.” Hør hele afsnittet her

Lidt om René Ljunggren

René Ljunggren er forfatter, fjeldguide og underviser kendt fra bl.a. Nordisk Vandring, outsite.org, Vildmarksrejser og Vildmarksskolen. For tiden nyder han Kebnekaisefjeldene i Nordsverige, hvor han har gået et utal af markerede og umarkerede ruter. Han har desuden besteget Kebnekaises to toppe fra flere sider. “Jeg holder af at komme tilbage og nyde gensynet med de kendte omgivelser og bare være i naturen.”

De mange år med friluftsliv i Norden har født en stor interesse for både naturen, geologien og historien i de bevandrede egne. Samernes historie og herkomst især. Disse emner bliver, foruden beskrivelserne af de markerede og umarkerede ruter, ligeledes fint formidlet i den nye bog Kebnekaisefjeldene af René Ljunggren.

Vægt0,9 kg
Størrelse13 × 20 × 1 cm
Forfatter

René Ljunggren

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794491082

Udgave

1

Sprog

Dansk

Forpremiere

20. okt. 2023

Omslag

Softcover

Sideantal

132

Illustrationer

Rigt illustreret i farve

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk