Økomusen sparer på energien

kr. 170,00

Hardcover | Dansk
af: Elisabeth Reppel

Økomusen sparer på energien er andet bind i serien om Økomusen. Det er en oplevelsesrig og lærerig børnebog skrevet af Elisabeth Reppel. Bogen er ikke skrevet for at gøre børn til små klimaaktivister, men er et forslag til, hvordan man kan tænke empati og omsorg for Jorden, ind i sin opdragelse, på samme vis som vi gør det med empati og omsorg for hinanden.

Tag med på Økomusens rejse, og vær med til at give Jorden bæredygtige gaver. Få mere ud af Økomus-universet, tag et smut forbi vores YouTube-kanal og se en masse gratis “bag kulisserne”-materiale.

Økomusen elsker vores fine Jord og vil så gerne give den en gave. Men den er bange for mørke og kan ikke lide, når der er helt stille. Derfor har den altid lyset, TV’et og radioen tændt.

I Økomusen sparer på energien lærer den hjemme hos Linus’ familie om, hvordan strømmen bliver lavet. Og hvordan den kan spare på strømmen og stadig føle sig tryg.

Du kan også bestille første bog i serien: Økomusen tager cyklen.
Eller du kan bestille hele serien her og få Økomusens Male- & Opgavebog med gratis.
Du kan også købe Økomusens Male- & Opgavebog seperat her.

Efterskrift af børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen:

Forfatter til bogen Opdragelse til bæredygtighed og livsmod.

Elisabeth Broby Reppels bog om Økomusen er meget inspirerende. Den er båret af en pædagogisk tanke og en didaktisk forestilling om, at børnene både skal have en oplevelse – og lære noget. De skal både blive oplivet indefra og gå derfra med en fornemmelse af at være blevet noget klogere – og ku gøre noget. Det oplever man helt tydeligt som læser. Og det kan tages op både af mor og far og af en lærer eller en pædagog.

Nogle gange kan man godt stille spørgsmålet, om ordene er for svære for børnene, fx Co2 og ’bæredygtighed’. Men begreberne gøres meget konkrete gennem bogens handling, fx ved at spørge om ’man skal bære jorden. Man kan selvfølgelig også overveje, om man skulle overveje at bruge andre begreber end de officielle. Jeg tror dog på, at børn kommer ind i den officielle diskurs, og så ville det blive et kunstigt univers man skabte, hvis ikke man bruger de ord, der står eller høres om sagen i aviser og tv. Børnene tilegner sig det sprog, de hører. Det er også på den måde, de bliver i stand til at deltage i samtalen. Det bliver en del af deres ordforråd.

Det der er så smukt i Økomusens univers er, sammenhængen mellem et stort perspektiv og en praksis, hvor man guides hen til det, man kan gøre. En stor sammenhæng, som er den horisont, det ses indenfor. Det store ’program’, som med almindelige dannelsesmotiver er, at vi skal være ordentlige ved hinanden og ved vores planet. Som så omsættes til en praksis som børnene selv oplever, at de kan identificere sig med.

Jeg er meget inspireret af Økomusens handleperspektiv. Det bidrag, man selv yder, som viser, at det nytter noget, at det ikke bare er ord. Det er der, vi skal hjælpe børnene til at dannelsen er noget, de selv er deltagere i. En handle- eller dannelsesdidaktik, hvor de grundbegreber, der skal fokuseres på må være ansvarlighed og myndiggørelse – jeg tager ansvar, og jeg gør noget. Her kan Økomusen give børn et vigtigt budskab med sig på rejsen.

Anmeldelser

Økomusen sparer på energien har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “billedebog, der på en enkel og pædagogisk vis, lærer børn at sparer på strømmen.

Jyllandsposten delte 10. december 2022 en anmeldelse af første bind i serien skrevet af Cille Thuesen: “Økomusen tager cyklen er en rigtig fin klimafortælling i børnehøjde omkring, hvordan vi alle kan være med til at passe på den klode, som vi alle bor på. Den er god til at trække ord som bæredygtighed ned på et niveau, der kan gøre det mere forståligt for de mindste. Hver gang den kommer omkring emner og ord der kan være svære at forstå, så bliver de forklaret i tillæg med illustrationer…” Læs hele anmeldelsen her.

Omtaler:

Nu skal Økomusen spare på energien.” Skriver Frederiksborg Amts Avis 5. oktober 2023 i overskriften til en artikel om Elisabeth Broby Reppels 2. bind i serien om Økomusen. Avisen noterer sig, at bogen “skal komme klima-angst blandt børn og unge i forkøbet“. Læs artiklen her.

Lokalmediet Vores Egedal citerer i en artikel 5. oktober Elisabeth Broby Reppel for følgende. ” Jeg tror på, at hvis vi kan tale med med børnene om, hvordan de kan bidrage med bæredygtige løsninger, vil klimaforandringerne mindre skræmmende for dem.” Læs artiklen her

Lidt om Elisabeth Broby Reppel

Elisabeth Broby Reppel er forfatteren bag børnebogsserien om Økomusen. Hun er selvudnævnt Klimatosse, rodehoved, krea-nørd og musikelsker. Og så elsker jeg at lære nyt, blive udfordret og få øje på verden fra nye og spændende vinkler.

Vægt0,5 kg
Størrelse24 × 17 × 1 cm
Forfatter

Elisabeth Reppel

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

6. oktober 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

52

Illustrationer

Rigt illustreret i farver,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Økomusen sparer på energien”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk