Økomusen tager cyklen

kr. 170,00

Hardcover | Dansk
af: Elisabeth Reppel

Økomusen tager cyklen er første bind i serien om Økomusen. Det er en oplevelsesrig og lærerig børnebog skrevet af Elisabeth Reppel. Bogen er ikke skrevet for at gøre børn til små klimaaktivister, men er et forslag til, hvordan man kan tænke empati og omsorg for Jorden, ind i sin opdragelse, på samme vis som vi gør det med empati og omsorg for hinanden.

Tag med på Økomusens rejse, og vær med til at give Jorden bæredygtige gaver. Få mere ud af Økomus-universet, tag et smut forbi vores YouTube-kanal og se en masse gratis “bag kulisserne”-materiale.

Økomusen elsker vores fine Jord, og vil så gerne give den en gave. Men den har brug for hjælp til at finde den rigtige gave, at give. Derfor besøger den nogle børn, for børn er meget kloge og ved alt muligt. Børnene hjælper Økomusen. De lærer den at cykle, og fortæller den, hvorfor Jorden bliver glad når man cykler.

Du kan også bestille anden bog i serien: Økomusen sparer på energien.
Eller du kan bestille hele serien her og få Økomusens Male- & Opgavebog med gratis.
Du kan også købe Økomusens Male- & Opgavebog seperat her.

Efterskrift af børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen:

Forfatter til bogen Opdragelse til bæredygtighed og livsmod.

Elisabeth Broby Reppels bog om Økomusen er meget inspirerende. Den er båret af en pædagogisk tanke og en didaktisk forestilling om, at børnene både skal have en oplevelse – og lære noget. De skal både blive oplivet indefra og gå derfra med en fornemmelse af at være blevet noget klogere – og ku gøre noget. Det oplever man helt tydeligt som læser. Og det kan tages op både af mor og far og af en lærer eller en pædagog.

Nogle gange kan man godt stille spørgsmålet, om ordene er for svære for børnene, fx Co2 og ’bæredygtighed’. Men begreberne gøres meget konkrete gennem bogens handling, fx ved at spørge om ’man skal bære jorden. Man kan selvfølgelig også overveje, om man skulle overveje at bruge andre begreber end de officielle. Jeg tror dog på, at børn kommer ind i den officielle diskurs, og så ville det blive et kunstigt univers man skabte, hvis ikke man bruger de ord, der står eller høres om sagen i aviser og tv. Børnene tilegner sig det sprog, de hører. Det er også på den måde, de bliver i stand til at deltage i samtalen. Det bliver en del af deres ordforråd.

Det der er så smukt i Økomusens univers er, sammenhængen mellem et stort perspektiv og en praksis, hvor man guides hen til det, man kan gøre. En stor sammenhæng, som er den horisont, det ses indenfor. Det store ’program’, som med almindelige dannelsesmotiver er, at vi skal være ordentlige ved hinanden og ved vores planet. Som så omsættes til en praksis som børnene selv oplever, at de kan identificere sig med.

Jeg er meget inspireret af Økomusens handleperspektiv. Det bidrag, man selv yder, som viser, at det nytter noget, at det ikke bare er ord. Det er der, vi skal hjælpe børnene til at dannelsen er noget, de selv er deltagere i. En handle- eller dannelsesdidaktik, hvor de grundbegreber, der skal fokuseres på må være ansvarlighed og myndiggørelse – jeg tager ansvar, og jeg gør noget. Her kan Økomusen give børn et vigtigt budskab med sig på rejsen.

Anmeldelser

Økomusen tager cyklen har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “billedebog, der på en enkel og pædagogisk måde, forklarer begrebet bæredygtighed med et konkret og letforståeligt eksempel.

Jyllandsposten delte 10. december 2022 en anmeldelse af Cille Thuesen: “Økomusen tager cyklen er en rigtig fin klimafortælling i børnehøjde omkring, hvordan vi alle kan være med til at passe på den klode, som vi alle bor på. Den er god til at trække ord som bæredygtighed ned på et niveau, der kan gøre det mere forståligt for de mindste. Hver gang den kommer omkring emner og ord der kan være svære at forstå, så bliver de forklaret i tillæg med illustrationer…” Læs hele anmeldelsen her.

Booksandfamily: “Jeg er ret glad for den lille bog om Økomusen der tager cyklen. For det første vender bogen på langs, dertil er den fuld af farvestrålende akvareller der vælter ud over bogens kanter. Den emmer af liv og smukke farver og forklarer meget præcist, logisk og med eksempler alle kan forstå, hvordan co2 stigning får jorden til at have det for varmt og hvilke konsekvenser det har. En klog og smuk bog der forklarer bæredygtighed så vi alle kan forstå.” Læs hele anmeldelsen her.

Omtaler:

Økomusen tager cyklen var shortlistet i kategorien Årets børnebog ved Mofibo Awards 2024!
Det fik hende på forsiden af Lokalavisen Egedal, som også bragte en fin artikel om det, ligesom Frederiksborg Amts Avis gjorde. “Hendes første børnebog kan blive årets bedste.” Læs den her.
Det skrev Vores Egedal også en fin artikel om. “Bogen har fået så varm en modtagelse, at den netop er blevet shortlistet til Mofibo Awards i kategorien “Årets børnebog”.” Læs artiklen her.

FOBU, der er paraplyorganisation for 150 private og selvejende daginstitutioner, omtaler Økomusen tager cyklen i sit nyhedsbrev. ”Det er en meget pædagogisk og lærerig bog, uden at være en løftet pegefinger. Den er motiverende og oplysende, med de store børnehavebørn som målgruppe.” Læs den her.

Kip Tv (Kvinder i provinsen) bragte i foråret 2023 et længere interview med Elisabeth Broby Reppel. Se interviewet her

”Økomusen tager hånd om klimaangsten” hedder overskriften i en stort opsat artikel i Frederiksborg Amts Avis den 9. marts 2023. Elisabeth Broby Reppel interviewes om udgivelsen af sin bog Økomusen tager cyklen. ”Hvordan inddrager man børn i debatten om bæredygtighed og klima uden at gøre dem bange og give dem klimaangst? Det giver cand. pæd. Elisabeth Broby Reppel sit bud på.” Læs artiklen her.

 Lokalmediet Vores Egedal omtaler Økomusen tager cyklen den 13. februar 2023. ”Bogen er ikke skrevet for at gøre børn til små klimaaktivister, men er et forslag til, hvordan man kan tænke empati og omsorg for Jorden, ind i sin opdragelse, på samme vis som vi gør det med empati og omsorg for hinanden.” Læs artiklen her.

Lidt om Elisabeth Broby Reppel

Elisabeth Broby Reppel er forfatteren bag børnebogsserien om Økomusen. Hun er selvudnævnt Klimatosse, rodehoved, krea-nørd og musikelsker. Og så elsker jeg at lære nyt, blive udfordret og få øje på verden fra nye og spændende vinkler.

Vægt0,5 kg
Størrelse24 × 17 × 1 cm
Forfatter

Elisabeth Reppel

Forlag

Wadskjær Forlag

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

10. februar 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 44

Illustrationer

Rigt illustreret i farver,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk