Bøger om Slægtsforskning & Biografier

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”. 

Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Glemte Danskere: Bøger om Slægtsforskning​

Wadskjær Forlag arbejder på at udgive bøger om slægtsforskning i en ny bogserie kaldet “Glemte Danskere“. Bøgerne er skrevet af forskellige slægtsforskere, som har en historie at fortælle. Derfor er vi selvfølgelig interesserede i at modtage bidrag fra en bred vifte af slægtsforskere.

Vi opfordrer alle til at indsende alt fra kapitler til hele bøger om slægtsforskning. 
Kapitlerne vil blive parret med lignende historier for at danne hele bøger med gennemgående temaer inden for slægtsforskning. Har man ikke fundet en interessant historie at dele, modtager vi desuden kapitler af mere generel karakter omkring slægtsforskning. Sådanne kapitler handler ikke om specifikke historier, men generelt om slægtsforskning, såsom dens metode, DNA-forskning samt dens baggrund. Skulle slægtsforskere have materiale til en hel bog, er dette også meget velkomment. 

bøger om Slægtsforskning Wadskjær Forlag

Glemte Danskere: Biografier

Wadskjær Forlag Biografier Udgiv

Wadskjær Forlag er ved at lancere en ny bogserie indeholdende biografier. Glemte Danskere” er titlen på serien. Vi søger derfor bidrag fra forskellige personer, som har en god historie at fortælle om dem selv eller om andre. 

Man behøver ikke have det færdige manuskript, inden man kontakter os, og vi modtager både enkelte kapitler eller materiale til hele bøger. Når vi har indsamlet flere kapitler fra forskellige, vil disse blive inddelt i kategorier med fælles temaer, som kan indgå i samlede biografier (eller multibiografier). Har man allerede materiale nok til en hel bog, er dette også meget velkomment. 

da_DKDansk