Fortællinger fra Gudhjem

kr. 300,00

Hardcover | Dansk
Af: Erling Haagensen

Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen er andet bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet og genfortalt af Erling Haagensen og er frit baseret på virkelige hændelser.

Er du interesseret i mindst to af bøgerne, kan du med fordel købe hele serien for prisen af ca. 2 bøger her.

Ligger der en ufattelig skat fra den russiske juveler Fabergé begravet i en kiste på kirkegården i Gudhjem?

Hvem myrdede Hallegårdsbonden midt under den traditionelle og imponerende høstfest i 1895?

Hvordan bliver den franske revolution og en ulykkesdiamant på Smithsonian Institution i Washington DC blandet ind i en gudhjemfiskers natlige oplevelser i 1880?

Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne, hvor du samtidig får svar på ovenstående spørgsmål.

Desuden giver Fortællinger fra Gudhjem dig, gennem fortællingen om ophavsmanden, maleren H.P. Haagensen, et indblik i den periode, hvor Gudhjem var et centrum for kultureliten i dansk malerkunst.

Anmeldelser:

Bogen har fået en fin lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som bl.a. skriver. “Syv farverige, historiske beretninger fra Bornholm, der alle er baseret på virkelige begiveheder… EH giver bedstefarens optegnelser og beretninger liv i bogen om Gudhjem og det øvrige Bornholm.”

Politiken gav bogen 4 hjerter Fil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædi i en fin anmeldelse d. 17. november. “Der er nærmest Robert Louis Stevenson-stjernestøv over historien ’Den blå diamant’. Om en skæbnesvanger juvel med tråde både til Solkongen, Den Franske Revolution, det engelske kongehus, de sidste sørøvere og så selvfølgelig Gudhjem. ’Hallegårdsmordene’ er en veritabel kriminovelle om dobbeltmord i 1890’ernes lukulliske og burleske høstgilder, hvor den stedlige politimand som en anden Sherlock Holmes opklarer sammenhængen…” Læs hele anmeldelsen her.

Faglige seniorer har også anmeldt bogen på deres hjemmeside. “Med en unik og fantastisk samling af skrøner og overleveringer giver forfatteren Erling Haagensen et enestående indblik i livet i fiskerlejet Gudhjem, som det udspillede sig omkring år 1900…” Læs hele anmeldelsen her.

Omtaler:

TV2 Bornholm: 23. november 2021 var Erling i programmet Mellem os på Tv2 Bornholm i forbindelse med udgivelsen af sin bog. Se hele afsnittet her.

TV2 Bornholm: 23. november 2021 skrev Tv2 Bornolm også en artikel om Erling og hans bog. “Erling Haagensen har i mange år haft farfarens papirer og historier liggende og nu skulle de ud. – Fordi de fortæller, hvordan man levede dengang i en lille by på Bornholm. En by før globaliseringen, hvor alle indtægterne for salg af fiskernes fangst blev i byen…” Læs hele artiklen her.

Bornholms tidende skrev 20. okotber 2021. “Med udgangspunkt i Gudhjem repræsenterer bogen et stykke spændende kulturhistorie fra perioden slutningen af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Gennem en række dramatiske øjenvidneberetninger fortælles historier, der giver et følsomt indblik i det liv og den by, der var engang…” Læs hele artiklen her.

Bornholm.nu omtaler også kort bogen: under titlen “Ny bog giver følsomt indblik i livet i Gudhjem” Læs hele artiklen her.

Glemte Danskere

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Tredje bind i serien er Besat af fortiden skrevet af Mads Faber. Hemmelighederne, som forfatteren afdækker, er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtripfortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen, som forfatteren gør sig, er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden. En families historie fra Lolland til Ozarks og tilbage igen på 100 år.

Fjerde bind i serien er Bent silberg – et liv med møbler skrevet af Selva Wildwood. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg. En møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr. En af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.

Femte bind i serien er Havnen i gamle dage skrevet af Søren Anton Nyegaard. Bogen indeholder 7 interviews om livet som havnearbejder. Erindringerne strækker sig fra Christians, der startede i havnen før 2. verdenskrig. Og til Eriks, der først sluttede sit arbejdsliv i 2010.

Er du interesseret i mindst to af bøgerne, kan du med fordel købe hele serien for prisen af ca. 2 bøger her. OBS du får automatisk fri fragt (til pakkeshop i DK) på ordrer over 500kr.

Vægt1 kg
Størrelse17 × 24 × 2 cm
Forfatter

Erling Haagensen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162098

Serie

Glemte Danskere

Bind

2

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

5. november 2021

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

239

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk