Rasmus Klim Christensen
Rasmus Klim Christensen (f. 1978) har indtil videre skrevet to bøger i serien om Hamsteren Ejnar, som er hans debut som forfatter. Titlerne er Hamsteren Ejnar og Hamsteren Ejnar på Ferie. Bøgerne er bygget op som selvstændige små godnathistorier for børn i alderen 4-10 år. Det primære formål er at fortælle en god, sjov og hyggelig historie, som kan runde dagen ordentligt af. Som bonus indeholder bøgerne også en mængde avancerede ord og begreber, som gerne skulle give anledning til samtale under højtlæsningen. Ambitionen med bøgerne er, at børn og voksne både skal grine sammen og på forskellige tidspunkter. Rasmus’ forfatterskab er præget af stor fortælleglæde og stor glæde ved sproget. Netop glæden ved sproget og lysten til at lege med det, gør bøgerne oplagte til højtlæsning. Det er bøger, som ikke behandler svære emner eller vanskelige følelser. Moralen er, at man er god nok, lige som man er. Grundtanken har været, at skabe et bekymringsfrit univers i en bekymringstung verden.
Frit opfundne historier
Ideen til Hamsteren Ejnar opstod en aften, hvor Rasmus Klim Christensen, med egne ord var “løbet helt og aldeles tør for godnathistorier.” Presset af to små piger, opfandt han en hamster, som hed Ejnar og boede på en lille ø. Det blev til virkelig mange små improviserede historier, hvoraf mange desværre er gået i glemmebogen. Da børnene blev teenagere dukkede universet op igen og de bad ham skrive nogle af historierne ned. Fra da af og til bogen endelig var trykt og udgivet var det et helt lille nostalgisk familieprojekt. De unge voksne har bistået med at huske de forskellige historier og give inspiration til nye. Forfatterens litteraturuddannede hustru har hjulpet med redigeringen af de enkelte kapitler og gennemlæsning af manuskriptet.
Korrekt til hverdag
Hverdagen indeholder hverken hamstere, sørøvere, tyvagtige rotter eller excentriske godsejere. Rasmus Klim Christensen er jurist og arbejder til daglig for Miljø- og Fødevareklagenævnet. Her er det et helt andet sprog, han anvender, for at sikre retfærdigheden. Nævnets afgørelser skal skrives på en helt bestemt måde og der er ikke plads til den mindste unøjagtighed. Juraen er også sprog, men der er ikke plads til den vildskab, der er i Hamsteren Ejnars univers. Forfatteren erkender, at det er en form for sikkerhedsventil, at kunne slippe Ejnar løs på alle mulige eventyr. Så kvæler han ikke sit indre barn.
Følg Hamsteren Ejnar på Instagram.