Hamsteren Ejnar

kr. 170,00

Hardcover | Dansk
af: Rasmus Christensen

Hamsteren Ejnar er en sjov børnebog skrevet af Rasmus Christensen.

Da hamsteren Ejnar vil have Rottebanden i nabohuset til at dæmpe larmen fra en vild fest, bliver han forvekslet med pizzabuddet. Og han bliver brutalt kastet i havnen for ikke at levere de bestilte pizzaer. Det er dråben, som får Ejnar til at flytte fra Kaninkøbing og ud på den lille Hamsterø langt ude i bugten. Der tager historierne for alvor fart. Her bor han med sin søde, men også lidt egenrådige kæreste, Clara Kanin, samt deres hund Fru Madsen.

Ejnar kommer ud for meget. Han deltager fx i racerløb med hjemmebyggede sæbekassebiler. Han bliver kidnappet af den frygtede rottebande. Han sejler med pirater på skattejagt. Og han flyver i varmluftballon med den excentriske pingvin, Lord Portwing. Lord Portwing viser sig også at være bærende figur i en række kulturelle begivenheder i Kaninkøbing, som Ejnar mere eller mindre frivilligt kommer til at deltage i.

Der er fart på Ejnars tilværelse, og hans troskyldige tilgang til verden, koblet med en vis grad af uheld, sender ham tit ud i voldsomme (for læseren morsomme) og ret uheldige optrin.

Se også andet bind i serien, Hamsteren Ejnar på ferie.

Anmeldelser

En rejse i børnehøjde” har et bud på en rigtig god godnathistorie – nemlig Hamsteren Ejnar. At følge Hamsteren Ejnar har været en stor fornøjelse for både børn og voksne, og der er ingen tvivl om den bliver læst op til flere gange endnu. Begge piger synes den skal have 4 flotte stjerner/ ⭐️⭐️⭐️⭐️Læs hele anmeldelsen her.

6 stjerner i Jyllandsposten

My.Fantasy.Book.World skrev en flot anmeldelse af bogen. Den blev bragt i Jyllandspostens bog-tillæg, Bøger. d. 10. december 2022. “Det er den hyggeligste børnebog jeg har læst i utrolig mange år. Selv om jeg er voksen, sad jeg og morede mig over Hamsteren Ejnar, Clara Kanin og alle deres venner. Alle de skøre påfund som Rasmus har fundet på, var simpelthen en fornøjelse for mig at læse mig ind i. Jeg sad hele tiden at klukkede for mig selv, kunne simpelthen ikke lade være.

Sjovt persongalleri

Jeg er vild med den måde som Rasmus har brugt sproget på, for at give liv til hans skønne karakterer. Der er både den farlige Rottebande som er de perfekte skurke, ikke så kloge og veltalende. De kan slet ikke forstå at Ejnar ikke er pizzamanden. Når der er en Rottebande så skal der også være en Rotte-leder. Og der har vi Rotten Ronni. Han er lidt mere barsk og lidt klogere end de andre. Men det ekstra sjove ved den her bande, er deres virkelige dårlige stedsans.

Hamsteren Ejnar er meget tålmodig lige indtil han ikke kan trænge igennem til folk. Det er lige før jeg næsten kan se for mig, hvordan han ruller med øjnene af både Rottebanden og Piraterne. Han er en hamster, men man skal slet ikke undervurdere ham. Jeg ser ham som en meget uheldig, men klog lille hamster. Som godt nok lader sig kue en smule af skønne Clara Kanin.

Clara Kanin, er virkelig en sej lille pige kanin og kan godt forstå at Ejnar ikke kan stå for hendes cool måde at være på. Hun ved hvad hun vil og hun forventer at blive respekteret efter det. Hun er et virkelig godt forbillede for små piger, at de ikke skal finde sig i noget, og at man gerne må kæmpe sine kampe for at opnå det man vil.

Historien emmer af mange forskellige personligheder, vi har de hårde typer, de overbærende typer, de stærke kvindelige typer, men vi har også den rige og fornemme type i den sjove pingvin, Lord Portwing. Han er virkelig en sjov figur, han vil meget gerne have ret hele tiden og er lidt overbærende overfor de andre, lidt som om han ser sig selv som den kloge.

Jeg har lige fortalt min søn og datter at vi starter med at læse den i efterårsferien som godnathistorie. Det er jeg simpelthen nødt til, den historie skal de ikke gå glip af.

Fantastiske illustrationer

Jeg savner lidt flere billeder med det er det eneste som er lidt ærgerligt. Det er Junie Nasja Bro-Jørgensen der har lavet illustrationerne til bogen og det har hun simpelthen ramt lige i skabet. Junie har formået at ramme essensen af Girl Power ved Clara Kanin, den barske Rotte Ronni da han er braget ind i en toiletvogn og de uheldige situationer som Hamsteren Ejnar får rodet sig ud i. De billede jeg fik i hovedet mens jeg læste, har Junie formået at illustrere. Hun har en utrolig evne til at fornemme hvad læseren ser for sig. Alle illustrationerne styrker den historie som Rasmus har skrevet på en meget stærk og smuk måde. Jeg håber vi kommer til at se mere fra Junies hånd i fremtiden, gerne mere af Hamsteren Ejnar.

Jeg kunne slet ikke få nok at Hamsteren Ejnar og håber virkelig at Rasmus skriver nogen flere bøger og laver det til en række eller serie børnebøger.

Lidt om Rasmus Klim Christensen

Rasmus Klim Christensens (f. 1978) primære formål er at fortælle en god, sjov og hyggelig historie, som kan runde dagen ordentligt af. Som bonus indeholder bøgerne også en mængde avancerede ord og begreber, som gerne skulle give anledning til samtale under højtlæsningen. Ambitionen med bøgerne er, at børn og voksne både skal grine sammen og på forskellige tidspunkter. Rasmus’ forfatterskab er præget af stor fortælleglæde og stor glæde ved sproget. Netop glæden ved sproget og lysten til at lege med det, gør bøgerne oplagte til højtlæsning. Det er bøger, som ikke behandler svære emner eller vanskelige følelser. Moralen er, at man er god nok, lige som man er. Grundtanken har været, at skabe et bekymringsfrit univers i en bekymringstung verden.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Rasmus Christensen

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162159

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. juni 2022

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

90

Illustrationer

Rigt illustreret i farver,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hamsteren Ejnar”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk