At samle på STEL

kr. 270,00

Hardcover | Dansk
Af: Elsemarie Døssing

At samle på STEL – Hvilke historier gemmer det på? af Elsemarie Døssing er den anden bog i en bogserie med fortællinger om hverdagens brugsgenstande. Er du passioneret samler eller har dine forældre og bedsteforældre samlet på stel er denne bog et must!

Stel fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens stel-samlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende med nutidens teenagers syn på stel, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.

Bogen er rigt illustreret med de beskrevne stel, og indeholder et unikt stelkatalog med stel fra Humlemagasinet. Du finder tips og tricks til at holde stel pænt de næste 100 år.

Denne bog fortæller historien om hvilke tanker man har gjort sig om valg af mønsteret på stellet? Hvad har givet stellet værdi for samleren og har det betydning at stellet går i arv til den næste generation?

Et væld af fagpersoner har bidraget til bogen, At samle på stel, bl.a. fra: Royal Copenhagen, Clay Museum, Kulturhuset på Sejerø, Humlemagasinet, Porselensmuseet i Norge, Bindeballe Købmandsgård, Svane Keramik, Middelfart Museum, Museerne i Fredericia og Skovs Antik.

Bæredygtig borddækning, bevar stellet!

Du kan også bestille første bog i serien: At samle på BESTIK.
Eller du kan bestille hele serien til en god pris her.

Anmeldelser

Bogen har fået en lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter, som blandt andet skriver. “Spændende og informativ bog om stel, overskueligt formidlet og med mange flotte billeder af de omtalte stel.

Forfatter Karin B Nissen skriver bl.a. “Forfatteren formår at skabe en nostalgisk rejse gennem tidens stel og minder i “At samle på STEL”, der er en smukt skrevet opfølger til hendes tidligere værk om bestik.”

Omtaler

14. marts 2024 bragte  Antik & Auktion en stor og flot artikel om Elsemaries skriverier under titlen. “At samle er at gå på skattejagt“. Desuden var artiklen nævnt med en lille notits på forsiden af bladet samt i Lederen.

Familiejournalen skrev en flot artikel 8. januar 2024 om Elsemaries to første bøger under titlen. “En gaffel er også historien om et menneske“.

Middelfart Lokal TV bringer et længere indslag med Elsemarie Døssing om hendes udstilling af stel i Den Gamle Brugs i Middelfart. Se indslaget, hvor Elsemarie Døssing fortæller om stel her.

En melfarter samler på kaffe- og spisestel” hedder overskriften på Melfar Postens artikel den 4. oktober 2023 om Elsemarie Døssings bog ”At samle på stel”. Læs artiklen her.

Udstillinger:

Elsemarie lavede i samarbejde med Børkop Lokal Arkiv en udstilling om stel. Det omtaltes desuden lokalt under overskriften. “Vis mig dit stel og jeg skal sige dig, hvem du er”.

Lidt om Elsemarie Døssing

Elsemaries forfatterskab starter ud fra hendes interesse og passion for hverdagens brugsgenstande.Baggrunden er at familien har en slægtsgård, som har været i familiens eje siden 1634. Hendes mand og hende selv vil blive 12.generation. Samfundet og især landbruget har ændret sig, og gården er nu ikke længere deres indtægtskilde. Hun og hendes mand er begge akademikere og har valgt en anden levevej end landbruget.

Vægt1 kg
Størrelse17 × 24 × 1 cm
Forfatter

Elsemarie Døssing

Forlag

Wadskjær Forlag

ISBN-nr

9788794162890

Serie

At samle på brugsgenstande

Bind

2

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. oktober 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

ca. 120

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk