Christina Bengtsen

Christina Bengtsen (f. 1990) er forfatter til børnebogsserien Mosters Løgnehistorier. Serien er hendes debut, og der er planlagt fem bind. Hvert bind er sin egen gakkede løgnehistorie som karakteren ’Moster’ fortæller sin nevø og niece.

Med titlerne ”Mosters løgnehistorie om dengang hun gravede sig ned til Kina”, ”Mosters løgnehistorie om dengang træerne groede ind i himlen”, ”Mosters løgnehistorie om dengang jorden var flad”, “Mosters løgnehistorie om den gang der voksede penge på træerne” eller “Mosters løgnehistorier om dengang Tro flyttede bjerge” tager bøgerne udgangspunkt i kendte vandrehistorier og vendinger.

Løgnehistorier for børn

Hvorfor lyver vi egentlig for børn? Det er et sjovt koncept, at vi bilder børn ”små, søde løgne” ind. For mon det gør noget ved deres tillid til voksne og verden generelt, når de finder ud af, at historier de troede var sande, i virkeligheden var det pure opspind?

Christina Bengtsen forstår egentlig ikke, hvorfor man lyver for børn. Og hun mener ikke at den klassiske facon aktiverer kritisk tænkning. ”Hvis det skal hjælpe børn til at gennemskue løgne, så kræver det vel, at man ikke lader dem hoppe i med begge ben?” Det er netop også derfor, hun kalder sine historier for løgnehistorier.

Christina er selv moster til niecen og nevøen Alberte og Oscar. Det er fra relationen med disse at inspirationen til karaktererne i Mosters Løgnehistorier kommer.

Med vin skal tiden nydes

Ved siden af forfatterskabet, er Christina uddannet Civilingeniør, og arbejder med risikostyring. En teknisk dagligdag der står i stor kontrast til fritidsinteresser som bl.a. går med iværksætteri og en masse frisk luft og lugt af bål, når hun hver mandag er spejderleder for børn i alderen 13-16 år.

Når der er brug for at blive koblet af, er det med et glas hvidvin i hånden, mens jazzen flyder ud af højtaleren, og tiden tilbringes i hendes guldsmedeværksted, som hun selv har etableret hjemme i sin stue.

da_DKDansk