Tilbud

Unge Digtere Serie

kr. 400,00

Hardcover | Dansk
Af: E. Krog, H. Jørgensen, H. Hadayda, A. Rennison & C. Freund

Unge Digtere – samlingen består af fire digtsamlinger af fem unge, talentfulde digtere med en masse på hjerte.

Mørke Paradis vrider sig gennem forfatteren Emil Juhl Kroghs komplekse og komplicerede sind.

Rester af fortvivlelse af Helene Thybo Jørgensen er en digtsamling om queer kærlighed og udfordringerne man møder undervejs.

I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde af Hanin Hadayda & Anja Rennison behandler emner som queer identitet, opfattelse af selvet og intersektionalitet, i et moderne/nutidigt og uformelt sprog.

I begyndelsen var Ordet af Christian Gammelgaard Freund handler bl.a. om det fremmedgjorte individ som agerer tandhjul i samfundets maskineri.

Mørke Paradis

Flere og flere mennesker lever et liv, hvor de er udmattede. Et liv, hvor de er på autopilot og på overlevelsesfunktion. Mørke Paradis illustrerer de indre kampe, verdenens problemer og den evige kamp for lykke. Den prøver at få dig til at indse, at du ikke er alene med dine tanker, og rammer din bevidsthed i en forståelse om dit og verdens skrøbeligheder.

I en brutalt ærlig udforskning af forfatterens sind fortæller han om de mørke og skyggefulde kampe, men viser også troen og løftet om, at disse kampe er midlertidige. Digtene forsøger at normalisere snakken om de millioner af sammenfiltrede tanker, der løber gennem dit hoved. Samtidig fokuserer digtsamlingen på, at vi kan ændre verdenen, ændre vores eget sind og ændre menneskers liv.

Rester af fortvivlelse

Den binder de rå følelser af passion, kærlighed, panik og sorg sammen i én bog. Om at møde den rigtige person på det forkerte tidspunkt. Det er om at møde en person, man ser gennem rosenfarvede briller, og som du ved vil efterlade dig til at samle fragmenterne af den person, du var engang.

At skrive bogen har hjulpet forfatteren igennem break-ups, og håbet er at den også kan hjælpe læseren. I en tid hvor mental sundhed fylder mere end nogensinde før vil bogen være med til at give indsigt i hvordan unge mennesker har det og hjælper med at navigere kærlighedens verden.

I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde

Pludselig ser man sig tilbage i stedet for at se sig omkring, og man ser forskellen. Had er en anden størrelse, når man har hadet. Kærligheden et andet væsen, når man har været klar til at dø for den. De samler i disse digte to parallelle, men meget forskellige liv, og fører dig igennem en intersektionel og queer fortælling om det at kæmpe og først at opdage det flere år senere.

Især får læseren et indblik i forfatternes søgen efter bekræftelse og et sted at føle sig hjemme, men på vejen bevæger de sig igennem skam, skyld og eskapisme.

I begyndelsen var Ordet

Værket handler delvist om det fremmedgjorte individ som agerer tandhjul i samfundets maskineri, en del af en større kollektiv enhed i det senmoderne samfund. Heri tager jeg’et samtidsrelevante emner op, som sociale medier, klimaet og ensomhed. Især ensomheden og den melankolske stemning kan anes i flere af digtene, følelsen af at de individuelle muligheder og forventninger som går hånd i hånd i den teknologiske guldalder, kan blive så overvældende, at nostalgien kan blive den dominerende drivkraft – længslen efter det der aldrig var. En problemfri barndom eller antaget æstetik. I denne forbindelse opsøger lyrikkens stemme sin længsel og skæbnestrang i guderne.

Omtaler

Information bragte en flot artikel om Christian og sin digtning. “Jeg skrev så meget og havde så mange ideer og materiale, men jeg blev træt af, at det lå og samlede støv på skrivebordet. Jeg ville gerne have det ud til folk, både for min egen skyld, men også fordi det kunne være, der var nogen, der kunne bruge det til noget, at det kunne hjælpe nogen…” Læs hele artiklen her.

Out & About bragte en fin artikel i anledningen af bogens udgivelse. “Jeg håber at bogen kan vise andre unge mennesker i LGBT+ miljøet, at de ikke er alene med deres følelser. At mine digte kan være med til at give indsigt i hvordan unge mennesker har det. Hvordan det er at navigere rundt  kærlighedens verden. Specielt i en tid, hvor det mentale helbred fylder mere end nogensinde før.” Læs hele artiklen her.

Magasinet Sein bragte desuden en artikel om Christian og hans digte. “Han fortæller om at få afløb for sine følelser og pludselig befinde sig i et stort fællesskab af Insta-poesi…” Læs artiklen her.

Galten Folkeblad bragte en fin artikel om I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde. “I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde er en digtsamling indeholdende to personlige fortællinger, med fokus på at vokse op og komme videre.” Læs den hele her.

Anmeldelser

Bogmarkedet.dk bragte en flot anmeldelse af digtsamlingen i oktober 2022. “Min første tanke, da jeg pakkede denne bog ud, var, at det var en usædvanlig smuk bog… Der er tale om modig, nærmest nøgen poesi fremført med en utrolig charmende oprigtighed… Digteren udtrykker sig med en misundelsesværdig præcision gennem stort set alle bogens tekster… Rester af fortvivlelse er i den grad en bog, der appellerer til følelserne, og den er ikke kun velegnet til unge, men henvender sig lige så vel til alle, der engang har været unge...” Læs hele anmeldelsen her.

Hjaeresen Bogblog om Mørke Paradis. “Nøj den her digtsamling… Jeg ved blot flere af digtene elskede jeg, de var skræmmende, de var rørende og ikke mindst var de inspirerende… Layoutet er der helt sikkert tænkt en masse over, med de fineste illustrationer som passer perfekt med budskaberne i de enkelte digte.

 

Vægt2 kg
Størrelse14,8 × 21 × 4 cm
Forfatter

E. Krog, H. Jørgensen, H. Hadayda, A. Rennison & C. Freund

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Cecilie Harboe Strunge
Libbe Bjerknæs
Gonzalo Vento

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

1. maj 2022
2. september 2022
28. februar 2023
1. april 2023

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

40-332

Illustrationer

Rigt illustreret i sort/hvid

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Unge Digtere Serie”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk