Ea Korsborg

Ea Korsborg (f. 1978) er udannet sygeplejerske og forfatter til bogen Jeg har aldrig været stærkere! Bogen er hendes debutbog. Det er en personlig og autentisk beretning om, hvordan hun efter lang tid med smerter i kroppen, musklerne og leddene, udslæt på huden og voldsom træthed og mange møder med sundhedsvæsenet, får stillet en diagnose på en kronisk sygdom. Senere følger flere diagnoser på andre kroniske sygdomme.

Hun savnede at læse om andre, som havde stået i den samme situation. Og med de samme udfordringer, som hun stod i som nydiagnosticeret med en kronisk diagnose. Og som hun skal leve med resten af hendes liv.

I følge Sundhedsstyrelsen (2023) lever cirka en tredjedel af den danske befolkning med en eller flere kroniske sygdomme. Og en del af de kroniske sygdomme er som at have et usynligt handikap.

Livsglæden og håbet vender tilbage

Det er helt naturligt at forbinde en kronisk sygdom med et tab, og som en reaktion vil der komme en sorg over at have mistet noget betydningsfuldt. Ved at få den rette behandling har hun fået mere energi og overskud tilbage i hverdagen. Men det vil aldrig blive som før hun blev syg. Trods hendes kroniske sygdomme har hun formået at finde vejen til at have et godt liv og få en hverdag til at fungere med de begrænsninger, hun fortsat har. Folk må da godt se op til hende.

en_GBEnglish (UK)