Mette Møller

Mette Møller er ph.d. i retorik med speciale i humor. At (over)leve med en velociraptor som kæledyr  er hendes første skønlitterære udgivelse.

At (over)leve med en velociraptor som kæledyr

I bogen får den 13-årige Anders et æg tilsendt fra sin onkel i Sydamerika. Ægget viser sig at indeholde en velociraptor, som Anders kalder Velus. Velus er et besværligt bekendtskab. Men Anders og hans forældre klør alligevel på med at forsøge at tilpasse det forhistoriske dyr et liv i det 21. århundrede.

Historien om Anders, der får en rovdinosaur som kæledyr, blev som så mange andre bøger til under corona. Det er muligt, at en psykolog vil kunne udlede noget foruroligende om forfatterens personlighed ud fra velociraptorens narcissistiske træk, voldelige adfærd og hang til at råbe nej til alting. Uanset hvad var arbejdet med At (over)leve med en velociraptor som kæledyr en velkommen virkelighedsflugt under lockdown. Forhåbentlig bliver det en lige så velkommen læseoplevelse for unge og (barnlige) voksne.

Forsker i humor

Mette Møller har gennem en årrække forsket i humor. Hendes ph.d.-afhandling fra Københavns Universitet i 2018 handlede om komikere, der stiller op og vinder politiske valg ved (strategisk) brug af humor i deres kampagner. Hun har tidligere medredigeret og -udgivet bogen Ledere, der taler – taler, der leder (2014). Derudover har hun bidraget med bogkapitler om humor og nyhedssatire, både på dansk og engelsk. Bl.a. i de akademiske udgivelser Satirisk Fake News (2019) og Genre in the Climate Debate (2020). Endelig har hun gennem årene skrevet en række populærvidenskabelige artikler til Videnskab.dk om humor i taler og politik blandt andet.

Link til egen hjemmeside: https://mettemoeller.com/

en_GBEnglish (UK)