Tilbud

Glemte Danskere 1-5

(9 kundeanmeldelser)

kr. 650,00

Hardcover | Dansk
Af: D. Kofoed, E.Haagensen, M. Faber, S. Wildwood & S. Nyegaard

Serien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.

Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.

Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.

Tredje bind i serien er Besat af fortiden skrevet af Mads Faber. Hemmelighederne, som forfatteren afdækker, er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtripfortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen, som forfatteren gør sig, er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden. En families historie fra Lolland til Ozarks og tilbage igen på 100 år.

Fjerde bind i serien er Bent silberg – et liv med møbler skrevet af Selva Wildwood. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg. En møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr. En af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.

Femte bind i serien er Havnen i gamle dage skrevet af Søren Anton Nyegaard. Bogen indeholder 7 interviews om livet som havnearbejder. Erindringerne strækker sig fra Christians, der startede i havnen før 2. verdenskrig. Og til Eriks, der først sluttede sit arbejdsliv i 2010.

Omtaler:

Serien Glemte Danskere har fået massiv omtale i diverse medier.

Bøgerne har fået fine lektørudtalelser fra Dansk Bibliotekscenter, som bl.a. skriver.
Bogens styrke er den personlige tilgang, som DK formidler godt i kraft af sin erfaring og glæde ved at arbejde med slægtsforskning…”
Syv farverige, historiske beretninger fra Bornholm, der alle er baseret på virkelige begiveheder… EH giver bedstefarens optegnelser og beretninger liv i bogen om Gudhjem og det øvrige Bornholm.”

Tv2 Bornholm har skrevet en kort artikel om både Dorte Kofoed, forfatter til bind 1, og Erling Haagensen, forfatter til bind 2, som desuden begge har medvirket i programmet Mellem os på Tv2 Bornholm. Se afsnittene her: Bind 1  & Bind 2
Læs artiklerne her: Bind 1 & Bind 2

Politikken gav Fortællinger fra Gudhjem 4 hjerter Fil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædiFil:Heart corazón.svg - Wikipedia, den frie encyklopædi i en fin anmeldelse d. 17. november. “Der er nærmest Robert Louis Stevenson-stjernestøv over historien ’Den blå diamant’. Om en skæbnesvanger juvel med tråde både til Solkongen, Den Franske Revolution, det engelske kongehus, de sidste sørøvere og så selvfølgelig Gudhjem. ’Hallegårdsmordene’ er en veritabel kriminovelle om dobbeltmord i 1890’ernes lukulliske og burleske høstgilder, hvor den stedlige politimand som en anden Sherlock Holmes opklarer sammenhængen…” Læs hele anmeldelsen her.

Kristeligt Dagblad skrev en stor artikel 14. oktober 2021 om Dorte og hendes bog. “Et stykke verdenshistorie udfolder sig side om side med en større forståelse af menneskelivet, når Dorte Kofoed forsker i sit stamtræ…” Læs hele artiklen her.

Sjællandske Medier/Dagbladet skrev også en stort artikel 18. september 2021 om Dortes bog. “I bogen fortæller hun om sine egne erfaringer med slægtsforskning og giver inspiration til andre, der har lyst til at forske…” Læs hele artiklen her.

Bornholms tidende har skrevet artikler om både bind 1 og bind 2.

Anmeldelser:

Desuden har bøgerne fået et væld af anmeldelser fra bogbloggere og slægtsforskningsblade, her er et lille udvalg.

… hun har afdækket rigtig mange gode historier fra hverdagslivet, som hun fortæller levende og letflydende, illustreret af et væld af gamle fotografier og klip fra dokumenter og aviser…” (Slægtsforskeren)

Jeg giver bogen min varmeste anbefaling og den er helt sikkert i top 10 af fagbøger jeg har læst i år. Det er genialt, at samtidig med det er en god guide til slægtsforskning, også er en spændende historie om livet i gamle dages Danmark og USA…” (Bogblogger Marie Smed)

Bogen giver mange forslag til, hvor man kan finde oplysninger om sine rødder i form af arkivalier. Og Dortes tips og tricks kan bruges til at finde slægtninge uanset, hvor man kommer fra…” (Bogblogger Kirsten Juni )

Med en unik og fantastisk samling af skrøner og overleveringer giver forfatteren Erling Haagensen et enestående indblik i livet i fiskerlejet Gudhjem. Som det udspillede sig omkring år 1900…” (Faglige seniorer)

Vægt3,5 kg
Størrelse17 × 24 × 5 cm
Forfattere

Dorte Kofoed, Erling Haagensen, Mads Faber, Selva Wildwood & Søren Anton Nyegaard

Forlag

Wadskjær Forlag

Bind

1-5

Sprog

Dansk

Omslag

Hardcover / Helbind

Sideantal

116-239

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

9 anmeldelser af Glemte Danskere 1-5

 1. Slægtsforskeren  (verificeret ejer)

  Hun har afdækket rigtig mange gode historier fra hverdagslivet, som hun fortæller levende og letflydende, illustreret af et væld af gamle fotografier og klip fra dokumenter og aviser…

 2. Klippeøen (verificeret ejer)

  En bog om sin slægtsforskning med eksempler på, hvad hendes vej tilbage til anerne har bragt frem i dagens lys. Og ikke mindst med gode råd til folk, som får lyst til at kigge slægten efter i sømmene…

 3. Anetræet  (verificeret ejer)

  En bog med vejledninger og opfordringer til at blive familiens historiefortæller. Dorte Kofoed øser flot af sine egne erfaringer med slægtsforskning i 20 år. Bogen er inddelt i 8 afsnit, med hver sin indgang til at opsøge fakta og historier i din slægt. DNA-test, mød din fremmede slægt, udvandring, breve, en snak med ældre slægtninge, søgning i arkiver og aviser. Hun kommer også ind på epidemier, mord og selvmord og søgning i gamle klenodier. Bogen er rigt illustreret med mange portrætter og klip. God til at få inspiration og vejledning i at slægtsforske. Især for nybegyndere.

 4. Politiken (verificeret ejer)

  Der er nærmest Robert Louis Stevenson-stjernestøv over historien ’Den blå diamant’. Om en skæbnesvanger juvel med tråde både til Solkongen, Den Franske Revolution, det engelske kongehus, de sidste sørøvere og så selvfølgelig Gudhjem. ’Hallegårdsmordene’ er en veritabel kriminovelle om dobbeltmord i 1890’ernes lukulliske og burleske høstgilder, hvor den stedlige politimand som en anden Sherlock Holmes opklarer sammenhængen…

 5. Faglige seniorer (verificeret ejer)

  Med en unik og fantastisk samling af skrøner og overleveringer giver forfatteren Erling Haagensen et enestående indblik i livet i fiskerlejet Gudhjem, som det udspillede sig omkring år 1900…

 6. Bogblogger Kirsten Juni (verificeret ejer)

  Bogen giver mange forslag til, hvor man kan finde oplysninger om sine rødder i form af arkivalier, og Dortes tips og tricks kan bruges til at finde slægtninge uanset, hvor man kommer fra…

 7. Dansk Bibliotekscenter (verificeret ejer)

  Bogens styrke er den personlige tilgang, som DK formidler godt i kraft af sin erfaring og glæde ved at arbejde med slægtsforskning…

 8. Dansk Bibliotekscenter (verificeret ejer)

  Syv farverige, historiske beretninger fra Bornholm, der alle er baseret på virkelige begiveheder… EH giver bedstefarens optegnelser og beretninger liv i bogen om Gudhjem og det øvrige Bornholm.

 9. Bogblogger Marie Smed (verificeret ejer)

  Jeg giver bogen min varmeste anbefaling og den er helt sikkert i top 10 af fagbøger jeg har læst i år. Det er genialt, at samtidig med det er en god guide til slægtsforskning, også er en spændende historie om livet i gamle dages Danmark og USA…

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk